Julkalender hållbara presenter lucka 12

Publicerad: 2019-12-12 12:56

Avfallsenhetens julkalender tipsar om hållbara julklappar hela vägen fram till jul. Lucka 12 innehåller hållbara presenttips från en av Ystads Miljönär-märkta verksamheter.

Maria Meissner Berg i sin ateljéEn Miljönär-vänlig verksamhet hjälper dig att bli miljönär och spara jordens resurser genom att göra nytt av gammalt, reparera och återanvända. Havsglas tillverkar unika smycken av havsslipat glas som samlas längs stränderna i Ystad och är en av våra 15 Miljönär-märkta verksamheter i Ystad.

Havsglas har funnits sedan 2012 och drivs av Maria Meissner Berg. Företagsidén är att uppmärksamma föroreningarna av Östersjön på ett annorlunda sätt "Trash to Treasure" och 10 % av vinsten på sålda smycken går till organisationer som verkar för en renare Östersjö.  

Havsglas smycken bärs bland andra av kronprinsessan Victoria, äventyraren Annelie Pompe och fotomodellen Ingmari Lamy och kan bli en utmärkt hållbar present till en modeintresserad mottagare.

Är du eller känner du till ett företag som göra nytt av gammalt, reparerar och återanvänder? Anmäl intresse av att bli Miljönär-märkt till avfallsenhetens miljöstrateg emma.e.nilsson@ystad.se. Läs mer om Miljönär-märkningen på www.miljönär.se.

Här hittar du Havsglas: www.havsglas.se.

Kategorier: Tips, Miljönär, Miljönärvänlig, Återbruk

Kommentarer