Inget nyårsfirande med fyrverkeri på Hamnplan

Föreningen Ystad i Centrum har i samråd med Ystads kommun, Räddningstjänsten och Polisen kommit fram till att nyårsfirandet med fyrverkeri på Hamnplan i Ystad inte kan hållas i år.

Fyverkeri– Det känns verkligen tråkigt att behöva ställa in eftersom nyårsfirandet på Hamnplan är ett mycket uppskattat arrangemang med ett gott syfte. Men vi vill ta vårt ansvar och följa de restriktioner som gäller och inte bidra till eventuell ökad smittspridning, säger Liselott Löfwall, ordförande för Ystad i Centrum.

Föreningens styrelse har också diskuterat möjligheten att anordna ett höghöjdsfyrverkeri, utan själva arrangemanget på hamnplan. Fyrverkeriet skulle då bäst kunna ses ifrån hemmet om man bor i Ystad. Efter möte med Ystads kommuns säkerhetssamordnare, Polisen och Räddningstjänsten SÖRF förstod man att detta inte heller var något alternativ eftersom risken för att det ändå skulle skapas folksamlingar vid Hamnplan var för hög.

– Ystad i Centrum önskar verkligen att alla tar sitt ansvar kring nyårsfirandet och inte träffar några andra än närmaste familjen eller de man dagligen umgås med och tänker mer än en gång kring att skjuta nyårsraketer, säger Liselott Löfwall.

Publicerad 2020-12-16