Arbetsplatserna

Information om arbetsområde och arbetsuppgifter

Arbetsplatserna finns inom de kommunala förvaltningarna och vissa av våra bolag. En del föreningar finns också.

Du kan inte söka en specifik arbetsplats utan kan erbjudas ett kommunalt sommarjobb. I ansökningsformuläret på webben finns möjlighet att skriva en kort presentation om dig själv.

Till flera av arbetsplatserna behöver du lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Om det gäller just Dig, meddelar vi, när vi skickar besked om sommarjobben.

Arbetstiden är 4 timmar per dag. Variationer på detta kan förekomma på vissa arbetsplatser.

Du måste ha fyllt 16 år när du vill börja sommarjobbet och du får inte fylla 18 år förrän efter det att du slutat.

Perioderna i år är:

Period 1 18/6–6/7

Perioden innehåller 14 arbetsdagar med fyra timmar per dag, det vill säga 56 timmar. Midsommarafton är inte en arbetsdag och det går inte att arbeta in den dagen.

Period 2 9/7–27/7

Perioden innehåller 15 arbetsdagar med fyra timmar per dag, det vill säga 60 timmar.

Period 3 30/7–17/8

Perioden innehåller 15 arbetsdagar med fyra timmar per dag, det vill säga 60 timmar.

 

Våra arbetsområden

Barnomsorgen

Arbetsplatserna är förskolor och fritidshem i hela kommunen. Här får du delta i aktiviteter tillsammans med barnen och personalen. Du får också hjälpa till med andra sysslor som personalen gör t.ex. att plocka undan och diska efter måltiderna, byta blöjor mm. Det är också vanligt att man har storstädning på sommaren.

Kulturområdet

Biblioteket – där du kan få sätta upp böcker, plasta in tidningar och böcker och även hjälpa till att laga böcker.

Klostret - där du hjälpa till i Klostrets trädgårdar och när det behövs vara delaktig i Klostrets övriga verksamheter.

Ystads Teater - en av vår stads finaste byggnader. Här kommer att vara många olika föreställningar under sommaren och Du kan få hjälpa till både med förberedelser och i samband med föreställningarna.
OBS! Endast en period, 25/6-13/7.

Sommarteaterns familjeföreställning på Åbergs Trädgård – där Du kan få medverka i teaterns kringarrangemang som t ex med teknik, rekvisita och program


Fritidsverksamhet

Ett antal föreningar i kommunen som har sommarverksamheter kan behöva din hjälp
Föreningarna Ystad Golfklubb, Ystad Tennisklubb och Surbrunnsparken behöver hjälp med underhållsarbete, reparationer och trädgårdssysslor. Ystad. KFUM-huset, där barn är på KFUMs Y-camp, ”dagcollo”, vill gärna ha hjälp med ungdomsledare. Hjälpa till med att aktivera barnen och med dagliga sysslor vid måltiderna. Sandhammarens fyrplats, som är öppen för allmänheten under sommaren, vill gärna ha hjälpa med service till turisterna som besöker fyren. Att hålla rent och snyggt ingår också.

Kök o restaurang

Arbetsplatserna är förskolor, fritidshem och äldreboenden i hela kommunen. Du får hjälpa till att förbereda maten och sedan ställa fram den. Och så förstås plocka undan och diska.


Praktiska verksamheter

Arbetsplatserna är skolor, förskolor, fritidshem, Arenan, Nybrostrandsbadet, Parkavdelningen, Ystad Marina, Jobb o Fix och Sandskogens idrottsplats, dvs överallt inom kommunen.
Här handlar det om att hjälpa till med underhåll på grönytor och byggnader, exempelvis måla, snickra, flytta saker, montera möbler, rensa ogräs och hålla rent och snyggt. Arbetet är både inomhus och utomhus.
Eftersom du på vissa av dessa jobb förflyttar dig mellan olika platser under dagen är det bra om du har en cykel eller moped.

Specialprojekt
Vi har, förutom de vanliga arbetsplatserna, ett par specialinriktade projekt.
Om du är intresserad av något av dessa projekt ber vi dig skriva detta i samband med att du skriver lite om dig själv och dina intressen.
Uttagning till specialprojektens platser kommer att ske genom intervjuer.


Sommarlovsentreprenör

Bli din egen chef i sommar - sök till sommarlovsentreprenörerna
Sommarlovsentreprenör är ett koncept som finns över hela landet och ett spännande alternativ till de vanliga sommarjobben. Här får du möjlighet att sommarjobba som ”egen företagare” och chansen att skapa ditt eget arbete i en egen verksamhet. Du utvecklar din företagsamhet och ditt entreprenörskap. Och vem vet, kanske tjänar du lite extra pengar förutom din lön?!
Alla ungdomar får en liten summa i startkapital (som redovisas) och ett Jojo Sommar kort. Uttagningen till platserna som Sommarlovsentreprenör sker genom speed-dating.
Du får hjälp med utbildning, försäkring och stöd.

Tidsperioder att välja mellan
Period 1 18/6-13/7 (ej arbete midsommarafton 22/6)
Period 2 27/6-20/7

Vid ansökan: Ange SLE och vilken period du valt.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta Företagslotsen: 0411- 57 80 00 alt. foretagslots@ystad.se
Läs mer om Sommarlovsentreprenörerna på:
http://ystad.se/naringsliv/skola----naringsliv/sommarlovsentreprenorer/                                                                        


Ystad Studios Visitor Center
är ett nytt filmupplevelsecenter för familjer, skolor, grupper och andra besökare. Vi slog upp portarna i mars 2018 och här få besökaren uppleva och utforska filmens värld både framför och bakom kameran.

Man kan kliva rakt in i studiobyggen, se och prova rekvisita och skapa själv med professionell teknik och med hjälp av personalen. Man kan fördjupa sig i Mankells Wallander-värld, roa sig i Cirkus Imagos manege eller följa med på en rymdtur med Pax och gänget från Vintergatan. Här finns även ett kafé och en shop med filmsouvenirer. Vi behöver extrapersonal under sommaren som är engagerade, har stark servicekänsla och ett kundvänligt sätt. Ett krav är flytande svenska och engelska och att våga tala inför folk.

Gå in och läs mer på www.ystad.se/kultur/film-i-ystad/ysvc/

Vid ansökan: Ange YSVC


Matlagningsskolan
– en sommaraktivitet för barn. Du får hjälpa till med förberedelser, hjälpa barnen med matlagningen och sedan vara med och städa efter aktiviteterna.
Matlagningsskolan är bara under första perioden, dvs 18/6 – 6/7.

Vid ansökan: Ange MAT


Bygglovsavdelningen
– Detta är ett rent administrativ jobb där du behöver lite datorvana. Här får du hjälpa till att scanna handlingar, lägga in dem digitalt och sedan arkivera.

Vid ansökan: Ange BYGG