Avfall och återvinning

Välkommen till Avfallsenhetens sidor. I menyn till vänster kan du klicka dig vidare för att hitta ytterligare information om avfallshanteringen i Ystads kommun.

 

       Hämtning av rest- och matavfallskärl med tvåfacksbilMatavfallspåse slängs i kärl för matavfall            

Nyheter från Avfallsenheten

Uppehåll i kylskåpshämtning under jul- och nyårshelgerna 2018/19

Under jul- och nyårshelgerna är det uppehåll i kylskåpshämtningen. Onsdagen den 12 december är sista hämtningen innan juluppehållet. Hämtningen börjar igen med start onsdagen den 9 januari 2019.

Sophämtning Julen 2018

Under julhelgen sker vissa förändringar i sophämtningen i Ystads kommun. På Julafton och Juldagen är vi lediga, det innebär att det inte blir någon sophämtning dessa dagar. Du som normalt får dina sopor hämtade på på måndagen får istället tömt kärlet på söndag 23 december. Du som normalt får dina sopor hämtade på tisdagen får istället tömt kärlet antingen på söndag 23 december eller onsdag 26 december.

Den ändrade sophämtningen innebär att du som normalt får dina sopor hämtade på måndagen ska ställa ut ditt sopkärl för tömning på söndag 23 december. Du som normalt får dina sopor hämtade på tisdagen ska ställa ut ditt sopkärl för tömning på söndag 23 december och blir det inte tömt då så blir det istället tömt på onsdag 26 december.

God Jul önskar Avfallsenheten i Ystads kommun!

Sophämtning Nyår 2018/19

Under nyårshelgen sker vissa förändringar i sophämtningen i Ystads kommun. På Nyårsafton och Nyårsdagen är vi lediga, det innebär att det inte blir någon sophämtning dessa dagar. Du som normalt får dina sopor hämtade på på måndagen får istället tömt kärlet på söndag 30 december. Du som normalt får dina sopor hämtade på tisdagen får istället tömt kärlet antingen på söndag 30 december eller onsdag 2 januari.

Den ändrade sophämtningen innebär att du som normalt får dina sopor hämtade på måndagen ska ställa ut ditt sopkärl för tömning på söndag 30 december. Du som normalt får dina sopor hämtade på tisdagen ska ställa ut ditt sopkärl för tömning på söndag 30 december och blir det inte tömt då så blir det istället tömt på onsdag 2 januari.

Gott Nytt År önskar Avfallsenheten i Ystads kommun!

 

Fler nyheter från Avfallsenheten hittar du på Miljöbloggen.

 

Publicerad 2018-08-20, Uppdaterad 2019-01-03

Kontakt

Avfallsenhetens kundtjänst

Telefon: 0411-57 71 00
(vardagar 9-12 och 13-15)

E-post: kundtjanst-avfall@ystad.se

Mer från Avfallsenheten

Facebook

Avfallsenhetens Facebook-sida Hållbart hittar du ett ständigt flöde med tips, nyheter och information kring miljö i allmänhet och avfallsminimering i synnerhet. Vill du hålla dig uppdaterad så är detta sidan du ska gilla!

YouTube

Hållbart finns även på Ystads kommuns YouTube-kanal. Här kan du bland annat se filmerna "Onaturligt i naturen" och följa Hållbarhetprofilen Snafs.