Allsång

Sommarens populära allsång äger rum på Norra Promenaden i Ystad. Fyra sommarkvällar fylls Norra Promenaden av allsång och artister.

I juli månad bjuder Ystads kommun in till inte mindre än fyra kvällar med sång, musik, gästartister och allsång i Norra Promenaden. Evenemanget är gratis och Norra Promenaden brukar fyllas av Ystadsbor som är sugna på allsång och picknick i sommarkvällen. Ystadbandet Emma och MIDAS bjuder på musik och allsång från scenen tillsammans med folkkära artister.

Plats: Norra Promenaden
Tid: Kl 19.00.

Fri entré. Ta med egen stol. Allsångshäfte finns att köpa på plats, vi tar även Swish.

Nyhet! Buffé på Norra Promenaden alla allsångskvällar från kl 17.00 eller boka en allsångstallrik för avhämtning (beställs senast måndagen innan varje allsångstillfälle). Boka bord på 0411-101 41 eller bokning@norrapromenaden.se

 

Sommarens program och gästartister:

5 juli Gullan Bornemark

Gullan BornemarkGullan Bornemark blev "Tant Gullan" med hela svenska folket på 1960-talet i TV och radio. Överallt sjöngs det Min Ponny, Sudda sudda och Är du vaken Lars. Gullans fenomenalt svängiga pianospel och smarta texter har alltid gjort hennes självklara melodier rättvisa. En fin kombination som hon tar med till Allsången i Ystad. Har vi tur så kanske hon även spelar sin nya knasiga låt Pythagoras Sats! Gullan är pigg och glad och firar sin 90-årsdag i höst med att släppa ny skiva.

 

12 juli LaGaylia Frazier

LaGayliaSouldrottningen LaGaylia Frazier flyttade till Sverige för 16 år sen och fick sitt genombrott i Robert Wells ”Rhapsody in Rock” där hon tog både press och publik med storm. Genom åren har LaGaylia setts på TV i flertalet större program, senast som jurymedlem i TV4:s ”Talang” samt på konsertscener, allt från jazz- och musikklubbar till de stora scenerna och arenorna. I sommar är LaGaylia aktuell med en Håkan Hellström-turné, en fortsättning på artisternas samarbete som inleddes då hon medverkade på EP:n ”1974”. Ystad ligger LaGaylia varmt om hjärtat efter framträdanden på Ystad Jazzfestival och sin julshow på Ystad Saltsjöbad. Vi är glada att hon åter vill besöka Ystad och förgylla vår allsångskväll.

19 juli Rongedal

RongedalBröderna Rongedal är sedan genombrottet 2007 några av Sveriges mest anlitade sångare. De har en lång erfarenhet av att underhålla en bred publik genom en mängd spelningar, galor, landsomfattande turnéer och TV-framträdanden. Rongedal har medverkat i bland annat Melodifestivalen, Så ska det låta, Körslaget och Doobidoo, för att nämna några.  De har dessutom gjort bejublade Bowietolkningar i arrangemang för symfoniorkester och medverkat i Chess på Göteborgsoperan. Bröderna har många strängar på sin lyra, vi får se vad de kommer att bjuda Ystadsborna på denna kväll.

26 juli Rebecka Karlsson

Rebecka KarlssonEn av Sveriges nya unga talanger som redan visat framfötterna med en hedrande andra plats i IDOL 2016. Rebecka är endast 16 år gammal och kommer från Ekeby i Skåne. Genom åren har det blivit en rad talangtävlingar och uppträdanden i olika sammanhang. Hon har medverkat i Rakt över jul, Kvällen är din, Talang Sverige och uppträtt på Gothia Cup inför 58 000 människor.  Rebecka blev Stockholm Prides första Pride UNG artist och har därefter gjort ett flertal officiella Pridelåtar. Redan som ung artist har hon tagit publik och scen med storm och hon lyser som starkast när hon får stå på scen. Den 26 juli kommer hon och lyser för Ystad.