RSS

Avfall och återvinning - nyheter

Följ vår blogg!

Farligt Avfall-bilden, Bild Andreas Offerssonbroschyrer, Bild Lotte Nilsson Ystads kommun Sopbil Ystads kommun, Bild Lotte NilssonBlandat material Bild FTI

Två-facks bil, bild Lotte Nilsson Ystads kommun  ÅVC Hedeskoga, Bild Lotte Nilsson Ystads kommun


Blomstra Miljövänligt blir Ystads 13e Miljönär-märkta verksamhet!

Publicerad: 2017-07-28 08:32

Den 26 juli fick Ystad sin 13e Miljönär-märkta verksamhet - floristen Anna Persson och Blomstra Miljövänligt.

                       

                        Bild av Anna med nyplockad bukett

En miljönär-vänlig verksamhet hjälper dig att lappa, laga eller återanvända – för att spara jordens resurser och förebygga avfall.

Blomstra Miljövänligt är en hållbar och naturlig florist som förutom blomsterbinderi, blomstercatering och blomsterabonnemang även erbjuder kurser i friskvård och stressreducering med hjälp av blommor, färg och form.

Blomstra Miljövänligt återbrukar så mycket som möjligt för att spara på naturens resurser. För att värna om vår miljö är blomsterarbetena säsongsbetonade och i största möjliga utsträckning gjorda av närodlat, obesprutat eller miljömärkta råvaror. Målet är att produkterna ska vara helt biologiskt nedbrytbara.

För att arbeta hållbart har Anna valt att inte ha en fysisk butik eftersom det då krävs mycket varor som hela tiden behöver rensas ut, fyllas på och snyggas till. Istället arbetar hon med beställningar så att hon kan ta hem varor som hon vet blir använda och till glädje, så att hon slipper slänga.

       Bild av Anna med Miljönär-märket

Vaser, krukor och fat är främst återbruk eller närproducerade. Pynt och stommar återvinns i största möjliga utsträckning. Allt med hänsyn till miljön och för att minska transporter samt bevara hantverket och kunskapen lokalt. Vaser, krukor och fat hittar Anna på loppis eller hos släktingar och vänner.

Drömmen är att verksamheten ska växa med egen trädgård att odla i – för att kunna bli självförsörjande på ekologiska blommor. När Blomstra Miljövänligt får större lokaler vill Anna också utveckla återbruks-verksamheten till att ha vaser, krukor och fat på lager som hon kan hyra ut, till exempel till bröllop.

Här hittar du Blomstra Miljövänligt: www.blomsramiljovanligt.se

Här hittar du mer information om Miljönär-märkningen och alla Miljönär-märkta verksamheter i Ystad och Sverige: www.miljönär.se

       Miljönär-märket

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara


Besöksräknare

Web Site Counters besök sedan starten

Kontakt

Avfallsenhetens kundtjänst

Telefon: 0411-57 71 00
(vardagar 9-12 och 13-15)

E-post: kundtjanst-avfall@ystad.se

Håll dig uppdaterad!

Facebook:

På Hållbart hittar du ett ständigt flöde med tips, nyheter, information kring miljö i allmänhet och avfallsminimering i synnerhet. Vill du hålla dig uppdaterad så är detta sidan du ska gilla! @ystadhallbart

YouTube:

På Ystads kommuns YouTube-kanal hittar du Hållbart. Här kan du se filmerna om Snafs, Hållbarts profil. Han är så liten att han knappt syns men tillsammans med andra bildar han ett stort sopberg. Med det vill han säga att allas insats spelar roll, tillsammans kan vi minska sopberget!