18-03-12 Glada Hudik 848x500.jpg

Glada Hudik-teaterns framgångsrika resa

Måndag 12 mars 19.00>> Pär Johansson, mannen bakom Glada Hudik-teatern, bjuder på två timmar med skratt och gråt. Vi får ett kvitto på vad som kan ske om man tänjer på gränserna, trotsar fördomar, tror på människor och ger dem en chans att utvecklas.

Biljetter>>

I huvudet på an normalstörd
Pär Johansson är flerfaldigt belönad både som ledare och talare. Han visar i sitt arbete hur individer kan utvecklas, trots att de kan tyckas ha små förutsättningar att lyckas. Hans devis är: Det är bättre att vara riktigt bra på en sak än halvfärdig på tio. Oavsett att talangen är att stapla konservburkar eller att sjunga som en fågel. Att få visa vad man kan och få uppskattning ger ytterligare kraft att växa.

Att hjälpa människor att utvecklas är det mest spännande av alla arbeten, menar han. Det gäller vem som helst och var som helst, människor med funktionshinder likväl som multinationella företag.

Trots massivt motstånd från omgivningen startade Pär 1996 Glada Hudik-teatern, en teatergrupp där utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare agerar sida vid sida. Resan har kantats av en mängd mentala omställningar - hos grundaren, hos de medverkande och inte minst hos omgivningen.

Pär drivs av en stark passion för det han gör, en del skulle kalla det galenskap.
Han tilldelades priset som ’Årets eldsjäl” på Svenska Hjältargalan 2016’.

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 2 timmar + paus 30 min
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Skapad 2017-12-18, Uppdaterad 2017-12-18