Sommarjobba i äldreomsorgen!

Vill du göra skillnad i sommar? Då har vi sommarjobbet för dig!

Arbetsbeskrivning

skrattande brukare bellevue
Som undersköterska och vårdbiträde inom Ystads kommun arbetar du med att utveckla och stödja äldre personer så att de kan leva ett så självständigt liv så möjligt. Du stöttar dem i deras vardag och din arbetsdag varierar beroende på vad de äldre önskar och behöver hjälp med. Dina arbetsuppgifter kan bestå av att hjälpa till med bland annat personlig omvårdnad, städning, måltider, socialt umgänge samt delegerade arbetsuppgifter såsom läkemedelshandräckning. Du möter personer med blandade livshistorier och genom dessa möten kommer du att utvecklas som person.

Inom Ystads kommun finns det flera olika enheter att arbeta på. Du kommer att arbeta antingen på ett boende där äldre personer med funktionsnedsättningar eller demenssjukdom bor, eller hos äldre som bor kvar hemma men som behöver stöttning i vardagen. Ensamarbete förkommer. Arbetstiderna varierar men generellt sett kommer du att arbeta både dagtid, kvällar, vardagar som helger.

Kvalifikationer

Vi söker driftiga och lyhörda personer som har ett genuint intresse för äldre och människor med demenssjukdom och funktionsnedsättningar. Du har lätt för att kommunicera och samarbeta, är omtänksam och empatisk samt ser nya förutsättningar som en positiv utmaning. Du måste ha fyllt 18 år.
Vi ser gärna att du är undersköterska eller går Vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet, detta är dock inget krav utan vi välkomnar alla sökande. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Är du intresserad av att arbeta inom hemstjänsten kan det krävas B-körkort. God datorvana krävs för dokumentation kring ärenden gällande brukarna. Likaså är goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, ett måste.

Anställningen

Semesterperioden är indelad i 2 perioder: vecka 26-29 samt vecka 30-33. Under dessa perioder erbjuder vi fast schema. Vi ser gärna att du arbetar båda semesterperioderna och att du kan introduceras innan sommaren. Du måste vara tillgänglig för introduktion en period innan sommaren så att våra erfarna kollegor kan lära upp dig.

Innan sommaren erbjuder vi timanställning där verksamheternas behov och din tillgänglighet styr när och hur mycket du arbetar.
Vi erbjuder dig en givande och utvecklande sommar med oss i Ystads kommun. Rekryteringsarbetet sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Söker gör du via annonsen - klicka här.

Sveriges Viktigaste jobb
Se filmen nedan om hur du kan göra skillnad i någons liv.

Kontaktpersoner:
Therese Sjölin