Sista bokstaven Öö

Publicerad: 2017-06-07 10:55

Vecka 22 och årets sista bokstav Öö

Så har vi kommit till alfabetets sista bokstav, oj vad alla barn är på hugget! Alfabetet sjungs och rabblas, namn ljudas och läses och intresset är på topp. Det känns också litet sorgligt för nu vet vi att det inte dröjer länge förrän vi måste säga hej då och lycka till i ettan till en hel klass med vetgiriga elever! Det har varit en förmån att ha fått lära känna och arbeta med era härliga barn!
Under veckan har vi som vanligt lyssnat fram ord som har ö som första ljud. Barnen är fulla av ord och är ivriga att få säga sina ord så att de hamnar på vår tavla.
Vi har haft en klippövning som resulterade i en ödla. Ödlan är numera döpt till Örjan, vi har pratat mycket om att namn ska skrivas med en stor bokstav i början. Naturligtvis blir det sedan en dos matte eftersom vi räknar ord och Öö.
På tisdagen 30:e hade vi förskolebarn som ska börja hos oss efter sommaren på besök och det blev ett kärt återseende för många av era barn.

Vi har läst den sista sagan i Trulleboken, blev litet sorgligt för nu var den ju slut!

Vi har också arbetat med att slutföra och ta hem uppgifter som undan för undan nu blir klara. Barnen är mycket stolta över sina alster och visar gärna det som är färdigt i samlingen för sina kamrater.

I slutet av veckan hade vi som Överraskning att barnen fick komma till 3-ans klassrum och arbeta tillsammans med sina faddrar.

Barnen har fått Önska vilken film de ville titta på till frukten. Sommarskuggan är vinnare.

Övrigt: vi hoppas att vi ses på tordag 17-19 ute på görningen för vår familjekväll med picknick-korgen!

OBS! fredag åker vi till djurparken.

ö1

ö2

Kommentarer