Samlingslokaler

Lokaler för sammanträden, fester, dop och andra sammankomster.

Samlingslokaler

Fastighetsavdelningen hyr ut de fem samlingslokalerna nedan (med undantag av Norra Promenadens utomhusscen), och de kan bokas på webben via vår webbokning. Där kan du se lediga tider och göra en bokningsförfrågan direkt. Du kan även boka på telefon 0411-57 71 51, hos Kristin Mattsson.

Dessa lokalerna kan du boka för sammanträden, fester, dop och andra sammankomster. För att få hyra lokaler måste du vara myndig.

TILL WEBBOKNINGEN

 

Bromma bygdegård

Samlingslokal för cirka 60-65 personer, belägen mellan Öja och Sövestad, med adress Bygdegårdsvägen 117, Ystad. Det kostar 1355 kr/dygn att hyra Bromma bygdegård. Denna lokal går även att hyra per timme och då kostar det 158 kr/timme för privatpersoner och oregistrerade föreningar och 45 kr/timme för registrerade föreningar.

Bromma bygdegårds entré och toalett är handikappanpassade. 

  


Glemmingebro medborgarhus

Samlingslokal för cirka 60-65 personer, belägen i Glemmingebro, med adress Glemmingevägen 34, Glemmingebro. Det kostar 1355 kr/dygn att hyra Glemmingebro medborgarhus. Denna lokal går även att hyra per timme och då kostar det 158 kr/timme för privatpersoner och oregistrerade föreningar och 45 kronor för registrerade föreningar. Medborgarhuset går inte att hyra för ungdomsfester.

Glemmingebro medborgarhus entré och toalett är handikappanpassade. Här finns trapphiss mellan plan ett och plan två.

I stora salen på plan två finns hörslinga.

  


Hedeskoga församlingshem

Samlingslokal för cirka 50-55 personer, belägen i Hedeskoga, med adress Hedeskogavägen 8, Ystad. Det kostar 1129 kr/dygn att hyra Hedeskoga församlingshem. Denna lokalen går även att hyra per timme och då kostar det 113 kr/timme för privatpersoner och oregistrerade föreningar och 34 kr/timme för registrerade föreningar. Hedeskoga församlingshem går inte att hyra för ungdomsfester.

Hedeskoga församlingshems entré och toalett är handikappanpassade.

  


Lancasterskolan

Samlingslokal för högst 30 personer, belägen i Ystad vid Klostret med adress S:t Petri kyrkoplan 2. Lancasterskolan hyrs ut för dop, uppvaktningar, kursverksamhet och dylikt, men inte till fester. Det kostar 581 kr/dag att hyra sal i Lancasterskolan. Det går även att hyra per timme och då kostar det 158 kr/timme för privatpersoner och oregistrerade föreningar och 45 kr/timme för registrerade föreningar.

Lancasterskolans entré och toalett är handikappanpassad. Finns hiss till första våningen.

  


Sövestads församlingshem/Wävarehuset

Samlingslokal för cirka 50-55 personer, belägen i Sövestad, med adress Högestavägen 1, Ystad. Det kostar 1129 kr/dygn att hyra Sövestads församlingshem. Denna lokal går även att hyra per timme och då kostar det 113 kr/timme för privatpersoner och oregistrerade föreningar och 34 kr/timme för registrerade föreningar. Sövestads församlingshem går inte att hyra för ungdomsfester.

Sövestads församlingshems entré är handikappanpassad men det finns ingen hiss till andra våningen där festlokalen finns. Här finns ingen toalett som är handikappanpassad.

  


Norra Promenaden utomhusscen och loger

Utomhusscen med tillhörande loger hyrs ut via Kultur Ystad och är belägen i Norra Promenaden med adress Kyrkogårdsgatan 4, 271 31 Ystad. Tillgång till elskåpet för belysning på scenen. Loger med toalett och dusch är handikappanpassade. Utomhusscenen med belysning och loge är kostnadsfritt att boka. Bokningsförfrågan: susann.roos@ystad.se

Parkvy Norra Promenaden

Övriga lokaler

Kommunen är välförsedd med lokaler av skiftande slag. Skollokaler och övriga ungdoms- och fritidslokaler i kommunala fastigheter uthyres även dessa genom bokningsschemat och kan disponeras dagligen av såväl privatpersoner och studieorganisationer som föreningar för olika ändamål.

Utöver dessa kommunala lokaler finns det i kommunen ett stort antal föreningsägda lokaler som i viss omfattning kan användas av såväl privatpersoner som andra föreningar.

Publicerad 2020-12-18