RSS

Avfall och återvinning - nyheter

Följ vår blogg!

Farligt Avfall-bilden, Bild Andreas Offerssonbroschyrer, Bild Lotte Nilsson Ystads kommun Sopbil Ystads kommun, Bild Lotte NilssonBlandat material Bild FTI

Två-facks bil, bild Lotte Nilsson Ystads kommun  ÅVC Hedeskoga, Bild Lotte Nilsson Ystads kommun


Vi Håller Rent 2018!

Publicerad: 2018-01-15 09:44

16 april - 18 maj 2018 är det dags för Ystads officiella skräpplockarveckor under Håll Sverige Rents aktivitet "Vi Håller Rent!" Anmälan öppnar den 12 februari. Var med och håll Ystad rent i vår!

                               Vi Håller Ystad Rent-logga

Varje vår deltar Ystad i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. Vi Håller Rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion. 2017 deltog 755 933 skräpplockarhjältar runt om i landet!

Anmälan och material

Ystads officiella skräpplockarveckor under Håll Sverige Rents aktivitet "Vi Håller Rent!" pågår 16 april - 18 maj. Anmälan öppnar den 12 februari och stänger den 25 mars. Anmäl er på www.hsr.se/vi-haller-rent. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rents skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och pedagogiskt material. I Ystad kommer ni att kunna hämta det material ni beställt från och med vecka 16. Materialet hämtas hos Carolina Palm på Tobaksgatan 11. E-maila Carolina för att avtala tid för hämtning av materialet, så att hon är på plats när ni kommer, carolina.palm@ystad.se.

 

                           Säckar Vi Håller Rent

Hämtning av säckar

Ta hand om det skräp ni samlar in genom att lämna det i ert vanliga sopkärl eller på återvinningscentralen, om möjlighet finns. Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast. Ni kan även beställa gratis hämtning av säckar från skräpplockningen i samband med ordinarie hämtning. För deltagare som förväntar sig att samla in stora mängder kan vi ordna särskild hämtning av säckar eller ställa ut en container. Kontakta Emma Nilsson, emma.e.nilsson@ystad.se, 0411-577086, på avfallsenheten för att beställa hämtning av säckar.

Gemensam skräpplockning

Fredagen den 4 maj kl. 10-12 samlas frivilliga vid Saltsjöbaden för att plocka skräp tillsammans. Vi som tar emot er är personal från kommunens avdelning för hållbar utveckling och avfallsenhet. Vi kommer att dela ut skräpplockarmaterial i form av soppåsar och klistermärken från Håll Sverige Rent. Den gemensamma skräpplockaraktiviteten avslutas med grillning. 

 

                           Två skräpplockare 2017

Nordiska Kusträddardagen

Lördagen den 5 maj anordnas Nordiska Kusträddardagen för andra året i rad, då samlas fem nordiska länder i en gemensam aktion för att rädda haven från skräp. Anmäl dig på www.hsr.se/vi-haller-rent och klicka i rutan att du plockar skräp längs kusten.

Kontakt

Vid frågor om Vi Håller Rent, kontakta Emma Nilsson, miljöstrateg på avfallsenheten, 0411-577086, emma.e.nilsson@ystad.se. Mer information kommer till anmälda deltagare efter att anmälan stänger den 25 mars.

Var med och håll Ystad rent i vår!

 


Besöksräknare

Web Site Counters besök sedan starten

Kontakt

Avfallsenhetens kundtjänst

Telefon: 0411-57 71 00
(vardagar 9-12 och 13-15)

E-post: kundtjanst-avfall@ystad.se

Håll dig uppdaterad!

Facebook:

På Hållbart hittar du ett ständigt flöde med tips, nyheter, information kring miljö i allmänhet och avfallsminimering i synnerhet. Vill du hålla dig uppdaterad så är detta sidan du ska gilla! @ystadhallbart

YouTube:

På Ystads kommuns YouTube-kanal hittar du Hållbart. Här kan du se filmerna om Snafs, Hållbarts profil. Han är så liten att han knappt syns men tillsammans med andra bildar han ett stort sopberg. Med det vill han säga att allas insats spelar roll, tillsammans kan vi minska sopberget!