Stort intresse för Trafikantveckan i Ystad

Den 21 september uppmärksammades Europeiska trafikantveckan i Ystad. Många tog del av aktiviteterna som uppmuntrade till ett varierat resande.

Aktiviteterna i samband med trafikantveckan den 21 september lockade många till Stortorget!smoothiecykel

Under fredagen delade Skånetrafiken ut 800 muggar kaffe och många tog samtidigt chansen att titta på förslaget till nytt stadsbusslinjenät, berättar Emma Holgersson trafikplanerare

Besökarna kunde bland annat delta i en tävling och vinna finna priser, däribland cykelhjälmen Hövding. Europeiska trafikantveckan är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter.

Temat för i år var att uppmuntra trafikanter att variera sitt resande och använda olika färdmedel inom samma resa eller mellan olika resor, fortsätter Emma.

- Vi hade också många besökare som trampade fram sin egen smoothies. Vi ser framemot nästa års evenemang, säger Anneli Bergström projektkoordinator tekniska avdelningen.fantasiparkering

I Ystads kommuns tält kunde barn och unga skapa sin egen parkeringsruta – Vad vill du ska rymmas i en parkeringsruta? Ett förslag som skapades i tältet var en djurpark.

Grön parkeringsyta

 

Publicerad 2018-10-08