Inbjudan till nationaldagsfirande 2017

Tack alla som gjorde firandet av Sveriges Nationaldag 2016 till en riktig folkfest i Ystad! Nu är det dags att anmäla sig till nationaldagsparaden, som utställare och till infoträffen i april.

Årets firande den 6 juni 2017 genomförs på Stortorget-Stora Östergatan-Österportstorg-Rådhusparken, med Hamngatan som reserv. Det ger er alla större möjligheter att expandera och hitta på nya roliga saker och aktiviteter och inte minst visa upp och marknadsföra er.

Nationaldagsfirandet 2017

Program

Kl 12.00 Alla utställningar ska vara uppställda, redo att ta emot publiken och alla transportfordon ska vara bortkörda. Butikerna i centrum öppnar också kl 12.00.

Kl 12.00 Kommunledningens mottagning med ceremoni på Gamla Rådhuset för dem som blivit svenska medborgare under 2016. Alla dessa får särskild inbjudan.

Kl 12.30 Alla som deltar i nationaldagsparaden samlas på Österportstorg. Vi vädjar till er alla, att delta med flaggor och fanor som många av er erhållit som gåva av kommunen under åren. Ju fler deltagare i paraden, desto festligare för alla, speciellt för publiken.

Kl 12.50 Paraden avgår under ledning av Hemvärnets Musikkår Ystad från Österportstorg längs Stora Östergatan till Stortorget.

Kl 13.00 Inmarsch på Stortorget. Officiellt nationaldagsfirande med högtidstal av Kulturnämndens ordförande Mårten Mårtensson, musik, Kulturskolans barnkörer samt utdelning av flaggor och fanor. Pågår till ca 13.45.

Kl 12.00-17.00 Folkligt och festligt för stora och små! Underhållning, utställningar, försäljning, aktiviteter, uppvisningar m m fyller gator och torg.
Affärer, caféer och restauranger är öppna under samma tider.

Kl 17.00 Firandet avslutas och avvecklingen av dagens nationaldagsfirande påbörjas. OBS! Med hänsyn till publik och medutställare får avveckling inte påbörjas tidigare.

Välkommen att delta och ställa ut!

Det finns ca 300 föreningar i Ystads kommun. Varje år flyttar ca 1 400 nya invånare till kommunen, så det finns många nya ansikten och gamla kära Ystadbor att visa upp sig för. Delta och dela med er av era kunskaper, aktiviteter och värva nya medlemmar!

Hitta gärna på något klurigt och skojigt för besökarna att prova på.
Det är faktiskt flera tusen personer som deltar i Nationaldagsfirandet!

Tillsammans skapar vi en folkfest för Ystadbor och besökare!

Inbjudan till informationsmöte 24 april

Som deltagande/anmälda föreningar och organisationer inbjuds ni till ett informationsmöte måndagen den 24 april 2017 kl. 18.00 i Knutssalen på Gamla Rådhuset, Stortorget, Ystad.

Anmälningsformulär

I formuläret nedan anmäler du din förening till såväl nationaldagsfirandet den 6 juni som till informationsmötet den 24 april. Observera att anmälan måste skickas in senast fredagen den 31 mars.

Nationaldagskommittén i Ystads kommun

nationaldagen@ystad.se