Veckans bokstav Rr

Publicerad: 2017-03-03 09:27

Vecka 9 och bokstaven Rr

Slut på februarilovet och full fart igen i Hasselbackens förskoleklass. Veckans bokstav är Rr och era barn har blivit riktigt proffsiga på att hitta ord som börjar på Rr, 39 stycken ord fick vi plats med på tavlan!

Vi har gjort raketer med hjälp av rektanglar och bokstäverna i våra namn. Dessa kan vi använda och räkna bokstäver, jämföra lika många, minst antal och störst antal. I nästa vecka (S) kan det avslutas med ett stapeldiagram.

Vi har förstås tittat på fem myror, bokstavståget och livet i bokstavslandet.

Alla har skrivit fina Rr.

I torsdags hade vi fadderträff i regnet på rasten med faddrarna i 3b. Era barn blir så härligt mottagna med kramar när de hämtas hos oss.

Vi har byggt racerbilar av lego och haft ett mycket uppskattat race med legobilar och ballonger. Rysligt spännande att följa vilken som kom längst. Någon var för stor och tung, någon bromsade och kom ingenstans och en bil svängde åt ”fel” håll. Vikt, bra hjul och luftmängden i ballongen var avgörande faktorer på hur långt och snabbt bilen kom.

Vi har lärt oss en ramsa om 10-kompisarna, målat regnbågar med 10-kompisar.

I fredags hade vi utedag som vanligt.

LGR 11: Undervisningen syftar till att främja elevernas fantasi, inlevelse och förmåga att lära tillsammans med andra genom lek, rörelse och skapande genom estetiska uttrycksformer samt med utforskande och praktiska arbetssätt. I undervisningen ska eleverna genom leken ges möjlighet att bearbeta intryck, pröva olika identiteter, utveckla kreativitet samt sin förmåga att samarbeta och kommunicera. Undervisningen ska uppmuntra och utmana eleverna att pröva egna och andras idéer, lösa problem och omsätta idéerna i handling. Därigenom ska eleverna ges möjlighet att utveckla kreativitet, nyfikenhet och tilltro till sin egen förmåga.

r1

r2

r3

r4

r5

r6

Kommentarer