Dekal_png.jpg

I sommar hjälps vi alla åt att hålla avstånd

Ystads kommun har tagit fram ett material som ska hjälpa både kommunmedborgarna och besökarna att hålla avstånd i sommar.

Det centrala i materialet är ett hjärta som sträcker ut sina armar. Kommunikationen innehåller inga pekpinnar utan ska istället påminna om och uppmuntra att hålla avstånd – var man än är. De flesta enheterna finns på tre språk: svenska, tyska och engelska.

Affisch håll avståndEn affisch i A3- och A4-format (se här till höger) är framtagen som vem som helst kan skriva ut på en vanlig skrivare. Utomhus behöver den lamineras men inomhus är det bara att sätta upp den som den är. Du kan även göra en egen affisch genom att använda vår "hjärta med gubbar-bild".

Sommarvärdarna kommer att placera ut strandflaggor varje morgon som riktar sig till de som går eller cyklar till stranden. Några av dessa flaggor kommer även att placeras på gågatan och på Hamngatan. Under dagar med lite sämre väder kan fler flaggor placeras på gatorna.

Särskilda skyltar i stort format placeras vid alla infarter till alla Ystads stränder, från Svarte i väster till Sandhammaren i öster. Några skyltar kommer även att finnas i Ystads Marina och på Stortorget och Österportstorg. Samma skylt, fast i mindre format, finns på Ystad Arena och andra offentliga platser.

Redan nu har många uppmärksammat i sociala medier att hjärtat även finns på våra infartskyltar från fem håll. Dekaler har tagits fram som kan användas exempelvis på omklädningsskåp eller dörrar.

 

Affischerna som du kan skriva ut själv kan du ladda ner här:

Publicerad 2020-06-30, Uppdaterad 2020-07-13