4x Jazzcafe var18_848x500.jpg

Vårens Jazzcaféer

Jazzcafé med värmande soppa och fantastisk musik!


Tisdag 6 februari 19.00 >> Fredrik Carlquist Saxophone Conversations med Joan Chamorro
Fredrik är en svensk saxofonist bosatt i Barcelona sedan 2001 och han räknas idag som en av de starkaste saxofonrösterna på den spanska jazzscenen med nio egna skivor i bagaget. På senaste skivan samarbetar han med baritonsaxofonisten Joan Chamorro som gjort sig ett namn världen över som ledare och grundare av 'Sant Andeu Jazz Band' vars YouTube-kanal drar miljoner lyssnare världen över.

För Sverigeturnén slår de sig ihop med basisten Johnny Åman och trumslagaren Cornelia Nilsson. Välkomna att besöka hemsidan för en utförligare presentation av projektet, lyssna på senaste skivan, se videos och prisinformation.

Allt finns samlat här:
http://www.fredrikcarlquist.com/winter-tour-2018/

Medverkande
- Fredrik Carlquist: Saxofon
- Joan Chamorro: Saxofon
- Johnny Åman: Bas
- Cornelia Nilsson: Trummor

Max 60 pers, alla bordsplaceras. 
Biljetter>>

 

Tisdag 6 mars 19.00>> Mimi Terris
Jazzvokalisten och kompositören Mimi Terris bjuder på låtar ifrån sin nya platta 'Den Stora Skalan', som beskrivs som en resa med rötter i den svenska jazzens historia, från swing och framåt och med en tydlig kärlek till den svenska vistraditionen. Med sin ärliga röst och med melodin i centrum sjunger Mimi sina mycket personliga texter om kärlek, ljus, mörker, liv och längtan.

När Mimi Terris släppte sitt första album 'Flytta Hemifrån' var kritiken översvallande positiv och hon omnämndes i Sydsvenska Dagbladet som 'en av Sveriges främsta och mest personliga jazzsångerskor'. 
År 2016 mottog hon Malmö Stads Kulturstipendium. 

Medverkande
- Mimi Terris: Sång
- Mårten Lundgren: Trumpet
- Mattias Carlsson: Sax
- Måns Persson: Gitarr
- Johan Olsson: Piano
- Mats Ingvarsson: Bas
- Kristoffer Rostedt: Trummor

Max 60 pers, alla bordsplaceras. 
Biljetter>>

 

Tisdag 3 april 19.00>> Emil Brandqvist Trio
Trumslagaren och kompositören Emil Brandqvist har med Göteborg som bas framgångsrikt lyckats etablera sin pianotrio på den europeiska jazzscenen. Musiken komponerad av Emil kan beskrivas som starkt melodisk och målande med en touch av film noir. Pianisten Tomas A Turunen, med ursprung i Finland men boende i Frankrike, och basisten Max Thornberg från Stockholm utgör resten av trion som redan har tre cd-utgivelser. På den cd:n senaste ”Falling Crystal” utgiven 2016 medverkar också Sjöströmska String Quartet.

Medverkande
- Emil Brandqvist: Trummor
- Tomas A Turunen: Piano
- Max Thornberg: Bas

Max 60 pers, alla bordsplaceras. 
Biljetter>>

 

Måndag 30 april 19.00>> Anna Pauline Swe-Den Jazz Project
Prisbelönta jazzsångerskan Anna Pauline står som grundare och ledare för detta nya, spännande svensk-danska projekt. Jazzkvartetten spelar originalmusik skriven av Pauline själv samt repertoar ur 'The American Songbook' som till exempel Ellington, Monk och Gershwin. Även den danska och svenska melodiska sångskatten tas om hand genom stycken skrivna av exempelvis Lars Gullin och Karen Jönsson. Gruppen har fått en enorm respons sedan start hösten 2017 och syntes nyligen på 'Jahazi Jazz & Literary Festival' på Zanzibar.

Medverkande
- Anna Pauline: Sång
- Søren Høst: Tenorsax
- Erik Söderlind: Gitarr
- Ida Hvid: Bas

Max 60 pers, alla bordsplaceras. 
Biljetter>> 

Skapad 2016-01-01