Ny mottagning för unga i sydöst

Den 19 augusti 2019 öppnar Mariamottagningen sydost men redan nu är mottagningstelefonen öppen. Mottagningen är ett samarbete med Region Skåne och vänder sig till unga upp till 25 år, och som har problem med alkohol eller droger.

Mariamottagning sydost är en öppenvårdsmottagning för dig som är upp till 25 år och har bekymmer kopplade till alkohol eller droger. Vi kan hjälpa dig och dina anhöriga med kostnadsfri information, rådgivning och behandling.

Mariamottagningen sydost är i första hand till för dig som är boende i kommunerna Ystad, Tomelilla, Simrishamn och Sjöbo. All kontakt med oss är frivillig.

Initiativet till kontakten med Mariamottagningen kan tas av ungdomen själv, föräldrar, socialtjänsten, skolan, sjukvård och andra viktiga vuxna.

Mottagningen är en integrerad verksamhet vilket innebär att både kommun och region Skåne arbetar tillsammans. Detta gör att vi enklare kan få en helhetsbild av besökarens behov. På mottagningen kan man träffa socionom, sjuksköterska, behandlare och läkare.

Mottagningstelefonen öppnade den 5 augusti och tar emot samtal för rådgivning och information samt tidsbokning för besök från och med 19 augusti. 

Mottagningstelefonen är öppen måndag – torsdag 08:30 – 16:00 och fredag 08:30 – 14:00

Telefon 0411-57 74 55.

Det går också bra att besöka Mariamottagningen på drop-in på onsdagar från och med 28/8, kl 16:00-18:00, dessa besök behöver inte föranmälas.

Läs mer här.

På Mariamottagningen sydost arbetar Nicklas Regård, behandlare, Christel Strömbeck, sjuksköterska och Maria Svanberg, samordnare.

mariamottagningen entre

 

 

Publicerad 2019-08-07, Uppdaterad 2019-09-18