Skräpplockardag, vi fixar till vår närmiljö

Publicerad: 2015-04-19 19:49

Fixar blomlådor

Vi hade en skräpplockardag på skolan, som initierats av föreningen: Håll Sverige rent. Bra att tydliggöra för barnen att det är viktigt att vi tar hand om vår planet på bästa sätt. Då är det bra att börja i sin närmiljö och se vad man kan göra där. Denna dag jobbade eleverna i sina faddergrupper också gott att göra detta arbete tillsammans stora som små. Vi hade olika arbetsområden att " städa upp ", vissa fick plantera blommor i våra utekrukor, blommor som var skänkta av Inges Hndelsträdgård i Hagestad, andra gick på promenad längs med cykelstigen eller upp till byn runt dammen och plockade skräp. Flera grupper städade upp på skolgården och det blev så fint!

Ogräsrensning    Örterna ansasRabattrensning                                           Örtansning

Full aktivitet

Här är det full aktivitet med räfsor, spadar och sopkvastar.

Gott med fikapaus

Fikastund: frukt och dricka som Föräldraföreningen skänkt till alla barnen.

Källsortera

Viktigt att förstå att det är bra för miljön att sortera soporna.

Jobba på    I jakt på ogräs

Innan lunch jobbade vi på en liten stund till! Inget klagande utan alla satte igång med god energi. Härligt!. Till det positiva hör också, förutom barnens glada attityd, att vi inte hittade så mycket skräp. Mycket av det vi hittade på skolgården gick på komposten.

Vi var alla glada och nöjda med våra insatser, vuxna som barn, och vi sänder ett extra tack till Föräldraföreningen för frukt och dricka och till Inges Handelsträdgård för de fina blommorna som nu lyser upp vår skolgård!

Kommentarer