Skånetrafiken byter ut biljettautomaterna

Skånetrafiken börjar nu att byta ut biljettautomaterna på sina stationer runt om i Skåne. Totalt byter man över 200 automater och beräknas vara färdiga i vår.

Skånetrafikens nya biljettautomatAlla automater kommer inte att bytas samtidigt utan bytet sker stegvis. Man börjar med de större stationerna där det är flest som reser. Därefter fortsätter Skånetrafiken med de mindre stationerna. Under arbetets gång kan det stå både gamla och nya automater på vissa stationer. Automaterna kommer tidigast att vara igång inom ett par veckor.

Automaten, vare sig den är ny eller gammal, kan befinna sig på annan plats än där man är van vid. Till exempel på andra sidan spåret eller perrongen. Tänk därför på att vara ute i god tid.

Skånetrafikens nya biljettautomat har modern design och helt nya smarta funktioner. Den har en stor färgskärm med rejäla ”pek-ytor” för att det ska vara enkelt att trycka på varje knapp. Även den som sitter i rullstol får bra uppsikt och når upp till skärmen.

I den nya automaten kan man snabbt och enkelt köpa alla typer av biljetter med betalkort. Man kan välja mellan att ha biljetten som en pappersbiljett eller koppla den till Skånetrafikens nya kort. Observera att man inte kan betala med kontanter i automaten.

Totalt är det över 225 automater som kommer att installeras, både i Skåne och på Köpenhamns flygplats och Huvudbangården.  Längre fram kommer automaterna även att finnas i andra grannlän.


I den nya automaten kan man:

  • skapa sin egna personliga zon
  • söka resor och se resedetaljer
  • köpa alla typer av biljetter
  • köpa pappersbiljett för enkel- och 24-timmars biljett
  • köpa 30-dagarsbiljett som du kopplar till ditt reskort
  • betala med betalkort och värdekoder
  • koppla om en biljett till ett annat kort
Publicerad 2019-11-13