Vecka 48 och 49

Publicerad: 2015-12-04 09:26

Det finns många sätt att öva klockan på. Här ser ni några sätt som vi använt oss av.
Så klart finns det många bra sidor på nätet som vi använt och vi har också använt oss av olika brädspel där man ska para ihop digitala och analoga. Vi har också arbetat två och två med att förhöra varandra på olika klockslag. 

I tisdags var vi på skapande skola projekt på biografteatern Scala i Ystad. Vi fick lära oss lite om dess unika historia. Sedan var det vår tur att gå en grundkurs i skådespeleri. Vi gjorde olika övningar för att träna vår röst, vårt kroppsspråk och samarbete. Här på bilden gör vi en spegelövning. 

Sedan blev vi tilldelade ett manus och vi fick lära oss repliker. Fyra grupper med 5 elever i varje spelade sedan upp samma teaterscen. Detta tycka alla var höjdpunkten. Att få stå på scen på en 110 år gammal teater och vara med i en pjäs är inte illa.
Som ni ser fick de andra i klassen agera kameraman, ljudtekniker och regisssör under tiden. Vissa tyckte "klappan" var rolig att sköta. 

Efter att ha arbetar klart med ett område i geografi som handlade om naturtillgångar gjorde vi i klassen en frågesport på Kahoot. Det är som en frågetävling man gör på sin dator. Så klart var det eleverna själv som skrivit frågorna. Detta är ett bra sätt för att kontrollera vad eleverna lärt sig om ett område. 

Kommentarer