Glöm inte att lämna in barnrättsplanen

Bidragsberättigade föreningar med barn- och ungdomsverksamhet måste senast den 30 juni upprätta och lämna in en barnrättsplan som är utarbetad enligt FN:s Barnkonvention. Nu finns också en utbildning för att hjälpa er i det arbetet.

Förlängd inlämningsperiod

Inför 2020 tog fritidsavdelningen beslut om att alla bidragsberättigade föreningar med barn- och ungdomsverksamhet måste upprätta och lämna in en barnrättsplan som är utarbetad enligt FN:s Barnkonvention.

Planen skulle vara inlämnad i november 2020. Vi har fortfarande inte fått in alla, men har överseende med detta på grund av pandemin. Därför förlängs nu inlämningsperioden till den 30 juni.

 

Två glada tjejer

En utbildning som stöd i barnrättsarbetet

För att hjälpa till ytterligare har vi tagit fram en utbildning för er som nu ska starta arbetet med att ta fram en barnrättsplan, men också för er som redan tagit fram en plan och känner att ni behöver utveckla den.

Utbildningen syftar till att ge mer kunskap om barnkonventionen och konkreta förslag om viktiga frågor att ta hänsyn till och lyfta i föreningen. Barnrättsplanen ska ses som en naturlig och del i föreningen och vara till hjälp att utveckla föreningen och dess verksamhet. Utbildningen kan hållas "live" eller digitalt och vänder sig till både styrelsemedlemmar och ledare.

För dem som redan tagit fram en barnrättsplan men vill utveckla den, rekommenderar vi att utbildningen läggs när Corona-restriktionerna lättat, så att fler från föreningen kan delta. 

Är ni intresserade av utbildningen, kontakta:
Alexander Strömberg, fritidskonsulent
alexander.stromberg@ystad.se

Tack för allt ni gör för Ystads invånare och framförallt för våra barn och ungdomar, trots detta annorlunda år. Fortsätt kämpa!


Hittade du informationen du sökte?

Publicerad 2021-01-26, Uppdaterad 2021-05-17