Arbetsplatserna

Information om arbetsområde och arbetsuppgifter, 18-19 år


Arbetsplatserna finns inom de kommunala förvaltningarna och vissa av våra bolag.

Du kan inte söka en specifik arbetsplats utan kan erbjudas ett kommunalt sommarjobb. I ansökningsformuläret på webben finns möjlighet att skriva en kort presentation om dig själv.

Till flera av arbetsplatserna behöver du lämna ett utdrag ur brottsregistret. Om det gäller just Dig, meddelar vi, när vi skickar besked om sommarjobben.

Arbetstiden är 6 timmar per dag. Variationer på detta kan förekomma på vissa arbetsplatser.

Du måste ha fyllt 18 år när du vill börja sommarjobbet och du får inte fylla 20 år förrän efter det att du slutat.

Perioderna i år är

Period 1 25/6-20/7
Perioden innehåller 20 arbetsdagar.

Period 2 23/7-17/8
Perioden innehåller 20 arbetsdagar

 

Våra arbetsområden

Vård och Omsorg

Arbetsplatserna är äldreboenden och hemtjänsten. Arbetet innebär att du, tillsammans med ordinarie personal, tar hand om våra brukare. Du får en god inblick i hur det är att arbeta i vård och omsorg och erfarenhet av att arbeta med människor. Erfarenheten av att möta människor i olika situationer har du nytta av i många andra yrken som t ex butik och handel, polis men även i barnomsorgen för att nämna några.

Kultur – Klostret

Här får Du arbeta i café, butik och reception och när det behövs vara delaktig i Klostrets övriga aktiviteter.

Kök och restaurang

Inom kommunen finns kök och restauranger på skolor, förskolor, äldreboenden och dagcentraler. Du får arbeta tillsammans med ordinarie personal med att laga och förbereda maten för boende och gäster som besöker restaurangen men även med catering till olika kommunala arbetsplatser. Även andra arbetsuppgifter, som t ex att plocka undan och diska, ingår förstås.

Praktiskt arbete

Arbetsplatserna är överallt inom kommunen.
Här handlar det om att hjälpa till med underhåll på grönytor och byggnader, exempelvis måla, snickra, flytta saker, montera möbler, rensa ogräs och hålla rent och snyggt. Arbetet är både inomhus och utomhus.
Eftersom du på vissa av dessa jobb förflyttar dig mellan olika platser under dagen är det bra om du har en cykel eller moped.

Specialprojekt

Vi har, förutom de vanliga arbetsplatserna, ett par specialinriktade projekt.
Om du är intresserad av något av dessa projekt ber vi dig skriva detta i samband med att du skriver lite om dig själv och dina intressen.
Uttagning till specialprojektens platser kommer att ske genom intervjuer.

Sommarlovsentreprenör

Bli din egen chef i sommar - sök till sommarlovsentreprenörerna
Sommarlovsentreprenör är ett koncept som finns över hela landet och ett spännande alternativ till de vanliga sommarjobben. Här får du möjlighet att sommarjobba som ”egen företagare” och chansen att skapa ditt eget arbete i en egen verksamhet. Du utvecklar din företagsamhet och ditt entreprenörskap. Och vem vet, kanske tjänar du lite extra pengar förutom din lön?!
Alla ungdomar får en liten summa i startkapital (som redovisas) och ett Jojo Sommar kort. Uttagningen till platserna som Sommarlovsentreprenör sker genom speed-dating.
Du får hjälp med utbildning, försäkring och stöd.

Tidsperioder att välja mellan
Period 1 18/6-13/7 (ej arbete midsommarafton 22/6)
Period 2 27/6-20/7

Vid ansökan: Ange SLE och vilken period du valt.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta Företagslotsen: 0411- 57 80 00 alt. foretagslots@ystad.se
Läs mer om Sommarlovsentreprenörerna på:
http://ystad.se/naringsliv/skola----naringsliv/sommarlovsentreprenorer/

Ystad Studios Visitor Center är ett nytt filmupplevelsecenter för familjer, skolor, grupper och andra besökare. Vi slog upp portarna i mars 2018 och här få besökaren uppleva och utforska filmens värld både framför och bakom kameran.

Man kan kliva rakt in i studiobyggen, se och prova rekvisita och skapa själv med professionell teknik och med hjälp av personalen. Man kan fördjupa sig i Mankells Wallander-värld, roa sig i Cirkus Imagos manege eller följa med på en rymdtur med Pax och gänget från Vintergatan. Här finns även ett kafé och en shop med filmsouvenirer. Vi behöver extrapersonal under sommaren som är engagerade, har stark servicekänsla och ett kundvänligt sätt. Ett krav är flytande svenska och engelska och att våga tala inför folk.

Gå in och läs mer på www.ystad.se/kultur/film-i-ystad/ysvc/

Vid ansökan: Ange YSVC

Sommarjobba i Havet!
Under tre veckor kommer Marietorps naturskola att erbjuda sommarlediga barn och vuxna aktiviteter vid och i havet. Vi kommer att ha vadarbyxorna på för att med hjälp med håv undersöka vad som lever i vattnet. Dessutom kommer det erbjudas möjligheter att snorkla bland tång och zlatanräkor.
Till dessa aktiviteter vill vi gärna ha hjälp av några ungdomsledare. I arbetet ingår även information om både havet och verksamheten till besökarna.
Platsen för aktiviteterna är Marinan i Ystad.

Gå in och läs lite mer på www.ystad.se/skola/kultur-och-natur/marietorp/marinpedagogisk-verksamhet/

Vid ansökan: Ange HAV

Parkeringsvärd i Kåseberga
 Till Kåseberga och Ale Stenar kommer varje år cirka 750 000 besökare och många av dem kommer naturligtvis på sommaren. Tillsammans med vår arbetsledare kommer du att hjälpa besökarna till rätta vid parkeringsområdena.
Det är en fördel om du kan något språk utöver svenska.

Vid ansökan: Ange KÅSE

Cykelvärd i sommar
Cykeltaxi kommer att vara ute på stan i sommar. Kanske i lite annan skepnad än vad man tidigare varit van vid. Det goda värdskapet skall vara tydligt för besökare och boende. Ni skall vara behjälpliga med påfyllnad av informationsmaterial dela ut kartor och andra broschyrer. Visa och lotsa turister till sevärdheter och platser som de önskar besöka.
Med andra ord du skall vara en ambassadör för Ystad.

Vid ansökan: Ange CT