Nu fylls nya skolan med barn

Det har tagit tre år från planering till inflyttning och nu har de första barnen flyttat in i nya skolan Källan i Ystad. Den 11 januari kommer alla 410 barn och elever att vara på plats.

Barn som dansar

Den 30 november flyttade förskolebarnen in i nya skolan Källan och den 3 december kom årskurs sex. Lagom till terminsstart den 21 januari är det dags för resten att ta lokalerna i besittning. Totalt kommer 130 förskolebarn och 280 elever att gå på den nya skolan som tagit tre år att bygga, från planering till inflyttning.

- Det är så härligt att vår fina byggnad börjar fyllas med värme, skratt och utvecklande pedagogik. Jag är stolt över de fantastiska medarbetarna på förskola, skola som hanterat flytt samtidigt som de haft verksamheten igång. Stor eloge till dem, säger Helena Kindh, skolchef i Ystads kommun.

Den 17 december skulle en större invigning hållas men på grund av pandemin har den ställts in.

- Vi hade velat att till exempel föräldrar kunde varit mer delaktiga i både flytt och invigning men det har tyvärr inte varit möjligt under rådande omständigheter. Vi hoppas att kunna ta igen det så snart tiden tillåter, säger Helena Kindh.

 

Är du nyfiken på hur skolan ser ut? Kika på Källans instagramkonto.

Entre Källan

Publicerad 2020-12-03, Uppdaterad 2020-12-08