Erosion-huvudbild.JPG

Bilder i kampen mot erosionen

Användarnas bilder kommer till nytta i kamp mot erosionen med ny karttjänst

I början av året efterlyste kommunen bilder längs kusten från julstormen och högvattnet efter nyår. Nu finns äntligen en karttjänst där flitiga fotografer kan lägga upp sina bilder direkt i en karta.

Användares bilder om erosionen

Karttjänsten är enkel att använda direkt från mobilen eller datorn. Bilder som är tagna med mobiltelefonen innehåller ofta information om var bilden togs, så då hamnar bilden automatiskt på rätt plats.

Om bilden är tagen med vanlig kamera finns det möjlighet att placera en punkt i kartan på exakt den plats där bilden togs.

För att kunna lägga upp bilder i karttjänsten måste användarvillkoren godkännas vilket innebär att man tillgängliggör bilden för alla som använder tjänsten.

Om man vill finns det också möjlighet att ange vem som är fotograf och det absolut viktigaste, när bilden är tagen. Det kan också vara bra att ange en ungefärlig plats där bilden togs.

– Nu hoppas vi att det kommer in både nya och gamla bilder längs kusten, så att vi ska kunna jämföra hur utvecklingen har sett ut över tid, berättar Mona Ohlsson Skoog, miljö- och klimatstrateg på Avdelningen för hållbar utveckling, som är den avdelning i Ystads kommun som tagit initiativet till tjänsten.

 

Här finns karttjänsten:

Du hittar den via kommunens kartportal

eller via denna direktlänk till karttjänsten

Publicerad 2017-03-09