Biljetter_gammal

Du kan boka dina biljetter här på hemsidan eller hos Ystads Turistbyrå.
Ystads Teater har biljettbokning/försäljning i samband med föreställningar. Kassan öppnar 1 timme innan föreställning.
På Ystads Turistbyrå kan du boka och hämta biljetter måndag-fredag  09-17, lördag 11-15. Telefon: 0411-57 76 81.

Vår biljettplan - klicka för att förstora

Ystadrevyn 2018

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

Ystadrevyn 5-års-jubilerar!!
Efter massor av lovord från publik och recensenter kommer nu Ystadrevyn med en ny revy – en 100% lokalproducerad revycoctail! Massor av skratt och underhållande musiknummer utlovas!

Året som gått har varit ett bra år för revyn där det funnits massor att skoja kring. Det räcker nästan att räkna upp namn som Mårtensson, Siw&Rut samt elithandbollslagen YIF och IFK Ystad så förstår ni att succén är given…

Ystadrevyn firar 5 år som ensemblerevy och ser fram emot att åter igen få roa publiken från Ystads Teaters anrika scen. Med nummer som ’Ludd i filtret’, ’Svaret är humor’ och ’Frallan i brallan’ kommer inget öga att vara torrt. Ambitionen är att publiken skall skratta långt efter föreställningen. Välkomna till en underhållande och rolig revy!

Premiär lördag 6 januari 19.30 + ytterligare 12 föreställningar.

Ensemble
- Lars-Åke Kristensson
- Ulrica Conradsen Häggel
- Christoffer Almqvist
- Maria Gunnarsson
- Maria Persson
- Marcus Hadriz
- Rebecca Erlandsson
- Nils Gunnar Snygg
- Miranda Christiansson
- Malin Stenkilsson

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 2 timmar + paus 30 min
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Grävskopan

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

Populär, och ständigt aktuell enmansföreställning av Henning Mankell, med Bror Tommy Brorström. Om funderingar kring livet, kärleken och Gud. Hög igenkänningsfaktor!

Grävskopan är berättelsen om Rune F Lindgren till 49% ägare av en grävmaskin. Denna kväll har han bestämt träff med konstnärinnan Kristina på en bar. I väntan på sin 'längtan' dryftar han sina funderingar kring livet, kärleken och Gud som han anser vara en trisslott. Vi får under ca fem kvart skratta åt och drabbas av den ensamhet som många känner men som få talar om. Dråpliga situationer som t ex Runes 46 sekunders fotbollskarriär i MFF och tvåmannaföretagets firmafest, varvas med känsloladdade ögonblick.

Pjäsen är skriven av Henning Mankell för skådespelaren Bror Tommy Borgström. Den 15 januari 2000 hade Grävskopan urpremiär på Ystads Teater. Långt över 250 föreställningar har setts av ca 50 000 personer. 2018 spelas den för 19:e året. 
'Sista föreställningen' har utannonserats 2006 och 2013 men finns nu åter tillgänglig.

Föreställningen har spelats in för Radioteatern Sveriges Radio. 

Regi & Scenografi: Hans Mosesson
Musik: Bengt ”Mulle” Holmqvist
Kostym: Evalena Jönsson Lunde
Produktion: Ystads Stående Teatersällskap 

UR RECENSIONERNA: 
- Carlhåkan Larsén Sydsvenskan: 'Hur det lilla kan bli riktigt stort, slagfärdigt, rörande och synnerligen roligt'
- Eva Löwgren Ystads Allehanda: 'Braksuccé, klockrena fullträffar'
- Ylva Gislén Svenska Dagbladet: 'Naturalismen teaterns största lögn, BTB vass som ett rakblad'
- Jan Johansson Skånska Dagbladet: 'Bäddat för succé, publikkontakt från första stund'
- Martin Lagerholm Kristianstadbladet: 'Folktillvänd samhällskritik, - tvärsäker fullträff, verklig teater'
- Kris Johnson Nordvästra Skånes Tidning: 'Mycket bra - kvalitén ligger i igenkännandet'
- Jan Ole Engkvist Norra Skåne: 'Magnifikt skådespel. Briljant Borgström'
- Ingela Brovik Arbetet Nyheterna: 'Styvt och övertygande framfört'

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 75 min, ej paus.
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Ken Ring - en musikalisk resa

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

På min senaste turné hände något inuti mig. Jag gick igenom något jag aldrig hade gjort förut, det var mitt livs absolut starkaste musikaliska resa. Det var verkligen med en speciell känsla jag klev upp på scenen när jag åkte runt i vintras på min akustiska turné. Den mäktiga känslan av en helt slutsåld konserthall kröp in på mig och jag blev helt tagen. Helt plötsligt spelade mina texter en roll. 

Jag insåg kanske det jag undrat mest över genom hela min karriär. Och det var om ni verkligen lyssnade och förstod det jag försökte säga. Ni bemötte mig med den största kärleken en artist kan få. Och historierna ni delade med mig rörde verkligen mitt hjärta. Och ni fick mig att inse att min musik faktiskt är viktig för många av er. Den är en del av samhället och många livsöden där ute. Och i dagens samhälle kanske den är viktigare än någonsin. Budskapet i vad man säger.

Därför har jag nu bestämt mig för att själv arrangera den största turnén i mitt liv. Jag vill sätta ihop en uppsättning som ger utrymme för mig att verkligen tömma mig och ge er exakt det som behövs just nu. Kärlek, respekt och en stund att få rannsaka sig själv. Både ni och jag.

Så i samband med att jag nu börjar inspelandet av mitt andra akustiska album som kommer heta 'Musiken' så har jag tillsammans med George Massi och Masa Music nu nöjet att presentera en sverigeturné från norr till söder: Ken Ring - en musikalisk upplevelse 

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Info kommer
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Jazzcafé - Fredrik Carlquist Saxophone Conversations med Joan Chamorro

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

Fredrik är en svensk saxofonist bosatt i Barcelona sedan 2001 och han räknas idag som en av de starkaste saxofonrösterna på den spanska jazzscenen med nio egna skivor i bagaget. På senaste skivan samarbetar han med baritonsaxofonisten Joan Chamorro som gjort sig ett namn världen över som ledare och grundare av 'Sant Andeu Jazz Band' vars YouTube-kanal drar miljoner lyssnare världen över.

För Sverigeturnén slår de sig ihop med basisten Johnny Åman och trumslagaren Cornelia Nilsson. Välkomna att besöka hemsidan för en utförligare presentation av projektet, lyssna på senaste skivan, se videos och prisinformation.

Allt finns samlat här:
http://www.fredrikcarlquist.com/winter-tour-2018/

Medverkande
- Fredrik Carlquist: Saxofon
- Joan Chamorro: Saxofon
- Johnny Åman: Bas
- Cornelia Nilsson: Trummor

Max 60 pers, alla bordsplaceras. 

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 2,5 timme inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Trollkarlen från Oz

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

Dorothy vaknar upp efter en häftig tyfon som lyft upp hela huset och fört det ända till landet Oz. Där hamnar hon mitt bland Lilleputtarna och den goda häxan Östan. Men för att komma hem måste hon få hjälp av den mäktiga trollkarlen i Oz.

På sin vandring till Trollkarlen träffar hon Plåtmannen, Fågelskrämman och Lejonet och på de råkar ut för flera upplevelser. Den onda häxan Västan vill nämligen komma åt de magiska skorna som Dorothy har på sig.

Kultkompaniet från Borås visar en av de mest klassiska sagorna. Det blir ett härligt äventyr med massa härlig sång och spänning. Naturligtvis med klassikern ”Ovan regnbågen”.

Kultkompaniet turnerar över hela Sverige med sina produktioner. Under 2017/2018 är det förutom Trollkarlen från Oz även ytterligare två föreställningar på turné. Det är ”Pippi på de sju haven” och uppe i Norrland spelas ”Ronja Rövardotter”. 

Rek ålder: Från 4 år 

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 1 timme och 45 min inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Godspell

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

Välkommen till en färgsprakande show med ett glatt budskap! Godspell är en musikal i samma anda som Hair och Jesus Christ Superstar, med musik av den mångfaldigt Grammy- och Oscarsvinnande Stephen Schwartz känd för bland annat musikalerna Wicked och Pippin. Det är en tidlös berättelse om vänskap, lojalitet och kärlek, med några av Sveriges bästa unga artister. 

Handlingen i Godspell är baserad på en rad liknelser ur framför allt Matteusevangeliet. En grupp unga människor hjälper Jesus att berätta olika kända bibliska historier genom att lekfullt blanda olika upptåg, berättarsätt och en stor dos komik. I vår uppsättning befinner vi oss i en hotellkällare där det sjuder av liv. En städare hämtar handdukar, en piccolo tar på sig arbetskläder, säkerhetschefen pausar med en kopp kaffe, någon övar på en gitarr. Plötsligt går en propp och det blir kolmörkt. 

Därefter blir inget sig likt. Guds röst talar ur mörkret, Jesus släntrar in som en hotellgäst, Johannes Döparen döper alla i ett gammalt badkar. Bibelcitat blandas med nutida referenser till dagens idoler, TV och Instagram. Det är en färgsprakande show med mycket musik, alltifrån vaudeville till rock n’ roll, pop, soul och gospel. 

En ensemble med några av Sveriges bästa unga popröster levererar Godspells filosofi: Att vi i vårt framgångs- och pengafixerade samhälle behöver en pånyttfödelse av budskapet om vänlighet, tolerans och kärlek. 

Den prisbelönte koreografen och regissören Roine Söderlundh tar sig an denna musikal och lovar att iscensättningen blir en fröjd för både öra och öga. På Malmö Opera har Roine tidigare koreograferat både Billy Elliot och Top Hat. 

Broadwaysuccén Godspell, en rockmusikal om vänskap, lojalitet och kärlek med några av Sveriges bästa unga artister!
- Idé och originalregi av John-Michael Tebelak, 
- Musik och nya texter av Stephen Schwartz (kompositören bakom "Wicked" och "Pippin")

Roller och musiker 
- Jesus: Jonathan Tufvesson Larsson  - Johannes Döparen: Andreas Gyllander 
- Christopher: Christopher Ek, bas 
- Efraim: Efraim Törnfeldt, gitarr 
- Emmie: Emmie Asplund  
- Fredrik: Fredrik Vahlgren 
- Joel: Joel Mauricio Isabel Ortiz 
- Kajsa: Kajsa Borg  
- Linda: Linda Pritchard 
- Mathilda: Mathilda Fritzell, gitarr 
- Niklas: Niklas Thelin, cover gitarr 
- Per: Per Svenner, trummor 
- Stina: Stina Nordberg  
- Thomas: Thomas Bay, kapellmästare vid pianot 

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 2 timmar inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller teatercafe@ystad.se

Läs mer...

King of the Blues

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

Hyllning till BB King med Claes Janson och Arnesen Blues Band
Att BB King är en av de absolut största i bluesens historia håller nog de flesta med om. En legend redan under sin livstid med ett unikt sound och själfullt artisteri. Här hyllas han av Claes Janson tillsammans med Arnesen Blues Band!
Det blir ett underhållande program där favoritlåtar ur BB Kings repertoar varvas med berättelser och anekdoter ur hans liv.

Claes Janson behöver väl knappast någon närmare presentation. Med sin omisskännliga röst har han synts och hörts i otaliga sammanhang genom åren. Arnesen Blues Band går i år in på sitt fjortonde år som grupp. Konceptet har hela tiden varit detsamma - en något modernare approach, variation i arrangemangen, uttrycksfulla solister och en solid rytmsektion. Resultatet blir en ensemble som kan leverera ett omutligt sväng av alla sorter. Med två keyboardister på Hammondorgel och piano ges dessutom möjligheten till en dynamik som sträcker sig från det avskalade till det näst intill storbandsliknande.

Arnesen Blues Band består av
- Claes Janson: Sång
- Thomas Arnesen: Sång, gitarr
- Andreas Hellkvist: Hammondorgel
- Björn Lundquist: Bas
- Ola Ragnar: Trummor

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 2 timmar inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...

The Hep Stars 50+

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

Sveriges mest framgångsrika 60-tals band firade 50 år 2014. Det blev en given succé  med utsålda konserthus och stående ovationer. Nu på mångas begäran återuppstår showen våren 2018,  med samma härliga glöd och känsla som då det begavs sig.

Låtarna som låg på topplistorna är det få som har glömt: Cadillac, Farmer John, Bald Headed Woman, Sunny Girl, Wedding…

Hep Stars är det enda band som innehaft 1:a, 2:a och 4:e plats på ’Tio i Topp’ samtidigt då Farmer John var 1:a, Cadillac 2:a och A Tribute To Buddy Holly 4:e. Det var ett band från Liverpool som hette The Beatles som lyckades slå sig in på 3:e plats med Ticket To Ride…

I denna föreställning spelas de gamla hitlåtarna, det blir berättelser om händelser runt Hep Stars från den tiden i både bild och film, vissa aldrig visade i Sverige. Följ med på en härlig nostalgitripp tillbaka till 60-talet!

Medverkande
Svenne Hedlund, sång
Bengan Arenblad, keyboards & sång
Totte Päivärinta, trummor
Todde Stoor, gitarr & sång
Joffe Enbom, bas & sång 

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 2,5 timme inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Wizex

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

Wizex tar Folkparken till dig!
I samband med orkestern Wizex 40 års-jubileum föddes tanken på en förställning, för sittande publik, där den Svenska Folkparken skulle stå i fokus.
- ’Vi känner oss otroligt privilegierade som fått vara del av denna historia och kan inte tänka oss något bättre sätt att betala tillbaka’, säger bandets kapellmästare Eric Iversen.

Eric Iversen fortsätter:
- ’Vi startar resan på 40-talet och lotsar publiken fram till idag, via Alice Babs, Snoddas, Frank Sinatra, bakmaskiner, nylonstrumpor, Carola, rockringar och en massa annat. Självklart blickar vi tillbaka på Wizex egen karriär, där den hör hemma i den här historien’.

Föreställningen som heter ’I Fokparkens tjänst’ har gjort stor succé och publiken har enats om att detta är en nostalgitripp utöver det vanliga. Wizex sångerska, Anna Sköld, berättar att omställningen från att spela för dansande publik till att plötsligt ha en salong sittande publik framför sig, inte var helt självklar.

- ”’Visst var vi nervösa men upptäckte snabbt att det var något som passade oss’ säger Anna och fortsätter:
- ’Äntligen får vi leva ut den show-ådra vi haft inom oss hela tiden. Att få sjunga, dansa och även gestalta komiska figurer är underbart. Detta ger mersmak’.

Detta visade sig ganska snabbt då Wizex i julas turnerade med en egen julshow som drog fulla hus på flera teatrar i södra Sverige. Nyligen släppte Wizex sitt 28:e studioalbum, ”Game Set & Match”, som innehåller låtar från kända låtskrivare som Lasse Holm, Camilla Läckberg, m.fl.
- ’Vi är också stolta över att hälften av låtarna är våra egna’ säger Eric.

Framtiden då? Eric Iversen:
’I Folkparkens tjänst är en show som kan leva länge till, vi har bara spelat i södra Sverige och siktar på att under 2017 ta föreställningen norrut. Dessutom har vi startat nästa projekt som jämte dansbandsspelningar och teaterframträdanden kommer bli Wizex tredje ben. Wizex spelar I Folkparkens tjänst i Osby, Bromölla, Eslöv och Markaryd under hösten.

Om föreställningen
Wizex frontfigurer, Anna Sköld och Thomas Lindberg briljerar med sång och dans, snabba klädbyten och inte minst komiska inslag. Wizex Kapellmästare Eric Iversen står för den röda tråden och lotsar publiken genom en uppsjö av gamla minnen. Tillsammans med ett oerhört kompetent band bestående av, utöver de redan nämnda, gitarristen och saxofonisten Tommy Karlsson, trumslagaren Allan Dittrich och basisten Thomas Wennerström blir detta en oemotståndlig nostalgitripp. En minneskavalkad med garanterad igenkänningsfaktor!

Några publikreaktioner:
- ’Det känns som jag är ung på nytt’
- ’Jag sjöng med i varenda låt’
- ’Det bästa vi sett, och vi har varit på allt’
- ’Jag skrattade och grät och skrattade igen’
- ’Detta borde visas på TV’

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 2,5 timme inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Ankomsten

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

En lekfull, ömsint och gripande berättelse om att tvingas lämna allt och börja om på nytt. Tillsammans med Teateri och ett internationellt team har regissören Thaddeus Phillips skapat en gränsöverskridande föreställning av ALMA-belönade Shaun Tans bildroman.

Ystads riksteaterförening i samarbete med Ystads Allehanda.

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 1 timme, 15 min, ej paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Jazzcafé - Mimi Terris

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

Jazzvokalisten och kompositören Mimi Terris bjuder på låtar ifrån sin nya platta 'Den Stora Skalan', som beskrivs som en resa med rötter i den svenska jazzens historia, från swing och framåt och med en tydlig kärlek till den svenska vistraditionen. Med sin ärliga röst och med melodin i centrum sjunger Mimi sina mycket personliga texter om kärlek, ljus, mörker, liv och längtan.

När Mimi Terris släppte sitt första album 'Flytta Hemifrån' var kritiken översvallande positiv och hon omnämndes i Sydsvenska Dagbladet som 'en av Sveriges främsta och mest personliga jazzsångerskor'. 
År 2016 mottog hon Malmö Stads Kulturstipendium. 

Medverkande
- Mimi Terris: Sång
- Mårten Lundgren: Trumpet
- Mattias Carlsson: Sax
- Måns Persson: Gitarr
- Johan Olsson: Piano
- Mats Ingvarsson: Bas
- Kristoffer Rostedt: Trummor

Max 60 pers, alla bordsplaceras. 

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 2,5 timme inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Nordman - Dag och Natt

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

Nordmans ’Dag och natt turné 2018’ är en halvakustisk konsert med hela Nordmans låtskatt i ett avskalat format med Mats Wester på nyckelharpa, Dani Strömbäck på piano, Claudia Müller på flöjt och Håkan Hemlins karaktäristiska sång.

Nordman slog igenom 1994 med singeln ”Vandraren” och det självbetitlade debutalbumet. Resan tillsammans har varit krokig men nu har det gått 23 år och de har fortfarande gnistan kvar och har hela tiden släppt musik och spelat tillsammans. Under 2017 har de hunnit med en rad konserter och två turnéer: En konserthusturné i våras och Packmopedsturnén i somras.

Nya singeln ’Dag och natt’ släpps fredag 17 november. Det är en låt som innehåller allt det vi älskar med Nordman: Håkan Hemlins karaktäristiska röst, Mats Westers fantastiska nyckelharpa och en text som talar till oss. 

- En kul sak för oss är att texten till ’Dag och natt’ har kommit till i samarbete med Uno Svenningsson, berättar Håkan Hemlin.

2018 är det dags att åka ut på turné igen, den här gången i ett avskalat format. Med sig har de Dani Strömbäck på piano och Claudia Müller på flöjt. Tillsammans kommer de att spela låtar från Nordmans karriär.

- Det ska bli riktigt kul att åka ut på den här turnén. Vi har en massa favoritlåtar i vår repertoar som hamnat i skuggan av våra hits. Nu plockar vi fram dem och blandar upp med både nyskrivet och välkända låtar. Tillsammans med våra fantastiska musiker Dani Strömbäck och Claudia Müller får alla låtarna nytt liv, säger Mats Wester.

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 1 timme och 40 min, ej paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller teatercafe@ystad.se

Läs mer...

The Great Masquerade - Burleque show

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

Fräulein Frauke presents ‘The Great Masquerade’
Decadence, flapper´s and All That Jazz…
Vi bjuder in till Jay Gatsby's roaring 20's i maskeradtappning!

Fräulein Frauke och hennes överdådiga burlesk- och kabaret-föreställning kommer tillbaka till Ystad 10 mars. En vintageinspirerad fantasivärld i varieté-förpackning intar Ystads vackra teater med skratt, skönhet, dans, jazz, sång och så klart burlesk - denna queera, kroppspositiva, glamorösa, vackra, sexiga och, inte minst, roliga konstform!

Det blir en elegant 20-talsdoftande tillställning i ett klassiskt maskeradtema. Som vanligt har det bjudits in fantastiska artister som äntrar scenen!

På scen
- Colette Collerette (be): Get caught in a sensual time travelling! Award winning burlesque artist escaped from a silent movie.
- The Flying Willy (be): The Boylesque Dandy personified!
- Dusty Limits (uk): 'Taut, vicious and hilarious” - singer and konferencier extraordinaire!
- Ravishing Byrds Burlesque: * Bumps and Riots * Glitz and glamour while controversial and cheeky...
- Fräulein Frauke: * The Saucy Songbird * Kvällens värdinna och Sveriges främsta burleskexport bjuder på extravaganta nummer
- Janne Sjöblom: Jazzkatten från bland annat Sveriges Jazzband akompanjerar showen och bjuder på jazz efteråt i baren tillsammans med Fräulein Frauke för trivsamt mingel.

'Fräulein Frauke Presents' är producerad av Bichard Studios: Artisten Fräulein Frauke och konstnären John-Paul Bichard.
Burlesk är en provocerande, norm-ifrågasättande konstform som har skapat en nisch för starka kvinnor och queerkultur. Som konstform växte den sig stor i Amerika under första halvan av förra seklet, men dess rötter är mycket äldre än så. Ordet kommer från italienskans “Burla” och betyder hån eller “göra narr av”. Efter att burlesken var död i många år så återupplivades den med start i början på 90-talet av konstnärer, kabaretartister och sexarbetare som omdefinierade denna konstfulla underhållningsform i en ny, feministisk tappning. Det är denna “revival” som vi nu ser och är del av med en växande scen över hela världen med top notch, “cutting edge”, respekterad scenkonst.

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Info kommer, paus ja.
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Efter showen blir det mingel med jazz i Teatercaféet.
Gäster får gärna klä upp sig till tänderna i, bland annat, både 20-tals tema eller burleskstil.

Läs mer...

Digital sändning - Marx (komedi)

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

Young Marx är en festlig, nyskriven komedi om Karl Marx vilda tid i London. Folkets Hus och Parker visar teaterföreställningen från The Bridge Theatre i London på biografer och teatrar i Sverige.

Rory Kinnear (Tolvskillingsoperan, Othello, Penny Dreadful, senaste Bond-filmerna) är Marx och Oliver Chris (Trettondagsafton. Två herrars tjänare) är Engels i denna nyskrivna komedi av Richard Bean och Clive Coleman, teamet bakom NT Live-succén Två herrars tjänare.

Året är 1850 och Europas mest fruktade terrorist gömmer sig på Dean Street i Soho. Pank, rastlös och kåt är den 32-årige revolutionären en kombination av intellektuell briljans, oförskämd, satirisk kvickhet och barnsligt känslomässig omognad. Fordringsägare, spioner, rivaliserande revolutionära grupper och män som försöker förföra hans vackra fru, cirklar som gamar kring honom. Han har fått skrivkramp, äktenskapet är på upphällningen och hans vän Engels förtvivlar över Marx bortkastade genialitet. Hans enda hopp är att få jobb på järnvägen. Men det finns fortfarande ingen i London som kan ordna en rejäl partykväll, än Karl Heinrich Marx.

RECENSIONSCITAT
**** ‘A seriously clever comedy. Riotous fun’ – The Times
**** ‘Rory Kinnear is on glorious form’ - Independent
**** ’High Marx’ - Evening Standard

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Info kommer
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Glada Hudik-teaterns framgångsrika resa

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

I huvudet på an normalstörd
Pär Johansson är flerfaldigt belönad både som ledare och talare. Han visar i sitt arbete hur individer kan utvecklas, trots att de kan tyckas ha små förutsättningar att lyckas. Hans devis är: Det är bättre att vara riktigt bra på en sak än halvfärdig på tio. Oavsett att talangen är att stapla konservburkar eller att sjunga som en fågel. Att få visa vad man kan och få uppskattning ger ytterligare kraft att växa.

Att hjälpa människor att utvecklas är det mest spännande av alla arbeten, menar han. Det gäller vem som helst och var som helst, människor med funktionshinder likväl som multinationella företag.

Trots massivt motstånd från omgivningen startade Pär 1996 Glada Hudik-teatern, en teatergrupp där utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare agerar sida vid sida. Resan har kantats av en mängd mentala omställningar - hos grundaren, hos de medverkande och inte minst hos omgivningen.

Pär drivs av en stark passion för det han gör, en del skulle kalla det galenskap.

Efter två timmar med både skratt och gråt får vi ett kvitto på vad som kan ske om man tänjer på gränserna, trotsar fördomar, tror på människor och ger dem en chans att utvecklas.

Pär tilldelades priset som ’Årets eldsjäl” på Svenska Hjältargalan 2016’.

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 2 timmar + paus 30 min
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Sång till välfärden

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

Välkommen till ett nyskrivet körverk där heliga rum möter folkhemmets melodiska ABBA-pop i sökandet efter den svenska välfärdens innersta kärna. Njut av såväl vemodssvänget som den moderna kampsången samt damkören Via Musika och manskören Harmoni. 

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 1,5 timme + paus 20 min
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Al Pitcher - Sverige Syndrome

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

Al Pitchers tidigare tre soloturnéer har samtliga varit rejäla publikframgångar som spelats för utsålda hus. Nya standup-showen ’Sverige Syndrome’ har premiär 27 oktober och beskrivs av Al som ett kärleksbrev till hans nya hemland Sverige. 

Ingen observerar oss svenskar som Al Pitcher, med stor värme och häpnadsväckande träffsäkerhet. Hans soloföreställningar ’Fika’, ’Påtår’ och ’Nääämen it’s Al Pitcher’ har gett honom en stor och trogen publik. I nya föreställningen ’Sverige Syndrome’ vänder Al på perspektivet och vi får lära känna vår nye landsman och ta del av hans resa: Från födseln i England till barndomsåren i Nya Zeeland för att sedan landa här, med svensk fru och två barn. 

- Jag älskar verkligen att uppträda live och att få presentera en helt ny show för min publik är den bästa biten. ’Sverige Syndrome’ är min mest personliga show hittills. Den förklarar hur jag hamnade här, och varför jag stannar kvar, säger Al. 

Tidigare pressröster om Al: 
- HD: ’Ett standupcomedyframträdande av världsklass’
- Jönköpings-Posten: ’Jag minns inte när jag skrattat så mycket och så länge. Jag har nog aldrig gjort det tidigare, och jag var inte ensam’
- Sydney Morning Herald: ’Free-wheeling genius’
- GQ: ’Every show is new and every show is unique’

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 90 min, ej paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Tobias Persson - man på prov

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

"Ni som älskar bebisar så mycket, varför skaffar inte NI barn?!" 

Om komikern Tobias Persson fått en krona för varje gång den frågan ställts…så hade han inte behövt ta banklån till otaliga IVF-försök. Eller adoption.  

I humorföreställningen ”Man på prov” bjuder Tobias in till att ta del av hans personliga berättelse kring hans, allt annat än enkla, vägen till att lyckas få barn. Publiken bjuds in i helt nya rum och utlovas självutlämnande, befriande och bitvis svart, humor – ur en pappas perspektiv.  

De otaliga försöken och bisarra upplevelserna kantades med frågor som; är det etiskt försvarbart att konvertera till hindu för att få adoptera från Indien? Hur fixar man att leverera ett spermaprov när svärmor sitter ute i väntrummet? Är det rätt att ”leka gud” när naturen satt stopp? Allt detta med en pockande känsla av att ibland kämpa för en omöjlig dröm.

      -  I fyra års tid levererade jag provrör på dagtid och stand up comedy på kvällstid. Utöver det stod jag i adoptionskö, gick föräldrar-utbildning, gjorde ”värderingsövningar” från helvetet och försökte hålla äktenskapet vid liv, berättar Tobias Persson.

 ”Man på prov” är dock allt annat än tung och allvarsam. Efter 17 år på landets alla humorscener, med priset ”årets manlige komiker” i bagaget, manusskrivande, otaliga tv och radioframträdanden och framgång även i England har Tobias förmågan att sätta knorr på allvaret utan att trivialisera. 

 - Den bästa humorn kommer ofta från vardagens vemödor och livets dunkla vrår men tricket ligger i att göra det begripligt och allmänmänskligt. Berätta sin historia bara. Man kan prata om graviditet utan att göra det krystat, säger Tobias och lovar att det skämtet inte kommer vara med i föreställningen.

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 90 min, ej paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Musikcafé - The Swedish Blues Project

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

Det skånska bandet The Swedish Blues Project gjorde succé våren 2017 på Ystads Teater med en svängig härlig 60- och 70-talsblues. Det var fullsatt och hög stämning.
The Swedish Blues Project spelade senast på Jazz & Bluesfestivalen i Kristianstad. 

På Spotify finns singeln ‘BluesProject in Action’ och ‘Lookin' Back’ http://www.bluesproject.se/spellista/

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 2 timmar inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Mindfuckness - en föreläsning om att tänka annorlunda

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

För att lära dig hantera, och sedan få till en bestående förändring, krävs det ofta att du tänker annorlunda. Du behöver kunna bemästra både ditt känsloliv och den nya världsbild förändringen för med sig, om du inte vill bli stående kvar med en fot i det gamla. 

Den här föreläsningen liknar ingen du varit på tidigare. Inspirerande livsberättelser med fokus på förändringens olika faser. Allvar, humor och en smula kaos där allt mynnar ut i konkreta verktyg att omedelbart använda både i det privata och i din yrkesroll.

Kom själv, ta med dina vänner eller hela arbetslaget på en kväll som garanterat kommer stöka till det i huvudet och lämna ett bestående avtryck! 

Christian Wass
Möter varje år tusentals människor på företag, organisationer och på sina öppna föreläsningar runt om i landet. Han har blivit utsedd till en av årets inspiratörer av tidningen LEVA och blivit nominerad till talarpriser. Christian driver även en av Sveriges största facebooksidor, ’Vi har kraften c/o Christian Wass’, med över 100 000 följare.

Pontus Ströbaek
Är, enligt sig själv, ett geni och en guru och hjälper flera av Sveriges bästa föreläsare med deras scenspråk och kommunikation till sin publik. Med över 30 års erfarenhet av att stå på scen i olika sammanhang, guldmasknominerad, uppskattad komiker och hyllad regissör, har Pontus bestämt sig att förmedla någon form av klokskap tillsammans med Christian. 

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 2,5 timme inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Jazzcafé - Emil Brandqvist Trio

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

Trumslagaren och kompositören Emil Brandqvist har med Göteborg som bas framgångsrikt lyckats etablera sin pianotrio på den europeiska jazzscenen. Musiken komponerad av Emil kan beskrivas som starkt melodisk och målande med en touch av film noir. Pianisten Tomas A Turunen, med ursprung i Finland men boende i Frankrike, och basisten Max Thornberg från Stockholm utgör resten av trion som redan har tre cd-utgivelser. På den cd:n senaste ”Falling Crystal” utgiven 2016 medverkar också Sjöströmska String Quartet.

Medverkande
- Emil Brandqvist: Trummor
- Tomas A Turunen: Piano
- Max Thornberg: Bas

Max 60 pers, alla bordsplaceras. 

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 2,5 timme inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...

När Rocken kom till Sveg - Part 2

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

'När Rocken kom till Sveg' blev en monstersuccé. Förutom att den blev den längsta och mest sålda föreställningen som Riksteatern någonsin gjort blev det också en dokumentär av SVT som sågs av över 1 miljon människor.

Det har nu gått snart tre år sen Torgny ”Kingen” Karlsson var ute och turnerade i Sverige. Över 90 (!) svenska städer och orter i hela Sverige besöktes innan man gick i mål november 2013. Sedan dess har förfrågningar i jämn ström inkommit både av människor som vill se föreställningen igen men också många som undrat om det blir en uppföljning.

Vad hände sen i den lilla orten Sveg mitt i Härjedalen? Hur påverkade den nya rockmusiken vår svenska landsbygd och hur påverkade den Kingen och hans vänner i den lilla byn?

Följ med på en fantastisk rock resa som tar dig med genom Kingen och hans kamraters barndom, deras visioner, drömmar och hur de kämpade både i med och motgång för att själva en dag stå på scen och spela rockmusik och bli heltidsmusiker.

Från Folkets Hus i Sveg till de stora scenerna i Sverige, skivkontrakt, medlem i legendariska The Boppers, flera filmroller, förband åt Jerry Lee Lewis och medverkan i flera av de stora tv- programmen gjorde att många av de drömmar Kingen bar på slog in och förverkligades.

I denna föreställning tar Kingen och hans medmusikanter med publiken på en musikalisk resa genom 50- och 60-talets gyllene era och framför musik som haft stor betydelse för deras egna karriärer. Jerry Lee, Elvis, Chuck Berry, Fats Domino, Jimmie Hendrix, Elvis, Little Rickard och många fler legendariska artister kommer tolkas.

Möt den lilla mannen med den stora rösten och den gudabenådade boogiepianisten Torgny ’Kingen’ Karlsson i uppföljningen av ’När rocken kom till Sveg - Part 2'.

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 2 timmar inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Lennie Norman - Gubbvarning Live

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

Nu är det klart, stand up-komikens fader, legendaren och en av Sveriges mest erfarna och populära komiker Lennie Norman gör en helt ny föreställning!

’Gubbvarning Live’ är en stand up-show som bygger vidare på böckerna med samma namn och som sålts i över 70 000 exemplar. Publiken kan förvänta sig en personlig, vass och galet rolig föreställning där Lennie skärskådar tiden vi lever i och tar tempen på samtiden. Vi lovar - Lennie drar sig inte för att säga ett sanningens ord!

Argare, bittrare och mer förbannad än någonsin kommer Lennie Norman bjuda publiken in i en gubbes funderingar och tankar om den tid vi lever i. ’Gubbvarning Live’ kommer under våren 2018 ge sig ut på en rikstäckande Sverigeturné.

Lennie Norman, musiker och legendarisk ståuppare, sågs senast i showen ”Lennie Skifs - Still Crazy” som gick för fullsatta hus på Restaurang Tyrol i Stockholm. Och i våras gjordes showen ’Standup - Sitdown’ tillsammans med Robert Wells, succé runt om i Sverige.

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 90 min, ej paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Digital sändning - Julius Ceasar (drama)

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

Julius Caesar är ett stjärnspäckat Shakespeare-drama fyllt av lönnmord och upplopp. Folkets Hus och Parker visar teaterföreställningen från The Bridge Theatre i London på biografer och teatrar i Sverige.

Caesar återvänder under triumfatoriska former till Rom, och folk strömmar ut på gatorna för att fira. Oroade över kejsarens popularitet konspirerar den välutbildade eliten i Rom för att få Caesar på fall. Efter lönnmordet på kejsaren utbryter inbördeskrig på huvudstadens gator.

Nicholas Hytners uppsättning kastar publiken rätt in i gatufesten vid Caesars återkomst, mordet som bevittnas av kongressen, upploppen kring begravningen och kaoset som utbryter efter kejsarens död.

Ben Whishaw (The Danish Girl, Skyfall, Hamlet) och Michelle Fairley (Fortitude, Game of Thrones) spelar Brutus och Cassius, David Calder (The Lost City of Z, The Hatton Garden Job) är Caesar och David Morrissey (The Missing, Hangmen, The Walking Dead) är Marcus Antonius.

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Info kommer
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller teatercafe@ystad.se

Läs mer...

De redan frälsta - show med systrarna Kronlöf

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

Med musik, humor och brutal ärlighet riktar Familjen Kaos sina knivskarpa blickar mot valåret. Tiffany och Bianca Kronlöf tillsammans med Thom Gisslén låter ingen komma undan -  ingen fråga är för stor och ingen människa för liten.

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 1,5 timme, ej paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Från Broadway till Duvemåla

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

Välkommen till succékonserten med några av Sveriges mest etablerade musikalartister. Stora röster och stora känslor drabbar samman i en kavalkad av musik från världens största musikaler. 
Med huvudroller i Phantom of the Opera, Jesus Christ Superstar, Les Miserables, Wicked, Elisabeth, Dracula, Ringaren i Notre Dame, Jekyll & Hyde, West Side Story och mycket annat i bagaget, kan vi garantera ståpäls från första till sista tonen. 
Missa inte årets musikalfest!

Medverkande
Viktoria Tocca
Niklas Asknergård (fd. Andersson)
Malena Tuvung
Daniel Sjöberg
Gästartist
Band under ledning av Carina E. Nilsson

Pressen skriver
- "Musikalfest får teatern att koka"
- "Kvaliteten är skyhög"
- "As close as you can get to London's West End or New York's Broadway"
- "Emotionellt och övertygande"

www.franbroadwaytillduvemala.se
www.facebook.com/FranBroadwayTillDuvemala
www.youtube.com/embed/0u29eOe8RoU

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 2,5 timme inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Musikcafé – Akustisk afton med Karin Tingne

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

Karin Tingne har haft flera succéframträdanden med sitt band, med upp till femton musiker på scen, som presenterat blues- och soullåtar. De har uppträtt bland annat på Ystad teater och har fått lysande recensioner.

Karin Tingne sjunger också gärna lite lugnare, känslosamma låtar och har ett särskilt program med akustiskt framförande, som passar för en intim afton i en mindre lokal. Karin kommer här med delar av bandet och två körtjejer och sjunger finstämda låtar av Eva Cassidy, Beth Hart, Hanne Boel, Leonard Cohen och många andra. Programmet ger en skön, stämningsfull kväll fylld med southern soul och gospel och lämnar ingen oberörd!

Medverkande
- Karin Tingne: Sång
- Åsa Badeur: Kör
- Camilla Jeremiasen Karlsson: Kör
- Peter Tingne: Akustisk gitarr
- Håkan Wendner: Piano
- Mikael ’Mask’ Ask: Saxofon, dragspel och percussion

Röster om Karin Tingne 
- ’Karin Tingne fyller ord och toner med hela livet, allt mellan himmel, jord och helvete’
- ’Allra bäst är Karin Tingnes sång förstås, hennes förmåga att hämta kraft och styrka inifrån varje del av sin kropp’
- ’Ordet är sensationellt. Dags nu att också övriga Sverige upptäcker Karin Tingne!’
- ’Karin Tingne fyller låtarna med sig själv…går från lugnt till intensivt på ett par toner, från smek till klös, från viskning till skri, från tjej till kvinna’
- ’Som att höra Janis Joplin första gången. Jo, jag tar i men bara lite, bara liiiiite’

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 2 timmar inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Bo Sundström

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

Jazz låter bäst på svenska. Eller i alla fall utomordentligt bra. Bo Sundström, frontmannen i Bo Kaspers Orkester, har i 25 års tid skrivit svenska texter till bandets jazzdoftande musik. Nu har han spelat in en skiva där han gör egna svenska tolkningar på några utvalda sånger ur den amerikanska jazzrepertoaren. Skivan som fått namnet ”Mitt dumma jag” är inspelad på klassiska Atlantstudion i Stockholm och släpps den 25:e januari 2018. 

Bo Kaspers Orkester har med åren vunnit en trogen publik i Skandinavien som lärt sig uppskatta Bo Sundströms finurliga svenska texter om de vardagliga tingens tillvaro. Sundström tar med denna samling sånger upp den penna Bebbe Wolgers, Olle Adolphsson och Hasse & Tage lämnat efter sig. 

Det är nostalgi och nutid. Ett hommage till ett tidigt 60-tal då den coola jazzmusiken stod i zenit. Och då svensk jazz var som allra mest älskad och en självklar del av det svenska musikutbudet. 

Medverkande
- Jonne Bentlöv: Trumpet
- Björn Jansson: Sax
- Robert Östlund: Gitarr
- Daniel Fredriksson: Trummor
- Ulf ’Morfar’ Engström: Kontrabas
- Vladan Wirant: Piano

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 90 min, ej paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Dåliga mänskor

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

Musikalen är baserad på Mary Anderssons biografiska bok med samma namn från 1991, som handlar om Lillemor och Mackie, två flickor 13 och 14 år gamla, som får sitt första jobb på Senapsfabriken. Boken är en verklighetsbaserad historia från Marys barndom och historien om Mackie är egentligen hennes egen upplevelse.

40-talets Malmö. I arbetarkvarterens smutsigaste område bor två unga flickor som precis fått sitt första jobb på senapsfabriken. De drömmer om att se världen, dansa swing och sjunga Opera, men verkligheten kommer ständigt och påminner om hur orättvist livet är för den som lever i marginalerna av samhället. Kriget brinner i Europa. Gränserna stängs. Judiska fyktingar väller över vattnet mellan Köpenhamn och Malmö. Samtidigt dansas jitterbug i Folkets Park och ungdomarna drömmer om ett modernt liv i USA.

’Dåliga Mänskor’- av Philip Zandén, Jonas Jarl och Jan Mark efter en roman av Mary Andersson. Musik av Mikael Wiehe.

Medverkande på scen
- Åsa Sjöblom: Mackie
- Jenny Bergqvist: Lillemor
- Tord Hansson: Putte Hågen
- Magdalena Mononen: Sally
- Marie Öhrn: SkittaPicka
- Ingvar Silow: Svensson
- Ulf Andersson: Direktörn
- Tove Vahlne: Vokalissan, arbetare
- Hannah Tennenbaum: Vivan
- Felicia Nilsson: Dockan, servitris
- Liv Olanders:Dockans Syster
- Hillamari Engström: Tidningspojke, arbetare
- Erik Espinoza: Sjömannen, arbetare
- Markus Göransson: George
- Una Persson: Arbetare
- Linda Winqvist: Arbetare
- Sophie Binder: Arbetare
- Signe Persson: Barnrikebarn
- Elli Andersson: Barnrikebarn
- Oliver Andresson: Barnrikebarn
- Vilma Persson: Barnrikebarn
- Alma Kron: Barnrikebarn

Orkester
- Bjørn Bjerknæs-Jacobsen: trumpet, keyboard, kapellmästare
- Amalia Beauregard Camp: flöjt, saxofon
- Karl Wassholm: kontrabas
- André Strömberg: slagverk
- Susanna Palmgren: keyboard 

Produktionsteam
- Rasmus Mononen: Regissör
- Jonna Tideman: Koreograf, producent
- Jonas Bane: Producent
- Freja Täck: Mask, peruk
- Bjørn Bjerknæs-Jacobsen: Musikaliskt arrangemang
- Klara Rennéus: Repetitör
- Linda Wahlgren: Repetitör
- Marcus Thernström-Florin: Video, rekvisitör
- Mattias Thernström-Florin: Video, rekvisitör

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 2,5 timme inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Jazzcafé - Anna Pauline Swe-Den Jazz Project

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

Prisbelönta jazzsångerskan Anna Pauline står som grundare och ledare för detta nya, spännande svensk-danska projekt. Jazzkvartetten spelar originalmusik skriven av Pauline själv samt repertoar ur 'The American Songbook' som till exempel Ellington, Monk och Gershwin. Även den danska och svenska melodiska sångskatten tas om hand genom stycken skrivna av exempelvis Lars Gullin och Karen Jönsson. Gruppen har fått en enorm respons sedan start hösten 2017 och syntes nyligen på 'Jahazi Jazz & Literary Festival' på Zanzibar.

Medverkande
- Anna Pauline: Sång
- Søren Høst: Tenorsax
- Erik Söderlind: Gitarr
- Ida Hvid: Bas

Max 60 pers, alla bordsplaceras. 

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 2,5 timme inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Musikcafé – Maria Eggeling Trio

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

Eggeling Trios musik är vidsynt, melodisk och med nordisk klang. Den är ombytlig, rytmisk och omfamnar flera genrer så som jazz, visa, folkmusik och country. 
Medlemmen Katja är frilansande klassisk kontrabasist, rytmikpedagog och spelar barnmusikföreställningar i både Sverige och Danmark. Den andra medlemmen Linn har sina rötter i folk-och världsmusiken och spelar, förutom i trion, i sambaorkestern BAM i Malmö. Sångerskan Maria ingår i olika konstellationer som musiker i Malmö men skriver också låtarna som Eggeling Trio framför.

Senast Maria spelade i Ystad gjorde hon det tillsammans med saxofonisten Christine Falk och det gör de två gärna om. Marias musik finns att höra på Spotify och andra digitala plattformar för den som är nyfiken och vill lyssna in sig. Kanske till och med för att förbereda sig för att kunna sjunga med. Detta välkomnas varmt och trion ser fram emot att underhålla er i det vackra teatercafét.

Medverkande
- Maria Eggelin: Sång, piano, gitarr
- Katja Nielsen: Kontrabas
- Linn Wik: Percussionisten

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 120 min inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Pictures In Mind

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

Hannah Svensson har lovordats för sitt senaste album ’Pictures In Mind’ där hon debuterar som singer-songwriter. Musiken är en blandning av pop och visa med inslag av både country och reggae. Hannahs texter handlar om händelser och personer som inspirerat henne, samt olika tillstånd som en människa kan möta på vägen genom livet i form av kärlek och sorg i dess olika uttryck, nostalgi med mera. En konsert som går rakt in i hjärtat! 

Medverkande
- Hannah Svensson: Sång, piano
- Filip Jers: Munspel
- Karolina Almgren: Saxofon
- Per Ödberg: Gitarr
- Jan Eriksson: Pedal steel
- Erik Oscarsson: Bas
- Isak Cronholm: Trummor

Röster om Hannah
- Bengt Eriksson, Ystad Allehanda: ’Hon förvandlas från jazzsångerska till en singer-songwriter som kan mäta sig med de bästa svenska sångpoeterna’

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 2 timmar inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Lasse & Emil Sigfridsson

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

Lasse var i mitten på 60-talet med och bildade Lasse Stefanz. På den tiden spelade han bas och sjöng en del. Lasse har också gjort sig känd som en mycket duktig låtskrivare. 2012 lämnade han Lasse Stefanz för att turnera på egen hand och kunna framföra den musiken som låg honom närmast om hjärtat.

Det visade sig att det var många som ville se och höra honom på en mängd olika konsertställen. Förutom egna konserter med eget band gör han konstellationer med bl a Christina Lindberg, julföreställning med familjen som blivit oerhört uppskattade och som går för slutsålda hus varje år. Dessutom gör sonen Emil Sigfridsson besök på hans konserter med jämna mellanrum. Man kan väl säga att Emil slog igenom via ’Fame Factory’. Idag har Emil ett välfyllt turnéschema med föreställningen ’Rock Of Ages’ och senare under hösten 2017 ’Från Broadway To Duvemåla’. 

Vi är därför stolta att få presentera far och son Sigfridsson med band i två härliga konserter - fyllda med glädje och värme både från Emils repertoar och Lasses fem soloskivor. Hörvärt säger vi på European Concerts och önskar varmt välkomna in i värmen!

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 2 x 45 min + paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Norma av Vinncenzo Bellini

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter (20% på ord. pris tom 31/12 2017)>>

Operafabriken presenterar stolt operan Norma av Vincenzo Bellini, hans mästerverk! 
Denna produktion är ett unikt internationellt samarbete med Camerata Geminiani och European Associated Artists!

Druidprästinnan Norma älskar Pollione, en romersk prokonsul, vars hemliga kärlek till Norma har svalnat, han har istället förälskat sig i den unga prästinnan Adalgisa. När Norma får reda på Polliones förräderi, flammar hon upp i vredesmod. Kommer hon att offra sin kärlek till mångudinnan?
Norma är en opera full av mystik och drömlika scener, kärlek, hämndbegär, ett starkt kvinnoporträtt, fylld av den vackraste belcantosång, bla den legendariska ’Casta Diva’ och duetten ’Mira, o Norma’

Vi är stolta att även presentera den berömda ensemblen Camerata Geminiani från London, med violinisten GianMarco Sanna i spetsen som konstnärlig ledare för originalstämningen A=432 Hz istället för dagens A=440 Hz. Jochen Heibertshausen, dirigent, kommer att leda oss i bästa Furtwängler anda!

Medverkande
- Dirigent: Jochen Heibertshausen
- Leena Malkki: Sopran
- Madeleine Jostedt-Ulricii: Mezzosopran
- Francisco Almanza: Tenor
- Camerata Geminiani och European Associated Artists
m fl

Kör
Camerata Geminiani

Camerata Geminiani är den första stråkkammarorkestern i London - och förmodligen i världen - som enbart spelar i 432hz stämningen.
Sammansatt av musiker med internationell erfarenhet och från olika länder delar de samma passion för musik och åtnjuter en extremt intensiv respons från allmänheten.

Verdi-stämningen
A= 432 hz, även kallad ’Verdi stämningen’ (eftersom Verdi var en stor försvarare av den), eller Pythagoras stämning är den ursprungliga frekvensen.

Denna stämning användes sedan de grekiska och egyptiska civilisationerna av de flesta musikerna. Ett modernt exempel på detta är Giuseppe Verdi själv), som föredrog den ursprungliga frekvensen till andra högre frekvenser.

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 2 tim och 40 min inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...

Stefan Sauk

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetter>>

Äntligen är Stefan Sauk och hans tiofaldiga enmansensemble av mångfacetterade karaktärer tillbaka på scenen i nyskrivna föreställningen ’Tillfälligt Utbrott’!

Föreställningen tar avstamp i ’Tillfälligt Avbrott’ som var ett omåttligt populärt och samhällskritiskt inslag i humor- och satirprogrammet Lorry i början av 1990-talet.

’Det är mycket nu...’ och ’Jag är skeptisk’ blev bevingade uttryck som gjorde Sauk älskad av hela svenska folket. Programmet var en spegel mot samtiden som på ett humoristiskt och nyskapande sätt påvisade dåtidens orättvisor och politiska snedvindar. Något som är lika nödvändigt och aktuellt idag som då.

Föreställningen tar vid där den förra slutade och lägger in en högre växel. Vi får stifta bekantskap med såväl välkända karaktärer som helt nya. Sauk gör satir på ett unikt sätt som kommer att få makthavare att skälva och locka publiken till skratt (som eventuellt fastnar i halsen!). Missa inte en av vår tids största skådespelarvirtuoser i denna satirbomb till föreställning! 

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 90 min, ej paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...