E-vecka

Publicerad: 2017-01-21 13:13

Det var en kall måndagmorgon, -7C°. Vi förstod då att det var Elsa från filmen Frost som hade kommit med kylan och veckans uppdrag.

Ännu en härlig vecka inleddes med E-orden som låg i magiska byrån. Som vanligt gjorde vi en lista av dessa.

Vi har övat engelska. Colours and numbers.

Färger och siffror övades med hjälp av tärningen.

Därefter fick alla öva att skriva färgerna på engelska.

Som en sista övning tog vi fram lopporna som vi gjorde förra veckan och fick ytterligare tillfälle att säga färgerna på engelska.

 

Bornholmsmodellen: Vi har övat på att sätta ihop ord. I grupper fick man antingen ordet IS eller SNÖ. Av dessa ord bildades nya som isglass, ishall, istapp, snöflinga, snöboll och snöängel m.fl. I samma grupper redovisade man inför klassen vilka ord man kommit på. Riktigt duktiga!

 

Veckans experiment var den elektriska burken. Vi använde en ballong och en burk. Alla fick rita och skriva vad de trodde skulle hända, göra en s.k. hypotes.

 

 

I veckan hade lågstadiet en reflexdag. Vi i f.kl arbetade tillsammans med åk 3 hela fm. Vi mörklade idrottshallen och fäste upp många reflexer, närmare bestämt 32 st. Tillsammans i små grupper fick man gå in med en ficklampa och leta upp så många reflexer man kunde hitta. En uppskattad och lärorik uppgift.

F.klassen och åk 3 fortsatte dagen tillsammans för att pyssla och leka. 

Kommentarer