Idrottsanläggningar öppnar för barn och unga

Från och med onsdag 27 januari är det åter möjligt för unga födda 2005 och senare (utom för åk 7-9), att träna i kommunens inomhusanläggningar – med vissa förbehåll.

Den 21 januari rekommenderade Regeringen att idrotts- och fritidsaktiviteter för barn och unga födda 2005 och senare ska öppnas upp så snart det är möjligt, och därmed undantas från den fortsatta stängningen för icke essentiell kommunal verksamhet.

Under måndagen och tisdagen den 25 och 26 januari har fritidsavdelningen, enligt tidigare information, haft kontakt med samtliga föreningar med barn- och ungdomsverksamhet. Tillsammans har man hittat lösningar för att kunna öppna upp anläggningarna för barn- och ungdomsverksamhet på ett säkert och bra sätt från och med onsdag 27 januari.

Eftersom Ystads kommun bedriver distansundervisning för högstadiet är denna grupp i dagsläget undantagen.

Läs hela artikeln, med mer information om vad som gäller, på föreningssidorna.

Barnhand håller basketboll

Publicerad 2021-01-26, Uppdaterad 2021-02-11