Marinpedagogisk verksamhet

Försöksverksamhet blir marint projekt

Marietorps naturskola har nu utökat med marinpedagogisk verksamhet. Under projektet får barn och ungdomar från förskola till gymnasiet möjlighet att uppleva havet. Under sommaren 2018 kommer aktiviteterna att vara öppna för alla som vill undersöka det marina livet. Vi kommer att hålla till på stranden vid Marinan. Till dessa aktiviteter vill vi gärna ha hjälp av några ungdomsledare.   se sommarjobb 2018

Våra program skapar möjligheter att lära om havet på flera olika sätt. De äldre eleverna får utforska havet från båt och snorkla bland blåstång.

Så här ser en vattenkikare ut.

Under ytan gömmer sig djur som vi vanligtvis inte ser. Vad tror ni vi hittar i sanden? En sandbotten som vid första anblicken ser livlös ut innehåller en massa spännande organismer. Här lever bl a sjöhästens kusin i ålgräset. Ålgräset är havets barnkammare.

En klass i havet

Tillsammans tar vi reda på hur erosionen påverkar kusten. I sällskap av experter promenerar vi längs stranden. Hur ser framtiden i Ystad ut?

Vid Nybroån delar Sportfiskarna med sig av sina kunskaper om hållbart fiske. Nappar det?

Med kommunekologen funderar vi på vad som händer med det vatten som faller över Ystad. Hur såg det ut förr och hur ser det ut idag?  

Med en större kunskap om och förståelse för livet i havet skapar vi förutsättningar för ett hållbart lärande.