Information om vaccinationsbevis

Information om vaccinationsbevis vid större evenemang som arrangeras av föreningar, verksamheter och företag i kommunens lokaler.

Sedan den 1 december krävs det att arrangörer av allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med mer än 100 deltagare/besökare antingen inför särskilda begränsningar eller använder vaccinationsbevis som smittskyddsåtgärd.

Vaccinationsbevis och ID-handling

Om arrangören använder vaccinationsbevis ska alla besökare som är 18 år eller äldre uppvisa ett giltigt vaccinationsbevis. Vaccinationsbeviset visas upp tillsammans med giltig ID-handling i samband med entré.

Evenemang som genomförs i kommunens lokaler

Föreningar, verksamheter och företag hyr kommunens lokaler bland annat för sina evenemang, t ex i idrottshallar, gymnastiksalar och samlingslokaler. Då kan det bli aktuellt med vaccinationsbevis. Det är varje arrangör (dvs förening, verksamhet och företag) som ansvarar för att informera sina besökare om vaccinationsbevis. Kontakta den arrangör som är ansvarig för evenemanget, om du köpt biljett och är osäker på vad som gäller.

Personer under 18 år och personer som av medicinska skäl avråds från att vaccinera sig mot covid-19 är undantagna. De personer som av medicinska skäl avråds från att vaccinera sig måste istället uppvisa ett läkarintyg för att intyga detta vid entré.

Är du fullvaccinerad kan du hämta ditt bevis kostnadsfritt på www.covidbevis.se.

Så hämtar du ditt vaccinationsbevis

Sju dagar efter att du har blivit vaccinerad kan du hämta ditt covidbevis för vaccination, ett så kallat vaccinationsbevis. Det gör du genom att logga in på www.covidbevis.se. Du behöver ha en svensk e-legitimation.

Om du saknar e-legitimation kan du få ditt vaccinationsbevis på papper postat till din folkbokföringsadress. Mer information hittar du på www.covidbevis.se.

För att besöka allmänna tillställningar och offentliga sammankomster måste minst 14 dagar ha passerat sedan vaccinering.

Mer information hittar du på www.covidbevis.se.

Publicerad 2021-12-03