Lediga jobb

klostergavel närbild 

Biträdande förvaltare AB Ystadbostäder, Vikariat under ca 1 år. 

AB Ystadbostäder är ett företag i förändring med många spännande utmaningar i en stad med ett tydligt utvecklingsdriv.

Vi äger och förvaltar ca 1300 lägenheter och vår målsättning är att bygga ca 50 nya lägenheter per år. Vi har ett spännande fastighetsbestånd bestående av korsvirkeshus från 1400-talet fram till nyproducerade fastigheter.

 

Tjänsten

Som biträdande förvaltare kommer du att arbeta med diverse olika arbetsuppgifter. Du har en daglig kontakt med hyresgäster i form av felanmälningar, klagomåls/störningshantering samt hantering av frågor som uppstår kring boendet.

Till det dagliga arbetet hör även ett ansvar för fastigheternas drift, skötsel och underhåll samt kundmöten, avstämning och avtalsfrågor, och även ett nära samarbete med entreprenörer, förvaltningspersonal samt övriga avdelningar på Ystadbostäder.

Arbetet är mycket varierande med olika typer av fastigheter och lokaler vilket skapar stor möjlighet att jobba flexibelt och lösningsorienterat.

Du kommer även till exempel att:

 • Hantera fakturor som hör till förvaltning.
 • Ansvara för fastighetssystemet, här ser vi gärna erfarenhet av Vitec.
 • Hålla olika register uppdaterade, tex. SBA, Fastighetsägarens ansvar m.m.
 • Arbeta med upphandlingar enligt LOU.
 • Hantera polis- och skadegörelseärenden.
 • Arbeta med boendeinflytande och HLU.
 • Backoffice till kundtjänst samt visning av lägenheter/lokaler kan förekomma.

Tjänsten passar dig som har en administrativ ådra och har ett stort intresse för bygg – och fastighetsförvaltning!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning motsvarande fastighetsföretagareprogrammet eller likvärdigt. Erfarenheter från arbete i fastighets- och/eller byggbranschen är meriterande. B-körkort är ett krav.

Denna tjänst kräver en god samarbetsförmåga och stor social kompetens och vi ser gärna att man även har förmågan att koppla samman byggtekniska frågor med ekonomi.

Viktiga övriga egenskaper är ansvarstagande, lyhördhet och handlingskraft tillsammans med ett eget driv. Du är också en lagspelare som delar med dig av din erfarenhet och kompetens från tidigare uppdrag. Vi räknar med att du har god kommunikativ förmåga, på både svenska och engelska i både tal och skrift.

Du gillar nya idéer och är öppen för nya affärsmöjligheter och håller dig informerad om konkurrens och marknadstrender. Sist men inte minst är det också viktigt för oss att vi alla bidrar till en bra stämning i bolaget och därigenom skapa arbetsglädje!

Tjänsten är ett vikariat under föräldraledighet under ca 12 månader och kräver B-körkort.

Vi arbetar med löpande urval och rekryteringen kan stängas ner innan sista ansökningsdag, så sök redan idag. Ansökningstiden går ut senast 31maj 2017.

Varmt välkommen med din ansökan och hör gärna av dig om du undrar över något, antingen till ansvarig rekryterare Peter Schön på 0708-977225, peter.schon@ystadbostader.se eller till Madelene Erlandsson 0708-977280, madelene.erlandsson@ystadbostader.se

 

 

Vi bygger framtidens Ystad. Är du vår nya projektledare?


Ystadbostäder är ett företag i förändring med många spännande utmaningar i en stad med ett tydligt utvecklingsdriv! Som projektledare arbetar du tillsammans med vår tekniska chef med nyproduktion och underhåll av våra befintliga fastigheter.
Vi äger och förvaltar ca 1300 lägenheter och vår målsättning är att bygga ca 50 nya lägenheter per år. Vi har ett spännande fastighetsbestånd bestående av korsvirkeshus från 1400-talet fram till nyproducerade fastigheter.
Dina främsta arbetsuppgifter:

 • Planering och genomförande av framförallt fastighetsunderhåll mot fastställda kvalitets-, ekonomi och tidsramar
 • Följa upp konsulter och entreprenörer i samband med projekt
 • Samverka med externa och interna aktörer, myndigheter och organisationer
 • Ansvara för entreprenad- och myndighetsbesiktningar i samband med projekt
 • Upprättande av kalkyler, tidplaner, beskrivningar etc. vid ombyggnader
 • Upphandling av konsulter och entreprenörer
 • Projekt-, projekterings- och byggledning
 • Att följa utvecklingen inom byggnadsteknik, installationer och produktion
 • Kontinuerligt följa upp och uppdatera företagets underhållsplan så att fastighetsbeståndet underhålls på bästa sätt.
 • Teknisk rådgivning till förvaltningen i frågor kring underhåll


Din kompetens och din person


Du är van att arbeta självständigt och driver dina projekt effektivt och ekonomiskt. Du tar egna initiativ och gillar att lösa komplexa problem. Vi ser dig som är trygg i dig själv och är bra på att bemöta och arbeta tillsammans med samarbetspartners på ett lugnt och metodiskt sätt.

Som person är du drivande, kvalitets- och kostnadsmedveten och van vid att nå resultat. Du har god förmåga att förhandla samt skapa och utveckla affärer och du har ett professionellt förhållningssätt. Vidare är du förtroendeingivande, öppen, prestigelös och flexibel med god kundförståelse och helhetssyn. God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift är också av vikt.

Som person är du ödmjuk, noggrann och alltid mån om att hålla hög kvalitet i ditt arbete. Du har förmågan att behålla lugnet i stressade situationer och kan planera ditt arbete väl. Vidare tar du ansvar för dina arbetsuppgifter och tycker om att arbeta tillsammans med andra människor likväl som att du arbetar självständigt och med ett stort eget ansvar.

Vi vill att du har en lämplig utbildning som ingenjör eller motsvarande med inriktning mot bygg- och fastighetssektorn.

Vi vill att du har arbetat med fastigheter och förvaltningsfrågor under några år och är trygg i din kunskap. Du är inte främmande för de frågor som uppstår i ett bostadsbestånd vare sig det gäller löpande förvaltningsärenden eller entreprenörskontakter.

Du gillar nya idéer och är öppen för nya affärsmöjligheter och håller dig informerad om konkurrens och marknadstrender. Du är drivande och effektiv och är bra på att uppnå kundernas förväntningar i balans med företagets mål.
Sist men inte minst är det också viktigt för oss att vi alla bidrar till en bra stämning i bolaget och därigenom skapa arbetsglädje!

Intervjuer genomförs löpande.

Kontakt för mer information

Fredrik Millertson, vd, 0411-57 72 16, fredrik.millertson@ystadbostader.se

Mathias Nilsson, teknisk chef,  0411-57 75 50, mathias.nilsson@ystadbostader.se

Sista ansökningsdag är 28/4.

Ansökan

Ansökningarna (personligt brev och CV) skickas till: titti.hoglund@ystadbostader.se