PÅSKDAG

Publicerad: 2017-04-07 14:17

Idag hade vi en skoldag i påskens tecken. På matten hade vi äggjakt. Det var tre olika uppdrag som vi skulle klara av. Här gällde det att samarbeta. I första uppdraget arbetade vi i par. Då var vi utomhus. Vi fick en ledtråd till var ett påskägg var gömt och sedan skulle vi hitta ägget. Den ledtråd som var klurigast var ägg nr. 7 "Leta efter en STOR vit "låda". Vid knuten hittar ni mig." När man hittat ägget skulle man ta ett pappersägg som låg i ägget. Sedan sprang vi tillbaka till häxan och fick en ny ledtråd. Totalt var det åtta ägg vi skulle hitta. 

1

Sedan gick vi in i klassrummet. Uppdrag två var att vi skulle klippa itu äggen. Här gällde det att vara noga och klippa längs linjen. Häxan var petig. 

2

3

Uppdrag tre gick ut på att vi skulle lägga alla nedre ägghalvor på ovala bordet. Sedan skulle vi räkna ut talen och hitta rätt ägghalva så att ägget blev helt igen. Här fick vi räkna mycket matte. Om någon tog fel del så fattades någon annan sin del. Vi fick verkligen samarbeta och hjälpas åt för att klara uppdraget. Totalt var det 80 ägg som skulle bli rätt. 

VI KLARADE DET!! Och som belöning trollade häxan fram ett godisägg till oss. Jippi!

4

Sedan har vi också påskpysslat påskkärringar, sett på film om påsken och ätit popcorn.

Vi i klass två önksar er alla ett härligt PÅSKLOV.

6

Kommentarer