Avalla2022_Flyer.jpg

Åvallafestivalen 2022

Ystads ungdomsfestival kickstartar sommarlovet! 🤘🤩⚡️

Åvallafestivalen är Ystads egen festival för ungdomar och unga vuxna (men alla är välkomna)! Med musik, aktiviteter, prova-på, mat och festivalkänsla kick-startar vi sommarlovet 2022. 

I år har vi två områden på festivalen, Kulturkvarter och Aktivitetsfält. Kulturkvarteret har temat "Gör din röst hörd!" Där du kan uttrycka dig på olika sätt med kreativa prova-på aktiviteter. På området finns också scenen där både nya talanger och större artister kommer att uppträda. Aktivitetsfältet är precis som det låter, ett område med olika aktiviteter där du både kan utmana andra eller prova olika aktiviteter. 

Datum: 18 juni 2022
Plats: Åvallastråket i Ystad.
Tid: 14-18 Åvallastråket / 20-23 Ungdomens hus (endast 13-19 år).
Festivalen är drogfri och gratis!

Om du vill följa evenemanget på Facebook:klicka här!
Hela programmet hittar du nedan.

 

FESTIVALPROGRAM 2022

Åvalla2022_logo_free_blackKULTURKVARTERET

SCENEN: 18-20

Öppen scen

Öppen Scen

Åvallafestivalens välbesökta och populära scen för unga talanger är nu äntligen tillbaka, live! Med professionellt ljus o ljud äntrar våra nya talanger scenen (kanske för första gången). Och såklart ska de få den bästa bästa publiken genom att ni är där!

På scen: 18.00

 

 

Frida Green

Frida Green

Vad vore festivalen utan Ystads egen sångfågel Frida Green!

Frida kännas igen från SVT:s luciafirande 2017, TV4:s Talang 2018 & Idol 2020, men framförallt kanske nu senast i Melodifestivalen 2021 där hon medverkade med låten ”The Silence” och tog sig till andra chansen, där hon slogs ut av motståndaren Paul Rey. Hon står även för rösten på sommarplågan Johnny G (The Guidetti Song) som spelades flitigt under sommaren 2015. 

Frida Greens hemsida

På scen: i anslutning till Öppen scen

 

VA Rocks

VA Rocks!

Ett av sveriges tuffaste Punk-Rock-band stavas VA Rocks! Med starka influenser från AC/DC, Ramones och The Runaways, är detta ett band som verkligen hörs. VA Rocks har spelat på många olika festivaler runtom Europa och släppte sitt senaste studioalbum ”I LOVE VA ROCKS” 2019.

Bandet är även bekräftade för Sweden Rock Festival 8 juni.

Tro oss - det här är inget du vill missa!

VA Rocks på Facebook

På scen 19.00

 

AKTIVITETER: 14-18


PunktryckProtestera mera!

Konstnärerna Ola Åstrand och Johanna Bolin har tillsammans skapat en plats där punk och protest möter konst. Kom förbi och tryck din egen väska, skapa ett fanzine (tidning) eller gör din egen pin! Lyssna på musik, ta en selfie (om du vågar) och njut av punkens och protestkonstens estetik och uttryck i form av en miniutställning.
Välkommen till Åvallafestivalens punktält!

Arrangör: Ystads Konstmuseum

 

Åvalla Kylskåpspoesi

Dikta med oss!

Välkomna till bibblans tält. Här kan du dikta dig i diktstolen, skapa overheadpoesi och kicka igång din sommarbokenläsning. Framför egna eller andras texter i Speakers corner eller slappa i vår lounge. Vi bjuder på skumraketer och boktips.

Arrangör: Biblioteket

 

 

oro 3

Lyckoamulett och ”oro”

I alla tider har människan inom folktron omgett sig av
lyckoamuletter, saker som ska bringa tur eller något som man har hittat i naturen och som man har gett speciella magiska egenskaper. Här kan du göra dig en egen lyckopåse och samtidigt få veta kring folktro och mystik – både från nu och förr. Med halmkronor dekorerade man husen både för att de var vackra men också för att de varnade om något oknytt var i närheten. Halmkronorna rörde sig lätt i vinddrag och kallas därför ”oro”! 

Arrangör: Klostret

 

LimpoGraffiti!

Graffiti är inte klotter, graffiti är konst!

Tillsammans med graffitikonstnär LIMPO och kreativ pedagog Sanna Jarl kan du testa olika tekniker och sprayar ett gemensamt konstverk! På både vägg och bilar.

Mer om LIMPO

 

 

 

Åvalla2022_logo_free_blackAKTIVITETSFÄLTET

AKTIVITETER: 14-18

 

Hinderbana

34 meter uppblåsbar hinderbana

Jo, du läste rätt. Det finns en hinderbana på 34 meter där du kan utmana en kompis eller dig själv. Eller helt enkelt bara ha kul! Så kasta av dig skorna (och eventuellt nitbälte) och försök ta dig uppför och igenom hinderbanan.

 

 

 

 

bubblefootballBumperballs

Att spela fotbboll har väl de flesta provat på. Men bumberballs är nog lite klurigare. Med vanlig fotboll och fotbollsmål i kombination med bumperballs är det kanske inte helt lätt att stå på benen. Lika kul att titta på som att delta.

 

 

 

Civilförsvarsförbundet

Civilförsvarsförbundet Ystad

Civilförsvarsförbundet är en frivillig försvarsorganisation med siktet inställt på säkerhet, både till vardags och vid kriser i samhället. Civilförsvarsförbund Ystad är på plats för att berätta mer om sina insatser. Du kan även prova på HLR (hjärt- och lungräddning) och kolla in deras bandvagn.

Civilförsvarsförbundets hemsida

 

 

RCYstad

KFUM - RC Ystad

Ystads egen racerbana på festivalen, i lite mindre format. Testa tävla på bana med radiostyrda bilar. 

KFUM - RC Ystad på Facebook

 

 

 

 

Mananaacademy

KFUM - Mañiana Academy

Mañana academy i Ystads lär ut självförsvar i Brasiliansk Jiu jitsu, Submissionwrestling, Thaiboxning och Kickboxning. Under festivalen kan du ta del av deras träning och prova på några av deras självförsvarkonster.

KFUM - Mañiana Academy på Facebook

 

 

 

kfum_logotyp_2019_RGBKFUM Ystad

I Sverige samlar KFUM ca 400 föreningar och 60 000 medlemmar. Den viktigaste delen av organisation är lokalföreningarna. Under Åvallafestivalen finns såklart KFUM Ystad med,  och såklart har de olika aktiviteter igång under festivalen. 

KFUM Ystads hemsida

 

 

Åvalla2022_logo_free_blackMAT & DRYCK

Biri biri 2BIRI BIRI 

Ystads kanske nyaste Food Truck, BIRI BIRI, erbjuder festivalmat för alla som behöver fylla på enerigreserverna. Både fräscht och supergott!

BIRI BIRI på Facebook

 

 

 

BennJerry2Ben & Jerry's

Ska man på riktigt kick-starta sommaren, så gör man det med en glass i näven. Det tycker Ben&Jerry's också som kommer till Åvallafestivalen. Glass i stora lass för den som behöver svalka sig i solen, eller för den som bara älskar glass.

 

 

 

 

Åvalla2022_logo_free_blackEFTERFEST!

clubug

CLUB UG: 20-23

Mellan 20-23 kommer Club UG äntligen tillbaka till huset! Slappa här efter den långa festivaldagen med vänner, musik och god stämning. Vi har DJ Edwin och bjuder på första alkoholfria drinken! Alla mellan 13 och 19 år är välkomna, självklart drogfritt och efterfesten är såklart gratis!

Välkomna!

Plats: Ungdomens Hus

 

 

Hitta till Åvallafestivalen!

Publicerad 2018-05-14, Uppdaterad 2022-12-22

TÄVLING!

TavlingVilken låt ger dig festivalkänsla?

Ge oss ditt tips så kan du vara med och tävla om årets exklusiva Åvallafestival t-shirt. Låten kanske hamnar på Åvallafestivalens låtlista på Spotify. Vinnaren meddelas den 17 juni och T-shirt hämtas under festivalen.
Lycka till!

Länk till tävlingen

Spellista - Åvallafestivalen 2022

Kontakt

Katri Johansson - Projektledare

katri.johansson@ystad.se

0736-840854

Ystads Kommun

instagramfacebook-logo-2018-transparent-clipart