10580913-group-of-school-kids-with-soda-cans-in-corridor.jpg

Studiebesök reningsverk

Vattnet används om och om igen. Vi dricker det, badar i det och använder det till tvätt. Det är lika viktigt att spola ner rätt saker i avloppet som att lämna avfall på rätt ställe.

Välkommen till oss för en miljölektion och rundtur på reningsverket.

Vårt mål med ert studiebesök är att ni ska få kunskap om och förståelse för varför vattenrening är så viktigt, hur vi själva kan värna vårt vatten och att avloppsreningsverk är en viktig samhällsfunktion.

Vi vill också att ni ska få förståelse för hur val och prioriteringar vi gör dagligen påverkar miljön i stort och smått, och hur vi alla kan bidra till en hållbar utveckling.

Inför besöket

Förbered er gärna inför besöket genom att prata om övergödning och vattnets kretslopp för att på så sätt få ut det mesta av besöket.

Bra material som kan användas som underlag finns här:

Kan ni komma på kluriga frågor tillsammans om vattenrening att ta med er är det roligt.

Besöket

Ett besök hos oss tar cirka en timme.

Vi tar emot grupper på max 30 personer. Vid skolgrupper med fler än 15 elever måste minst två vuxna följa med. Ta med regnkläder vid dåligt väder och bra skor.

Beroende på ålder och intresseområden anpassar vi besöket så det passar er. Reningsverk

Vill ni ha besök av oss?

Om ni inte har möjlighet att komma till oss kan vi komma ut till er och prata om kretslopp, vattenrening och miljöpåverkan. Se kontaktrutan uppe till höger.

Publicerad 2023-08-23, Uppdaterad 2024-03-18

Kontakta oss

Tekniska avdelningens kundservice
Telefon: 0411-57 77 77
(måndag-fredag kl. 9-12)
E-post: tekniska@ystad.se