Polens Ambassadör på besök i Ystad

Polens Ambassadör Wieslaw Tarka presenterade möjligheterna till affärer vid årets sista näringslivsfrukost i det fullsatta Gamla Rådhuset.

I tisdags besökte Polens Ambassadör Wieslaw Tarka Ystads näringslivsfrukost i det fullsatta Gamla Rådhuset. Tilsammans med 120st pigga företagare tjuvstartade vi julen med en god julinspirerad frukost här hos oss i Gamla Rådhuset. Dagen till ära besökte alltså mr Wieslaw Tarka - Polens Ambassadör Ystad, enbart för att medverka på vår Näringslivsfrukost, vilket vi naturligtvis ser som en stor ära och lät oss inspireras  av hans föredrag. Polen har gjort en stor ekonomisk resa och kommer att fortsätta att göra så, vilket öppnar upp för affärsmöjligheter för de svenska företagen och avståndet mellan Polen och Sverige är inte långt. Med vår hamnförbindelse har vi bara några timmar till vårt grannland med 40 miljoner invånare, vilka möjligheter! 

Näringslivsfrukosten innebar som vanligt möten med flera intressanta människor. Förutom Polens Ambassadör informerade Per-Olof Lind om de spännande saker som sker under 2018 med Tillväxt Syd och slutligen presenterade sig de vältaliga och kunniga ungdommarna från Ungdomsfullmäktige och berättade om sitt arbete.

Avslutningsvis önskade Ingvar Öberg, Företagarna och Johan Österberg Marknads- och Näringslivschef alla närvarande en God Jul och ett Gott Nytt År.

Näringslivsfrukost_20171205_IngvarÖberg_AmbassadörWiezlawTarka_JohanÖsterberg

Skapad 2017-12-06, Uppdaterad 2017-12-06