Internationella Flytvästdagen

Den 21 maj äger den internationella Flytvästdagen rum. Då uppmärksammar en lång rad organisationer och myndigheter nyttan av att använda flytväst på sjön. Vi har en hälsning till dig som ska ut på sjön eller havet i sommar!

Wear it!

Sverige är en del av den internationella Flytvästdagen som i år äger rum den 21 maj.

Flytvästdagen ärWear it Sweden-logo den dag då en lång rad organisationer och myndigheter vill uppmärksamma nyttan av att använda flytväst på sjön.

Vårt viktigaste budskap till dig är: Använd alltid flytväst när du är på sjön!
Men vilken flytväst är bäst? Den bästa flytvästen är den som du är beredd att ha på dig.

Se vår hälsning nedan – till dig som ska ut på sjön eller havet i sommar. I klippet får du viktig information samt instruktioner om hur du tar på dig en flytväst korrekt.

Flytvästar räddar liv – använd dem!

Flytkraften på västarna är densamma på alla storlekar, så det enda som är av vikt är att flytvästen sitter så tight som möjligt mot kroppen. Kom ihåg att detta gäller även barn: Det ska aldrig köpas västar som barnen kan växa i.

Behöver du låna en flytväst?

Kontakta en flytvästdepå nära dig.

På Svenska Livräddningssällskapets hemsida kan du se var din närmsta flytvästdepå finns. Ystads kommuns flytvästdepå finns på Metallgatan 2. Mer information om öppettider och kontaktuppgifter. 

 

Läs mer om internationella Flytvästdagen och "Wear it!" på Svenska Livräddningssällskapet hemsida.

Transportstyrelsen har gjort en broschyr tillsammans med Svenska Livräddningssällskapet – om flytvästar och flytplagg. Läs gärna den här.

 

 

Publicerad 2021-05-20