Jobba extra inom Social omsorg

Vill du göra skillnad? Då har vi extrajobbet för dig!

Arbetsbeskrivning


Som undersköterska och vårdbiträde inom Ystads kommun arbetar du med att utveckla och stödja brukare så att de kan leva ett så självständigt liv så möjligt. Du stöttar dem i deras vardag och din arbetsdag varierar beroende på vad brukarna önskar och behöver hjälp med.

Dina arbetsuppgifter kan bestå av att hjälpa till med bland annat personlig omvårdnad, städning, måltider, socialt umgänge samt delegerade arbetsuppgifter såsom läkemedelshandräckning. Du möter personer med blandade livshistorier och genom dessa möten kommer du att utvecklas som person.

Inom Ystads kommun finns det flera olika enheter att arbeta på. Du kommer att arbeta antingen på ett boende där brukare med funktionsnedsättningar eller demenssjukdom bor, eller hos brukare som bor kvar hemma men som behöver stöttning i vardagen. Ensamarbete förkommer och likaså tunga lyft. Arbetstiderna varierar men generellt sett kommer du att arbeta både dagar, kvällar, vardagar som helger.


Kvalifikationer

Vi söker driftiga och lyhörda personer som har ett genuint intresse för människor med demenssjukdom och funktionsnedsättningar. Du har lätt för att kommunicera och samarbeta, är omtänksam och empatisk samt ser nya förutsättningar som en positiv utmaning. Du måste ha fyllt 18 år.
Vi ser gärna att du är undersköterska eller går Vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet, detta är dock inget krav utan vi välkomnar alla sökande. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Är du intresserad av att arbeta inom hemstjänsten kan det krävas B-körkort. God datorvana krävs för dokumentation kring ärenden gällande brukarna. Likaså är goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, ett måste.


Anställningen

Verksamhetens behov och din tillgänglighet styr hur mycket du arbetar. Som timanställd hoppar du in vid ordinarie personals frånvaro. Söker du sommarjobb 2018 kan vikariat säkras redan i vår. 

Ansök

Ansöker gör du via Visma Recruit som du hittar här. Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via mail.

 

Sveriges Viktigaste jobb
Se filmen nedan om hur du kan göra skillnad i någons liv.


Kontaktpersoner:
Therese Sjölin
Rekryterare
Telefon 0411-57 74 77

therese.sjolin@ystad.se

Facklig representant:
Kommunal
0411- 57 72 02