Ny bostad

Bygga, hyra eller köpa bostad i Ystads kommun


Finnes:
Mogen vacker stad med skönt yttre och gediget kulturellt inre. Hos mig kan du vila ut vid havet, njuta av ett gott liv. Jag tar hand om dig i min famn från det att du föds tills att du åldras.


Sökes: Du som vill leva ditt liv i god miljö, med hög kvalité och i den bästa av omgivningar. 

Bygga bostad

Kommunen har lediga tomter för byggnation av villa och rad-/kedhjehus. Läs mer under Mark och exploatering.

Nyproducerad bostad

Det finns en del pågående bostadsprojekt i kommunen, både hyresrätter och äganderätter. Läs mer under Pågående bostadsprojekt.

Hyra bostad

Den största förvaltaren och förmedlaren av hyreslägenheter i Ystad är det kommunala bostadsbolaget Ystadbostäder. Ystadbostäder förvaltar och hyr ut ca 1300 lägenheter i Ystad. Vill du ställa dig i deras bostadskö eller hitta mer information om deras fastighetsbestånd och aktuella nybyggnadsprojekt hittar du detta på Ystadbostäders webbplats eller på deras kontor på Stortorget 2, Ystad.

Du kan också prova den fristående sajten www.hyrabostad.se/ystad som listar lediga hyresrätter över hela landet. Även på sajten Kvalster.se kan du hitta lediga bostäder i Ystad.

I Ystads kommun finns det också ett antal privata hyresvärdar som hyr ut lägenheter i Ystad och i en del av de mindre tätorterna i kommunen. För att underlätta för dig att hitta din hyreslägenhet, har vi har sammanställt en lista på hyresvärdar i Ystads kommun (dock finns inte alla hyresvärdarna med på listan). Kontakta ansvarig för denna sida om du är hyresvärd och vill finnas med på denna lista.

 

Hyresvärdar

Köpa bostad

I Ystads kommun förmedlas de flesta av köpen av lägenheter, radhus och villor av de lokala fastighetsmäklarna. Merparten av dessa väljer att använda sig av förmedlingssidor som Hemnet och BoVision, för att marknadsföra aktuella objekt. Du kan även hitta boende på Blocket.

 

Publicerad 2013-10-02, Uppdaterad 2019-06-20