RSS

Avfall och återvinning - Nyheter

Följ vår blogg!

Farligt Avfall-bilden, Bild Andreas Offerssonbroschyrer, Bild Lotte Nilsson Ystads kommun Sopbil Ystads kommun, Bild Lotte NilssonBlandat material Bild FTI

Två-facks bil, bild Lotte Nilsson Ystads kommun  ÅVC Hedeskoga, Bild Lotte Nilsson Ystads kommun


Europa minskar avfallet

Publicerad: 2013-02-05 00:00

Banner Europa minskar avfallet 2013

Utvärderingen av Europa minskar avfallet 2012, är nu avslutad. 91 procent av de som deltog vill delta igen. ”Europa minskar avfallet” återkommer i höst, som tidigare blir det vecka 47, den 16-24 november.

Ystad kommun i samarbete med resterande kommuner i Sysav deltog.
På återbruksdepån i Malmö skapade man ett showroom av begagnade saker.
Även de minsta lär sig om återbruk. På Lyckebo förskola i Ystad tillverkade man Under Europa minskar avfallet-veckan  ”plånböcker” av tomma mjölkkartonger. Detta som en följd av att man pratat om bondgård och kretslopp.


Besöksräknare

Web Site Counters besök sedan starten

Kontakt

Kundtjänst

Tel: 0411-57 71 00.
Telefontid vardagar
kl 9-12 och 13-15.

E-post:
kundtjanst-avfall@ystad.se

Håll dig uppdaterad!

Facebook:

På Hållbart hittar du ett ständigt flöde med tips, nyheter, information kring miljö i allmänhet och avfallsminimering i synnerhet. Vill du hålla dig uppdaterad så är detta sidan du ska gilla! @ystadhallbart

YouTube:

På Ystads kommuns YouTube-kanal hittar du Hållbart. Här kan du se filmerna om Snafs, Hållbarts profil. Han är så liten att han knappt syns men tillsammans med andra bildar han ett stort sopberg. Med det vill han säga att allas insats spelar roll, tillsammans kan vi minska sopberget!

Radio:

Under våren 2016 har Hållbart varit ett stående inslag på Radio Active.

Nyckelord