SH_ingressbild.jpg

Seniorernas Hus

Seniorernas Hus är Ystads kommuns satsning på en mötesplats för äldre. Vi finns på Göken i Ystad och på Löderupsgården i Löderup. Med Seniorernas Hus vill vi främja hälsa, förebygga ohälsa och ge förutsättningar för ett aktivt åldrande. Vi vill bidra till att bryta social isolering, ge en meningsfull vardag och skapa delaktighet i samhället.

Till Seniorernas Hus är alla äldre välkomna, oavsett om man tillhör en förening eller inte. Här erbjuds aktiviteter i egen regi men också i samarbete med frivilliga, studieförbund och olika föreningar. Alla aktiviteter är öppna för alla, oavsett vem som står som medarrangör. Inga medlemskap krävs. Tanken är att Seniorernas Hus ska utvecklas i samråd med besökarna, därför tar vi gärna emot önskemål och förslag på nya aktiviteter!

 

Bokning av lokaler

Det finns möjlighet för t.ex. pensionärsföreningar, handikappföreningar och även fristående grupper att låna våra lokaler för olika aktiviteter och evenemang. Förutsättningarna är att aktiviteterna vänder sig till seniorer, och är öppna för alla att delta i. Det samma gäller för dig som vill starta upp en studiecirkel. Kontakta någon av verksamhetssamordnarna, så berättar vi mer.

Bollar

Kontakt

Seniorernas Hus Göken
Petrigatan 10
271 40 Ystad

Verksamhetssamordnare
Cecilia Ekelund
0411-577897
cecilia.ekelund@ystad.se


Seniorernas Hus Löderupsgården
Fabriksgatan 7
271 76 Löderup

Verksamhetssamordnare
Ann-Sofie Dahlström
0411-577876
ann-sofie.dahlstrom@ystad.se