Aktivitetsdag på skolan

Publicerad: 2015-06-11 22:56

Vi hade en härlig aktivitetsdag på skolan. Alla fick ta med kickboards, rullskridskor, cyklar, skateboards, mm. Det var full rulle hela dagen med olika aktiviteter, och på förmiddagen fick eleverna vara i sina faddergrupper. På eftermiddagen fick man välja egen aktivitet.

Polisen på besök, många frågor och undringar och mycket spännande. RIKTIGA POLISER! De fick t o m skriva autografer. Pratade mycket kring vägmärken och vad de betyder och så visade de alla "tillbehör" som de hade i sin utrustning. 

Poliser på besök

I sporthallen tränades Tillgänglighet, att kunna ta sig fram med en rullstol, nån sorts blindboll där man med bindel för ögonen skulle rulla iväg en boll och försöka skjuta mål på ett motståndarlag. Inte helt lätt,  men nyttiga och tänkvärda övningar.

Rulla på  Var är bollen?

Säker cykel och vikten av att använda hjälm fick eleverna också lära sig. De lyssnade väldigt aktivt i alla grupperna och var vetgiriga och ställde frågor. Verkligen kul!

Alltid hjälm på

På långrasten och hela eftermiddagen hade alla möjlighet att själv välja aktivitet. Så här följer en kavalkad av bilder på rörelseglada barn. Men först lite information om vilka olika aktiviteter det fanns att välja på.

Vad ska hända nu?

Vilopaus  Fullt ös

Tvärnit  Aj mitt knä

Sjukvårdare på plats  Jag kan 

Snällt stod barnen och väntade på sin tur, de skulle köra en lite klurig cykelbana med sin cykel.

Kö till cykelbanan

Hinder i spåret

Trafiklektion  Snart är det min tur

Balans och koncentration  Barn på nytt

Alldeles nya traktorer fick vi dagen till ära att träna på, backa och köra fram, i sick-sack.

Greta o Klara

Koncentration

Traktorgänget

Ett tack till alla som bidrog med sin kunskap och sin energi. Det blev en härlig dag som vi alla kan känna oss nöjda med. Solen sken från en klarblå himmel, bättre än så kan det inte bli.

Kommentarer