Avkast_Tillväxt Syd_bild Ystads kommun.jpg

Avkast för Tillväxt Syd

Tisdagen den 30 januari var det dags för avkast för Tillväxt Syd i Gamla Rådhuset.

Per-Olof Lind, verksamhetsledare i Tillväxt Syd hälsade på morgonen de drygt 60 deltagarna från näringslivet välkomna till ett uppstartsmöte där ett innehållsrikt år presenterades med flera olika utbildningar, föreläsningar och nätverk för medlemmarna i Tillväxt Syd att ta del av.

Förutom presentation av alla årets kommande aktiviteter fick åhörarna även ett kort föredrag av Jerry Hallbäck, huvudtränare i Ystads IF Handboll som pratade utifrån rubriken "att bygga ett vinnande lag" Det konstaterades att det finns flera likheter att dra mellan näringsliv och lagidrott.

Tillväxt Syds Advisory Board presenterade sig, Advisory board består av tio mycket erfarna och kompetenta företagsledare som står till Tillväxt Syds medlemmars förfogande för att ge konkreta råd om hur man ska arbeta med sitt företag för att utvecklas och bli mer konkurrenskraftig. Syftet med satsningen är att du som medlem ska få hjälp och stöd för att utveckla din verksamhet och styra den mot lönsamhet och tillväxt. Ett annat nätverk som presenterade sig var Tillväxt Syds nystartade VD-nätverk. Är man intresserad av att vara med i VD-nätverket eller vill komma i kontakt med Advisory board kan man höra av sig till Per-Olof Lind.

Läs om alla aktiviteterna i Tillväxt Syds program för våren. Här hittar du bland annat Företagarskolan, GDPR-fördjupning i den nya dataskyddsförordningen, arbetsmiljö, Exportboost, digital marknadsföring, "Mitt företag" för att nämna några.

Avslutningsvis pratade Marcus Ljungqvist, Jongleringsskolan om hur man lyckas att hålla alla bollar i luften. Deltagarna fick praktiskt prova på att bokstavligt talat jonglera för att lära sig att ha kontroll över bollarna och styra lika mycket med höger som med vänster hand. Vi som var där kan konstatera att detta är en konst som kräver sin träning liksom i arbetslivet.

Skapad 2018-01-30

Kontakt

Tillväxt Syd
Per-Olof Lind
Verksamhetsledare
076–340 37 63