Biljetter

Du kan boka dina biljetter här på hemsidan eller hos Ystads Turistbyrå.

Ystads Teater har biljettbokning/försäljning i samband med föreställningar. Kassan öppnar 1 timme innan föreställning.
På Ystads Turistbyrå kan du boka och hämta biljetter måndag-fredag  09-17, lördag 10-14. Telefon: 0411-57 76 81.

Vår biljettplan - klicka för att förstora

  

Musikcafé - The Swedish Blues Project

Arena/Plats: Ystads Teater

Det skånska bandet The Swedish Blues Project gjorde succé våren 2017 på Ystads Teater med en svängig härlig 60- och 70-talsblues. Det var fullsatt och hög stämning.
The Swedish Blues Project spelade senast på Jazz & Bluesfestivalen i Kristianstad. 

På Spotify finns singeln ‘BluesProject in Action’ och ‘Lookin' Back’ http://www.bluesproject.se/spellista/

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 2 timmar inkl paus

Läs mer...

Mindfuckness - en föreläsning om att tänka annorlunda

Arena/Plats: Ystads Teater

För att lära dig hantera, och sedan få till en bestående förändring, krävs det ofta att du tänker annorlunda. Du behöver kunna bemästra både ditt känsloliv och den nya världsbild förändringen för med sig, om du inte vill bli stående kvar med en fot i det gamla. 

Den här föreläsningen liknar ingen du varit på tidigare. Inspirerande livsberättelser med fokus på förändringens olika faser. Allvar, humor och en smula kaos där allt mynnar ut i konkreta verktyg att omedelbart använda både i det privata och i din yrkesroll.

Kom själv, ta med dina vänner eller hela arbetslaget på en kväll som garanterat kommer stöka till det i huvudet och lämna ett bestående avtryck! 

Christian Wass
Möter varje år tusentals människor på företag, organisationer och på sina öppna föreläsningar runt om i landet. Han har blivit utsedd till en av årets inspiratörer av tidningen LEVA och blivit nominerad till talarpriser. Christian driver även en av Sveriges största facebooksidor, ’Vi har kraften c/o Christian Wass’, med över 100 000 följare.

Pontus Ströbaek
Är, enligt sig själv, ett geni och en guru och hjälper flera av Sveriges bästa föreläsare med deras scenspråk och kommunikation till sin publik. Med över 30 års erfarenhet av att stå på scen i olika sammanhang, guldmasknominerad, uppskattad komiker och hyllad regissör, har Pontus bestämt sig att förmedla någon form av klokskap tillsammans med Christian. 

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 2,5 timme inkl paus

Läs mer...

Be bop a luba

Arena/Plats: Ystads Teater

Peter Jezewski kommer tillbaka med den topprecenserade och hyllade showen Be bop a luba.

Showen har fått lysande kritik som den bästa 50- 60 talsshow som är på turné.

En härlig blandning av låtar med Elvis, Paul Anka, Chuck Berry, Buddy Holly, Lesley Gore, Alma Cogan Supremes m fl.


En 3 timmar show och en nostalgisk resa tillbaka i tiden med kläder, frisyrer, smink och självklart absolut största hitsen.

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 3 timmar

Läs mer...

Jazzcafé - Emil Brandqvist Trio

Arena/Plats: Ystads Teater

Trumslagaren och kompositören Emil Brandqvist har med Göteborg som bas framgångsrikt lyckats etablera sin pianotrio på den europeiska jazzscenen. Musiken komponerad av Emil kan beskrivas som starkt melodisk och målande med en touch av film noir. Pianisten Tomas A Turunen, med ursprung i Finland men boende i Frankrike, och basisten Max Thornberg från Stockholm utgör resten av trion som redan har tre cd-utgivelser. På den cd:n senaste ”Falling Crystal” utgiven 2016 medverkar också Sjöströmska String Quartet.

Medverkande
- Emil Brandqvist: Trummor
- Tomas A Turunen: Piano
- Max Thornberg: Bas

Max 60 pers, alla bordsplaceras. 

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 2,5 timme inkl paus.

Läs mer...

När Rocken kom till Sveg - Part 2

Arena/Plats: Ystads Teater

'När Rocken kom till Sveg' blev en monstersuccé. Förutom att den blev den längsta och mest sålda föreställningen som Riksteatern någonsin gjort blev det också en dokumentär av SVT som sågs av över 1 miljon människor.

Det har nu gått snart tre år sen Torgny ”Kingen” Karlsson var ute och turnerade i Sverige. Över 90 (!) svenska städer och orter i hela Sverige besöktes innan man gick i mål november 2013. Sedan dess har förfrågningar i jämn ström inkommit både av människor som vill se föreställningen igen men också många som undrat om det blir en uppföljning.

Vad hände sen i den lilla orten Sveg mitt i Härjedalen? Hur påverkade den nya rockmusiken vår svenska landsbygd och hur påverkade den Kingen och hans vänner i den lilla byn?

Följ med på en fantastisk rock resa som tar dig med genom Kingen och hans kamraters barndom, deras visioner, drömmar och hur de kämpade både i med och motgång för att själva en dag stå på scen och spela rockmusik och bli heltidsmusiker.

Från Folkets Hus i Sveg till de stora scenerna i Sverige, skivkontrakt, medlem i legendariska The Boppers, flera filmroller, förband åt Jerry Lee Lewis och medverkan i flera av de stora tv- programmen gjorde att många av de drömmar Kingen bar på slog in och förverkligades.

I denna föreställning tar Kingen och hans medmusikanter med publiken på en musikalisk resa genom 50- och 60-talets gyllene era och framför musik som haft stor betydelse för deras egna karriärer. Jerry Lee, Elvis, Chuck Berry, Fats Domino, Jimmie Hendrix, Elvis, Little Rickard och många fler legendariska artister kommer tolkas.

Möt den lilla mannen med den stora rösten och den gudabenådade boogiepianisten Torgny ’Kingen’ Karlsson i uppföljningen av ’När rocken kom till Sveg - Part 2'.

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 2 timmar inkl paus

Läs mer...

Lennie Norman - Gubbvarning Live

Arena/Plats:

Nu är det klart, stand up-komikens fader, legendaren och en av Sveriges mest erfarna och populära komiker Lennie Norman gör en helt ny föreställning!

’Gubbvarning Live’ är en stand up-show som bygger vidare på böckerna med samma namn och som sålts i över 70 000 exemplar. Publiken kan förvänta sig en personlig, vass och galet rolig föreställning där Lennie skärskådar tiden vi lever i och tar tempen på samtiden. Vi lovar - Lennie drar sig inte för att säga ett sanningens ord!

Argare, bittrare och mer förbannad än någonsin kommer Lennie Norman bjuda publiken in i en gubbes funderingar och tankar om den tid vi lever i. ’Gubbvarning Live’ kommer under våren 2018 ge sig ut på en rikstäckande Sverigeturné.

Lennie Norman, musiker och legendarisk ståuppare, sågs senast i showen ”Lennie Skifs - Still Crazy” som gick för fullsatta hus på Restaurang Tyrol i Stockholm. Och i våras gjordes showen ’Standup - Sitdown’ tillsammans med Robert Wells, succé runt om i Sverige.

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 90 min, ej paus

Läs mer...

Digital visning - Julius Ceasar (drama)

Arena/Plats: Ystads Teater

Julius Caesar är ett stjärnspäckat Shakespeare-drama fyllt av lönnmord och upplopp. Folkets Hus och Parker visar teaterföreställningen från The Bridge Theatre i London på biografer och teatrar i Sverige.

Caesar återvänder under triumfatoriska former till Rom, och folk strömmar ut på gatorna för att fira. Oroade över kejsarens popularitet konspirerar den välutbildade eliten i Rom för att få Caesar på fall. Efter lönnmordet på kejsaren utbryter inbördeskrig på huvudstadens gator.

Nicholas Hytners uppsättning kastar publiken rätt in i gatufesten vid Caesars återkomst, mordet som bevittnas av kongressen, upploppen kring begravningen och kaoset som utbryter efter kejsarens död.

Ben Whishaw (The Danish Girl, Skyfall, Hamlet) och Michelle Fairley (Fortitude, Game of Thrones) spelar Brutus och Cassius, David Calder (The Lost City of Z, The Hatton Garden Job) är Caesar och David Morrissey (The Missing, Hangmen, The Walking Dead) är Marcus Antonius.

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 2 tim 15 min ikl paus.

Läs mer...

De redan frälsta - show med systrarna Kronlöf

Arena/Plats: Ystads Teater

De redan frälsta kommer att utmanas i godhet och förändring. De som fortfarande lever i mörker kommer att vakna. Familjen Kaos riktar sina knivskarpa blickar mot valåret, men också mot sig själva. I en show med musik, humor och brutal ärlighet tar de sig an känsliga ämnen i Europas politiska landskap. Tiffany och Bianca Kronlöf tillsammans med Thom Gisslén låter ingen komma undan -  ingen fråga är för stor och ingen människa för liten.

Familjen Kaos består av Bianca och Tiffany Kronlöf och Thom Gisslén. De är kända från den prisbelönta SVT-humorserien "Full Patte". Hösten 2015 turnerade de för fulla hus med den bejublade "Slå pattarna i taket" tillsammans med Riksteatern. Denna gång samarbetar trion med regissören Astrid Menasanch Tobieson som bland annat skrivit och regisserat pjäserna ”Men det skulle ni aldrig våga” (2012, Orionteatern), ”I landet som aldrig brann brinner nu träden” (2015, Dramalabbet) och ”Nattpassage” (2016, Kulturhuset Stadsteatern). Senast regisserade hon ”Frontens Gryningsfärg” på Kulturhuset Stadsteatern. 

Medverkande: Bianca Kronlöf, Tiffany Kronlöf, Thom Gisslén
Regi: Astrid Menasanch Tobieson
Scenografi/Ljus/Video: Johan Rödström
Kostym: Felicia ”Leffe” Kronlöf
Mask: Daniela Krestelica

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 1,5 timme, ej paus

Läs mer...

Från Broadway till Duvemåla

Arena/Plats: Ystads Teater

Välkommen till succékonserten med några av Sveriges mest etablerade musikalartister. Stora röster och stora känslor drabbar samman i en kavalkad av musik från världens största musikaler. 
Med huvudroller i Phantom of the Opera, Jesus Christ Superstar, Les Miserables, Wicked, Elisabeth, Dracula, Ringaren i Notre Dame, Jekyll & Hyde, West Side Story och mycket annat i bagaget, kan vi garantera ståpäls från första till sista tonen. 
Missa inte årets musikalfest!

Medverkande
Viktoria Tocca
Niklas Asknergård (fd. Andersson)
Malena Tuvung
Daniel Sjöberg
Gästartist
Band under ledning av Carina E. Nilsson

Pressen skriver
- "Musikalfest får teatern att koka"
- "Kvaliteten är skyhög"
- "As close as you can get to London's West End or New York's Broadway"
- "Emotionellt och övertygande"

www.franbroadwaytillduvemala.se
www.facebook.com/FranBroadwayTillDuvemala

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 2,5 timme inkl paus

Läs mer...

Kenny Barron – Solo Piano

Arena/Plats: Ystads Teater

Ystad jazzfestival presenterar sommarens festivalprogram och inbjuder samtidigt till en pianosolokonsert med Kenny Barron.

Nu i 70-årsåldern uppfattas Kenny Barron som mer lyrisk än tidigare och år 2010 fick han ”The National Endowment for the Arts”. Han har en ojämförlig förmåga att trollbinda publiken med sitt eleganta musicerande. Los Angeles Times kallar honom en av de bästa pianisterna i världen och Jazz Weekly den mest lyriska pianisten i vår tid. Tidigt blev han uppmärksammad och den musikaliska karriären tog fart redan i tonåren då han kom till New York 19 år gammal och spelade med Lee Morgan och James Moody. Lite senare var Kenny engagerad av Dizzy Gillespie, Freddie Hubbard, Milt Jackson. Välkänt är hans långa samarbete med Stan Getz under 1980-talet. Legendariska album föddes då: Anniversary, Serenity och Grammynominerade People Time. Kenny Barron är tvåfaldig hedersdoktor. En lång rad utmärkelser förutom nämnda har tilldelats Dr Barron.

Läs mer...

Musikcafé – Akustisk afton med Karin Tingne

Arena/Plats: Ystads Teater

Karin Tingne har haft flera succéframträdanden med sitt band, med upp till femton musiker på scen, som presenterat blues- och soullåtar. De har uppträtt bland annat på Ystad teater och har fått lysande recensioner.

Karin Tingne sjunger också gärna lite lugnare, känslosamma låtar och har ett särskilt program med akustiskt framförande, som passar för en intim afton i en mindre lokal. Karin kommer här med delar av bandet och två körtjejer och sjunger finstämda låtar av Eva Cassidy, Beth Hart, Hanne Boel, Leonard Cohen och många andra. Programmet ger en skön, stämningsfull kväll fylld med southern soul och gospel och lämnar ingen oberörd!

Medverkande
- Karin Tingne: Sång 
- Åsa Badeur: Kör
- Camilla Jeremiasen Karlsson: Kör
- Peter Tingne: Akustisk gitarr
- Håkan Wendner: Piano
- Mikael ’Mask’ Ask: Saxofon, dragspel och percussion

Röster om Karin Tingne 
- ’Karin Tingne fyller ord och toner med hela livet, allt mellan himmel, jord och helvete’
- ’Allra bäst är Karin Tingnes sång förstås, hennes förmåga att hämta kraft och styrka inifrån varje del av sin kropp’
- ’Ordet är sensationellt. Dags nu att också övriga Sverige upptäcker Karin Tingne!’
- ’Karin Tingne fyller låtarna med sig själv…går från lugnt till intensivt på ett par toner, från smek till klös, från viskning till skri, från tjej till kvinna’
- ’Som att höra Janis Joplin första gången. Jo, jag tar i men bara lite, bara liiiiite’

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 2 timmar inkl paus.

Läs mer...

Bo Sundström

Arena/Plats: Ystads Teater

Jazz låter bäst på svenska. Eller i alla fall utomordentligt bra. Bo Sundström, frontmannen i Bo Kaspers Orkester, har i 25 års tid skrivit svenska texter till bandets jazzdoftande musik. Nu har han spelat in en skiva där han gör egna svenska tolkningar på några utvalda sånger ur den amerikanska jazzrepertoaren. Skivan som fått namnet ”Mitt dumma jag” är inspelad på klassiska Atlantstudion i Stockholm och släpps den 25:e januari 2018. 

Bo Kaspers Orkester har med åren vunnit en trogen publik i Skandinavien som lärt sig uppskatta Bo Sundströms finurliga svenska texter om de vardagliga tingens tillvaro. Sundström tar med denna samling sånger upp den penna Bebbe Wolgers, Olle Adolphsson och Hasse & Tage lämnat efter sig. 

Det är nostalgi och nutid. Ett hommage till ett tidigt 60-tal då den coola jazzmusiken stod i zenit. Och då svensk jazz var som allra mest älskad och en självklar del av det svenska musikutbudet. 

Medverkande
- Jonne Bentlöv: Trumpet
- Björn Jansson: Sax
- Robert Östlund: Gitarr
- Daniel Fredriksson: Trummor
- Ulf ’Morfar’ Engström: Kontrabas
- Vladan Wirant: Piano

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 90 min, ej paus.

Läs mer...

The Hep Stars 50+

Arena/Plats: Ystads Teater

Dagens föreställning med Hep Stars är p g a snöförhållanden inställd. Arrangören meddelar att ny dag för konserten är den 21 april kl 19.00. Biljetter till dagens föreställning gäller och behöver inte bytas ut.  Alla berörda kommer att få fullständig information.

Sveriges mest framgångsrika 60-tals band firade 50 år 2014. Det blev en given succé med utsålda konserthus och stående ovationer. Nu på mångas begäran återuppstår showen våren 2018,  med samma härliga glöd och känsla som då det begavs sig.

Låtarna som låg på topplistorna är det få som har glömt: Cadillac, Farmer John, Bald Headed Woman, Sunny Girl, Wedding…

Hep Stars är det enda band som innehaft 1:a, 2:a och 4:e plats på ’Tio i Topp’ samtidigt då Farmer John var 1:a, Cadillac 2:a och A Tribute To Buddy Holly 4:e. Det var ett band från Liverpool som hette The Beatles som lyckades slå sig in på 3:e plats med Ticket To Ride…

I denna föreställning spelas de gamla hitlåtarna, det blir berättelser om händelser runt Hep Stars från den tiden i både bild och film, vissa aldrig visade i Sverige. Följ med på en härlig nostalgitripp tillbaka till 60-talet!

Medverkande
Svenne Hedlund, sång
Bengan Arenblad, keyboards & sång
Totte Päivärinta, trummor
Todde Stoor, gitarr & sång
Joffe Enbom, bas & sång 

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 2,5 timme inkl paus.

Läs mer...

Dåliga mänskor

Arena/Plats: Ystads Teater

Musikalen är baserad på Mary Anderssons biografiska bok med samma namn från 1991, som handlar om Lillemor och Mackie, två flickor 13 och 14 år gamla, som får sitt första jobb på Senapsfabriken. Boken är en verklighetsbaserad historia från Marys barndom och historien om Mackie är egentligen hennes egen upplevelse.

40-talets Malmö. I arbetarkvarterens smutsigaste område bor två unga flickor som precis fått sitt första jobb på senapsfabriken. De drömmer om att se världen, dansa swing och sjunga Opera, men verkligheten kommer ständigt och påminner om hur orättvist livet är för den som lever i marginalerna av samhället. Kriget brinner i Europa. Gränserna stängs. Judiska fyktingar väller över vattnet mellan Köpenhamn och Malmö. Samtidigt dansas jitterbug i Folkets Park och ungdomarna drömmer om ett modernt liv i USA.

’Dåliga Mänskor’- av Philip Zandén, Jonas Jarl och Jan Mark efter en roman av Mary Andersson. Musik av Mikael Wiehe.

MEDVERKANDE SKÅDESPELARE
Åsa Sjöblom
Jenny Bergqvist / Ester Hedlund
Tord Hansson
Magdalena Mononen Persson
Marie Öhrn
Ingvar Silow
Ulf Andersson
Ida Breimo
Kornelia Romot
Hannah Tennenbaum
Felicia Nilsson
Liv Olanders
Hillamarie Engström
Erik Espinoza
Mikael Edestrand
Markus Göransson
Una Persson
Freja Pennsäter
Cornelia Henrysson
Linda Winqvist
Sophie Binder
Signe Persson
Elli Andersson
Oliver Andersson
Vilma Persson
Alma Kron


ORKESTER
Bjørn Bjerknæs Jacobsen (Trumpet / Kapellmästare)
Amalia Beauregard Camp (Flöjt / Saxofon)
Viktor Auregård (Kontrabas)
André Strömberg (Slagverk)
Susanna Palmgren (Keyboard)
Helena Åberg (violin)

SCENTEKNIK
Alexander Svensson – Scenmästare
Johanna Svensson – Ljusdesign
Erik Bergman – Ljuddesign
Karl Wassholm – Ljudteknik

PRODUKTIONSTEAM
Rasmus Mononen – Regissör
Jonna Tideman – Koreograf
Jonas Bane – Producent
Freja Täck – Mask & Peruk
Bjørn Bjerknæs Jacobsen – Musikaliskt Arrangemang
Klara Rennéus – Repetitör
Linda Wahlgren – Repetitör
Marcus Thernström-Florin – Video / Rekvisitör
Mattias Thernström-Florin – Video / Rekvisitör

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 2,5 timme inkl paus.

Läs mer...

Jazzcafé - Anna Pauline Swe-Den Jazz Project

Arena/Plats: Klosterkyrkan

Prisbelönta jazzsångerskan Anna Pauline står som grundare och ledare för detta nya, spännande svensk-danska projekt. Jazzkvartetten spelar originalmusik skriven av Pauline själv samt repertoar ur 'The American Songbook' som till exempel Ellington, Monk och Gershwin. Även den danska och svenska melodiska sångskatten tas om hand genom stycken skrivna av exempelvis Lars Gullin och Karen Jönsson. Gruppen har fått en enorm respons sedan start hösten 2017 och syntes nyligen på 'Jahazi Jazz & Literary Festival' på Zanzibar.

Medverkande
- Anna Pauline: Sång
- Søren Høst: Tenorsax
- Erik Söderlind: Gitarr
- Ida Hvid: Bas 

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 2,5 timme inkl paus

Läs mer...

Lasarettet - en sjuk musikal!

Arena/Plats: Ystads Teater

Rakt upp och Ner gänget är tillbaka med denna sjuka musikal med Hits från 50&60-talet!

I en liten avdelning på Ystads Lasarett ligger de tre patienterna och väntar på sina operationer.
Här har de legat de senaste sex månaderna men i morgon ska det äntligen ske!
Nu kan väl inget gå fel...? Jo allt!

Stadens politiker Ines Tegnér ska lägga ner hela avdelningen för att istället bygga en Galleria. Avdelningschef Assar Assarsson får ett ultimatum att inom 24 timmar kunna uppvisa ett 100% friskt resultat för sin verksamhet annars står grävskoporna beredda att sätta igång.
Assar är förkrossad, hela hans livsverk och passion finns i detta Lasarett. Han tar hjälp av Syster Pär och förvecklingarna kan börja. I ett fartfyllt tempo ska de försöka trassla sig ur denna snurriga situation och rädda Lasarettets existens. Ännu värre blir det när kirurgen ställer in och en ökänd bedragare som härjar i trakten dyker upp! Vem ska nu operera de tre patienterna? Kommer Lasarettet i Ystad att få finnas kvar?

Välkomna till vårens stora skrattfest!

På scen:
Nils-Gunnar Snygg
Marcus Hadriz
Dennis Klang
Maria Gunnarsson
Elisabeth Zaar
Eric Persson
m.fl.

Orkester:
Gustaf Brandt
Christoffer Zaar
Rasmus Ahlm
Jimmy Lindström

Av: Marcus Hadriz & Eric Persson

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 2,5 timmar inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Äventyret - barnteater

Arena/Plats: Ystads Teater

Matilda och Magnus tycker allt låter gräsligt, luktar apa, smakar pyton, ser stökigt ut, känns vasst och vill resa bort från allt. Då börjar de fundera på att vi har fem sinnen och plötsligt öppnar sig världen. Ett litet äventyr tar fart och tillsammans upptäcker de små vanliga saker på ett nytt sätt. Dagen tar en
överraskande vändning...

ÄVENTYRET är en rolig och livfull musikteaterföreställning för alla med barnasinne! Den handlar om att det kan vara givande att se varandra och livet omkring oss med öppna sinnen.

MEDVERKANDE:
Matilda & Magnus Ericsson

MANUS, REGI, MUSIK, SCENBILD:
Maliida & Magnus Ericsson

KOSTYM: Pernilla Lindfors

ÅLDER: 3-8 år.

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 40 min

Läs mer...

Room X - dansinstallation

Arena/Plats: Ystads Teater

Room X erbjuds alla nyfikna, ett unikt tillfälle att uppleva det senaste inom samtida danskonst i Skåne. Och dessutom under en kväll! Under temat trygghet/otrygghet belyses olika aspekter på ett av de mer grundläggande behoven hos oss människor – känslan av trygghet. I Room X har lejonparten av Skånes professionella danskonstnärer bjudits in för att ge sin version av ämnet. Room X visas under ca: 3 timmar på teatrar där publiken välkomnas att röra sig fritt i byggnadens olika rum där ett 10 till 15-tal dansverk installerar sig.

Verken flätas samman av tonsättaren Kent Olofsson (belönades i januari i år med Järnåkerstipendiet) som med sin speciella och unika ljudvärld fyller skrymslen och vrår och följer publiken genom sin vandring.

Koreografi:
Christine Brorsson
Claudine Ulrich
Henrik Andersson
Ingrid Rosborg
Jilda Hallin,
Khamlane Halsackda
Kristin Ilum
Lidia Wos
Lisa Nilsson
Malin Astner
Malin Skoglund
Maria Naidu
Memory Wax
Miguel Cortés
Rachel Tess
Sanna Blennow
Uli Ruchinsky

Musik och ljudvärld: Kent Olofsson
Lus: IMULTO
Idé, koncept och iscensättning: Claudine Ulrich & Miguel Cortés

18.00-19.00 presentation

18.30-21.30 verket visas

(insläpp fram till kl 20.00).

Biljetten gäller för alla delar av kvällen. Onumrerade platser.

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 3 timmar 30 min
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Musikcafé – Maria Eggeling Trio

Arena/Plats: Ystads Teater

Eggeling Trios musik har en nordisk klang. Den är ombytlig, rytmisk och omfamnar flera genrer så som jazz, visa, folkmusik och country. Kontrabasisten Katja Nielsen är frilansande klassisk musiker och spelar i olika konstellationer i Öresundsregionen. Percussionisten Linn Wik har sina rötter i folk-och världsmusiken och spelar i bland annat sambaorkestern BAM. Sångerskan och pianisten/gitarristen Maria Eggeling ingår i olika konstellationer som musiker i Malmö men är framförallt låtskrivare. Maria skriver materialet som Eggeling trio framför. För mer info besök gärna hemsida, youtube, spotify och bekanta er med musiken. 

Medverkande
- Maria Eggeling: Sång, piano, gitarr
- Katja Nielsen: Kontrabas
- Linn Wik: Percussion

www.mariaeggeling.com

Maria Eggeling musik på YouTube

Maria Eggeling på Spotify

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 120 min inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Pictures In Mind

Arena/Plats: Ystads Teater

Hannah Svensson har lovordats för sitt senaste album ’Pictures In Mind’ där hon debuterar som singer-songwriter. Musiken är en blandning av pop och visa med inslag av både country och reggae. Hannahs texter handlar om händelser och personer som inspirerat henne, samt olika tillstånd som en människa kan möta på vägen genom livet i form av kärlek och sorg i dess olika uttryck, nostalgi med mera. En konsert som går rakt in i hjärtat! 

Medverkande
- Hannah Svensson: Sång, piano
- Filip Jers: Munspel
- Karolina Almgren: Saxofon
- Per Ödberg: Gitarr
- Jan Eriksson: Pedal steel
- Erik Oscarsson: Bas
- Isak Cronholm: Trummor

Röster om Hannah
- Bengt Eriksson, Ystad Allehanda: ’Hon förvandlas från jazzsångerska till en singer-songwriter som kan mäta sig med de bästa svenska sångpoeterna’

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 2 timmar inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Lasse & Emil Sigfridsson

Arena/Plats: Ystads Teater

Lasse var i mitten på 60-talet med och bildade Lasse Stefanz. På den tiden spelade han bas och sjöng en del. Lasse har också gjort sig känd som en mycket duktig låtskrivare. 2012 lämnade han Lasse Stefanz för att turnera på egen hand och kunna framföra den musiken som låg honom närmast om hjärtat.

Det visade sig att det var många som ville se och höra honom på en mängd olika konsertställen. Förutom egna konserter med eget band gör han konstellationer med bl a Christina Lindberg, julföreställning med familjen som blivit oerhört uppskattade och som går för slutsålda hus varje år. Dessutom gör sonen Emil Sigfridsson besök på hans konserter med jämna mellanrum. Man kan väl säga att Emil slog igenom via ’Fame Factory’. Idag har Emil ett välfyllt turnéschema med föreställningen ’Rock Of Ages’ och senare under hösten 2017 ’Från Broadway To Duvemåla’. 

Vi är därför stolta att få presentera far och son Sigfridsson med band i två härliga konserter - fyllda med glädje och värme både från Emils repertoar och Lasses fem soloskivor. Hörvärt säger vi på European Concerts och önskar varmt välkomna in i värmen!

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 2 x 45 min + paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Läderlappen – En barock operett!

Arena/Plats:

Efter de senaste årens succéer återvänder Rickard Söderberg och Kammaropera Syd till Ystad med världens mest älskade och spelade operett; Läderlappen! Upplev de tidlösa valserna i en storslagen barockproduktion med den välbekanta glimten i ögat.
I år har Söderberg bl.a. sällskap av legendaren Ewa Fröhling bredvid sina trogna vapendragare Laine Quist, Ellinor Fryklund, Jonas Samuelsson m fl.
Överdådiga kostymer, fantastiska kulisser och fullt orkesterdike i en fest för både ögon, öron och skrattmuskler!

http://operaiystad.nu/

MEDVERKANDE

VÄRDPARET
Den trogna publiken kommer känna igen Läderlappens värdpar i den dynamiska duon Quist/Söderberg. Eisenstein och Rosalinda slits med äktenskapliga problem som de löser genom att gödsla med älskare och älskarinnor vid sidan om den äktenskapliga sängen. Frågan är hur länge de kan hålla det hemligt för varandra...?

Rosalinda, marskalkinna - Laine Quist
Gabriel von Eisenstein, adelsman - Rickard Söderberg

PERSONAL
Hos Eisenstein och Rosalinda finns en stor arsenal av personal som ska passa upp på värdparets minsta önskningar. Personalen är bara mer intresserad av sitt eget välmående och nöje än att göra sitt jobb. Och varför ska man tömma Rosalindas potta, när man istället kan låna hennes klänningar i smyg och bege sej av till stort baluns. Inget kan ju gå fel... eller?

Adele, husfru - Elinor Fryklund
Ulrika, spåkvinna - Ewa Fröling
Ida, åderlåtare och kvackare - Karolina Andersson
Gudlög, pottömmerska - Susanna Stern
Pulvret, hovpudrare - Andreas Paulsson

VÄNNER
I Rosalindas och Eisensteins ståtliga villa rör sej många personer. Men hur goda vänner de än utger sej för att vara, visar det sej nästan alltid att de har en helt egen agenda...

Alfred/Alfrida, sol-och-vårare - Lotte Ohlander
Blind, advokat - John Löfgren
Falke, doktor och adelsman - Jakob Högström
Frank, fängelsedirektör - Anton Ljungqvist

HOVET
När det visar sej att den stora festen får nobelt besök så är det ingen överdrift. Självaste Drottningen kommer med sin kronprins, och med sej har de både Drottningens goda vän, den danska äkedrottning Juliana Maria, såväl som Kronprins Gustavs mycket trogna vän, hovstallmästare Munch.

Drottning Lovisa Ulrika av Preussen - Maria Streijffert
Kronprins Gustav - Jakob Lindahl
Juliana Maria av Braunschweig-Wolfenbüttel - Line Juul Andersen
Adolf Fredrik Munch, hovstallmästare - Johan Tötterström

RESIDENSET
När residenset bjuder till fest spar inte adeln på krutet, utan de går man ur huse för att närvara vid denna minnesvärda fest. Frågan är om de kan hålla sej till etiketten, eller om deras iver att komma närmast Drottningen gör kvällen till "en minnesvärd fest" , av helt fel anledning...?

Sture Ollonberg, häradshövding - Kalle Leander
Johan Christopher Toll, filolog - Kjell Johansson
Carl Fredrik Scheffer af Trolleholm - Philip Hartman
Axel von Fersen - Per Fernesten
Stina Piper - Lisa Löfqvist
Maria Wilhelmina von Neipperg - Annie Fredriksson
Cajsa Warg - Anna-Kajsa Holmberg
Carl von Linné - Fredrik Andersson van Keesbek
Hovsångerska Elisabeth Olin - Susanne Resmark

PRODUKTIONSTEAM
Idé -Laine Quist, Jonas Samuelsson & Rickard Söderberg

Regissör - Niklas Riesbeck
Biträdande regissör & koreograf - Melker Sörensen
Dirigent - Jonas Samuelsson

Text - Rickard Söderberg
Dramaturgi - Rickard Söderberg, Jonas Samuelsson & Laine Quist
Arrangemang - Nils-Petter Ankarblom

Konsertmästare - Anders Hjortvall
Producent - Charles Andersén & Laine Quist
Ljusdesign - Sara Andersson
Kostym - Ann Walton
Inspicient - Susanne Sandquist

Foto - Andreas Paulsson

Ett särskilt tack till Malmö Opera

Börja din teaterupplevelse mätt och belåten!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller teatercafe@ystad.se

Läs mer...

La Bohème

Arena/Plats:

Skånska Operan sätter upp Puccinis La Bohème.

De väljer kärlek före trygghet, frihet före pengar och konsten före konventionerna.

De är Paris Bohemer!

I en mustig och pulserande föreställning möter poeten Rodolfo den vackra oemotståndliga Mimi. Musettas och Marcellos kärlek drar de hela tiden tillbaka till varandra, de omfamnar alla ögonblicket och individens egenart men inget kan hålla döden på avstånd!

I en av operavärldens mest gripande historier hyllar sommarens livfullaste Bohemer livet!

Färg, passion och galenskap. Sorg och längtan, liv och död. Och den vackraste musik man kan tänka sig.

Det är La Boheme!

Medverkande:

Mimi - Signe Sneh Schreiber
Rodolpho - Markus Pettersson
Marcello - Linus Börjesson
Musetta - Eldrid Gorset
Shaunard - Jonas Bergström
Colline - Fredrik Samuelsson
Alcindoro/Benoit - Roodney Nilsson

Läs mer...

Ystadoperan – 40 år

Arena/Plats: Ystads Teater

Endast denna konsert!
Ytterligare upplysningar: 0704-83 89 28

Vid flygeln: Majsan Dahling
Regi: Richard Bark

Arior, duetter, ensembler av Rossini, Verdi, Puccini, Leoncavallo, Mascagni m.fl. med:
Lena Nordin
Paulina Pfeiffer
Carolina Sandgren
Katija Dragojevic
Ann-Kristin Jones
Glenn Kjellberg
Jesper Taube
Joa Helgesson
Johan Rydh

Jubileums- och Avskedskonsert

Läs mer...

Norma av Vinncenzo Bellini

Arena/Plats: Ystads Teater

Operafabriken presenterar stolt operan Norma av Vincenzo Bellini, hans mästerverk! 
Denna produktion är ett unikt internationellt samarbete med Camerata Geminiani och European Associated Artists!

Druidprästinnan Norma älskar Pollione, en romersk prokonsul, vars hemliga kärlek till Norma har svalnat, han har istället förälskat sig i den unga prästinnan Adalgisa. När Norma får reda på Polliones förräderi, flammar hon upp i vredesmod. Kommer hon att offra sin kärlek till mångudinnan?
Norma är en opera full av mystik och drömlika scener, kärlek, hämndbegär, ett starkt kvinnoporträtt, fylld av den vackraste belcantosång, bla den legendariska ’Casta Diva’ och duetten ’Mira, o Norma’

Vi är stolta att även presentera den berömda ensemblen Camerata Geminiani från London, med violinisten GianMarco Sanna i spetsen som konstnärlig ledare för originalstämningen A=432 Hz istället för dagens A=440 Hz. Jochen Heibertshausen, dirigent, kommer att leda oss i bästa Furtwängler anda!

Medverkande
- Dirigent: Jochen Heibertshausen
- Leena Malkki: Sopran
- Madeleine Jostedt-Ulricii: Mezzosopran
- Francisco Almanza: Tenor 
- Camerata Geminiani och European Associated Artists
m fl

Kör
Camerata Geminiani

Camerata Geminiani är den första stråkkammarorkestern i London - och förmodligen i världen - som enbart spelar i 432hz stämningen.
Sammansatt av musiker med internationell erfarenhet och från olika länder delar de samma passion för musik och åtnjuter en extremt intensiv respons från allmänheten.

Verdi-stämningen
A= 432 hz, även kallad ’Verdi stämningen’ (eftersom Verdi var en stor försvarare av den), eller Pythagoras stämning är den ursprungliga frekvensen.

Denna stämning användes sedan de grekiska och egyptiska civilisationerna av de flesta musikerna. Ett modernt exempel på detta är Giuseppe Verdi själv), som föredrog den ursprungliga frekvensen till andra högre frekvenser.

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 2 tim och 40 min inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...

RENT

Arena/Plats: Ystads Teater

Rent är Highlights Productions åttonde produktion och största satsning hittills. Förra året besökte gruppen Ystad i oktober med föreställningen "Highlights of Musicals - Konsertversionen". Gruppens producenter består av 4 personer som alla är under 26 år gamla, en av dem är Ystadsonen Emil Fredberg som också står för musiken.

Jonathan Larsons revolutionerande rockmusikal Rent är en berättelse om en grupp bohemer som kämpar för att överleva och betala hyran där de bor i ett slitet kvarter i East Village i New York.

Livet mäts enligt kärlekens mått, och de snudd på svältande konstnärerna försöker nå berömmelse och framgång samtidigt som de måste hantera fattigdom, sjukdom och hotet från AIDS-epidemin som sprider sig.

Rent sattes för första gången upp på Broadway 1996, och är lika aktuell idag och tar upp otroligt viktiga ämnen som vi fightas mot varje dag.

www.highlightsproductions.se/

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 2,5 timme inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Karsten Torebjer – Miraklet från Jylland

Arena/Plats: Ystads Teater

Karsten Torebjer – Psychic medium är äntligen tillbaka!
(från den andra sidan eller Kumlaanstalten är dock oklart.)

Efter en bejublad och helt utsåld turné är nu Karsten Torebjer äntligen tillbaka med en helt ny show. KARSTEN TOREBJER – MIRAKLET FRÅN JYLLAND.

Följ med in i Karsten Torebjers värld och få svar på frågor som:

Hör du röster på riktigt eller är det slut på din medicin? Är du besatt eller bakis? Det läskiga ljudet, är det ett spöke eller bara morfar som andas genom näsan?

Under 75 dödsroliga minuter kommer Karsten Torebjer, återigen, försöka bevisa att han är ett äkta medium. Han kommer sväva med nästan inga hjälpmedel alls, typ läsa publikens tankar och göra allt för att lista ut koden till ditt bankomatkort.

Karsten kommer även ha med sig husbandet SPÖKORKESTERN bestående av bl.a. Gustav Vasa på trummor och hunden Lassie på keyboard.

Missa inte KARSTEN TOREBJER – MIRAKLET FRÅN JYLLAND. En NY dödsrolig humorshow.

Åldersgräns 13 år.

Spellängd: 75 minuter.

Börja din teaterupplevelse mätt och belåten!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Glenn Miller Orchestra

Arena/Plats: Ystads Teater

Den världsberömda orkestern med det unika jazzsoundet återkommer till Ystads Teater. Orkestern består av 17 musiker samt sångarna Jens Berggren och Samuéla Burenstrand samt sångkvartetten Moonlight Serenaders. Ur repertoaren, som består av fler än 1500 musikarrangemang, har ett program satts ihop bestående av både hits och mindre kända nummer.

Glenn Miller Orchestra Scandinavia under ledning av trombonisten Jan Slottenäs spelar med licens från Glenn Miller Productions, Inc., New York, U.S.A. Orkestern, som utgår från Stockholm, turnerar regelbundet i Sverige, Norge, Danmark och Finland och inkluderar flera yngre musiker ur Sveriges jazzelit.

Mer info: www.glennmillerorchestra.se

Facebook: www.facebook.com/GMOScandinavia/?ref=ts

Instagram: www.instagram.com/glennmillerorchestra/

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 2,5 timme inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Stefan Sauk

Arena/Plats: Ystads Teater

Äntligen är Stefan Sauk och hans tiofaldiga enmansensemble av mångfacetterade karaktärer tillbaka på scenen i nyskrivna föreställningen ’Tillfälligt Utbrott’!

Föreställningen tar avstamp i ’Tillfälligt Avbrott’ som var ett omåttligt populärt och samhällskritiskt inslag i humor- och satirprogrammet Lorry i början av 1990-talet.

’Det är mycket nu...’ och ’Jag är skeptisk’ blev bevingade uttryck som gjorde Sauk älskad av hela svenska folket. Programmet var en spegel mot samtiden som på ett humoristiskt och nyskapande sätt påvisade dåtidens orättvisor och politiska snedvindar. Något som är lika nödvändigt och aktuellt idag som då.

Föreställningen tar vid där den förra slutade och lägger in en högre växel. Vi får stifta bekantskap med såväl välkända karaktärer som helt nya. Sauk gör satir på ett unikt sätt som kommer att få makthavare att skälva och locka publiken till skratt (som eventuellt fastnar i halsen!). Missa inte en av vår tids största skådespelarvirtuoser i denna satirbomb till föreställning! 

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 90 min, ej paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...