Sommarsimskola2018Header.png

Sommarsimskola

På somrarna erbjuder Ystads kommun simskola och märkestagningsgrupper för barn som fyller sex år under året eller som är äldre än sex år.

Information från 2018 års simskolesäsong:

Ystad Arena Bad

Ystad Arena Bad kommer att ha stängt för underhåll under en del av sommaren 2018 och därför kommer det inte att bli några simskolor alls inomhus detta året.

 

Nybrostrandsbadet

Bokningen till simskoleplatserna på Nybrostrandsbadet öppnar tisdag 3 april kl. 10.00, knapp för bokning finns längst ner på sidan.

 

Pris

Det kostar 700 kr/barn att gå i simskola respektive märkestagning i fyra veckor.

 

Datum och tider

Simskolan är förlagd på förmiddagarna måndag-fredag och är indelad i två perioder om fyra veckor. Du väljer en av perioderna vid bokning genom att välja önskad startdag:

Period 1 Vecka 25-28 18 juni - 13 juli (ej Midsommarafton)
Period 2 Vecka 29-32 16 juli - 10 augusti
     

Undervisningen är indelad i 30-minuterpass. Här är tiderna som erbjuds. Du väljer en av tiderna vid bokning:

08.30-09.00
09.05-09.35
09.40-10.10
10.15-10.45
 

Antalet platser

Till respektive tid finns 15 platser i simskolegrupperna och 5 platser i märkestagningsgrupperna. Tanken är att eleverna flyttas över till märkestagningsgruppen i stora bassängen efter hand som de lär sig simma. Denna förflyttning görs givetvis i samråd med elev och vårdnadshavare.

Vänligen respektera indelning av antalet barn i simskola och märkestagning! Märkestagare som anmäls i nybörjargrupperna kommer att avbokas och avgiften återbetalas. Om alla märkestagningsgrupper är fulla kan man skicka ett mail för att ställa sig i kö, vi tar ställning till om det går att omfördela platserna i vecka 23. Maila till nedanstående adress och märk mailet med "Kö till märkestagning".

ystadarena.bad@ystad.se

 

Ålder

Simskolan erbjuds till barn som är födda år 2012 eller tidigare – detta för att vi ska kunna kvalitetssäkra simskolan. Vänligen respektera åldersgränsen! Yngre barns bokningar kommer att avbokas och avgiften återbetalas. 

 

Inställd lektion

På midsommarafton den 22 juni är det ingen simskola.

På Nybrostrandsbadet kan undervisningen ställas in på grund av åska, eftersom det inte är tillåtet bada i bassängerna då.

 

Boknings- och betalningsinformation

Vid problem inne på bokningssidan hänvisar vi till kundservice under flikarna längst upp på sidan!  Kundservice kan se varje inloggad kund och ger rätt hjälp.

Anmälan och betalning görs direkt via en anmälningssida, klicka på länken längst ner. Platserna plockas bort för varje fullbordad bokning med betalning som sker, så det är först till kvarn som gäller.

På anmälningssidan måste man börja med att skapa ett kundkonto, men detta är förstås gratis. Skriv ut bokningsbekräftelsen som mailas till angiven adress och använd bokningsbekräftelsen som entrébiljett på Nybrostrandsbadet.

 

Kontakt

Vid problem inne på bokningssidan hänvisar vi till Kundservice under flikarna längst upp. Kundservice kan se varje inloggad kund och ger rätt hjälp.

Kontakta Ystad Arena Bad för övriga frågor om simskolan.

0411-57 73 37
ystadarena.bad@ystad.se

Publicerad 2014-08-29, Uppdaterad 2017-04-26

Kontakt

Ystad Arena Bad

Reception
ystadarena.bad@ystad.se
0411-57 73 37

Fridhemsgatan 27
271 80 Ystad

Johan Hägg
verksamhetschef, Ystad Arena
johan.hagg@ystad.se
0411-57 73 10

 

Avvikande öppettider och information:

Vattengympan inställd torsdag 18/10.

Datum för höstens simtävlingar.

Höstlovets öppettider.