Club UG blir IQ-projekt

Den alkoholfria helgaktiviteten "Club UG" på Ungdomens Hus har blivit IQ-projekt nummer 1273.

På fredag delar IQ ut ett diplom till de ansvariga bakom den alkoholfria helgaktiviteten Club UG på Ungdomens Hus, för att uppmärksamma att satsningen blivit IQ-projekt nummer 1273. Aktiviteten Club UG syftar till att underlätta övergången från mellan- till högstadiet och samtidigt främja nykterhet bland  bland ungdomarna.

Ungdomens Hus är en kreativ mötesplats med olika verksamheter för ungdomar från mellanstadiet upp till gymnasiet. Personalen på Ungdomens Hus skapade konceptet kring Club UG där de ungdomar som ska börja högstadiet får möjlighet att träffa jämnåriga från andra skolor och ungdomar från äldre årskurser. Club UG är en alkoholfri klubbkväll fylld med olika aktiviteter samt servering av alkoholfria drinkar och mat, där ungdomarna kan samlas.

– Konceptet med klubbkvällen är ett sätt för oss att engagera ungdomarna och se till att de får en meningsfull och drogfri fritid. Att Club UG nu blir ett IQ-projekt är jätteroligt och jag hoppas att aktiviteten kan inspirera andra aktörer i deras förebyggande arbete, säger Lisa Georgsson, fritidsledare på Ungdomens Hus.

IQ No 1273 (bild)

Om IQ och IQ-projekt

IQ är en idéburen aktör och ett fristående dotterbolag till Systembolaget, som arbetar för ett smartare förhållningsätt till alkohol. Ett IQ-projekt är ett bra exempel på en aktivitet som förebygger eller begränsar alkoholens skadeverkningar. Syftet med IQ-projekten är att sprida dem vidare som goda exempel så att fler kan göra mer. Club UG på Ungdomens Hus blir nu IQ-projekt nummer 1273.

– Club UG är ett föredömligt exempel på en genomtänkt och rolig aktivitet för ungdomar som dessutom uppmuntrar dem till att avstå från alkohol och droger. För oss på IQ var det därför självklart att detta skulle blir ett IQ-projekt, säger Sara Dinwiddie, ansvarig för IQs nätverk. 

Läs mer om IQ-projekt nummer 1273 här.

För ytterligare information:

Lisa Georgsson, fritidsledare på Ungdomens Hus:
070-292 35 01, lisa.georgsson@ystad.se

Sara Dinwiddie, ansvarig för IQs nätverk:
076-865 25 70, sara@iq.se

Självklart firar ungdomarna och personalen lite extra tillsammans på fredagens upplaga av Club UG. Läs mer på Ungdomens Hus hemsida.

Skapad 2018-05-17, Uppdaterad 2018-05-17