Välkommen till Nyinflyttardagen

Är du nyinflyttad i Ystads kommun? Eller har du kanske flyttat tillbaka till Ystad? Välkommen till en inspirations- och välkomstträff där du får lära känna Ystad lite bättre, träffa andra nyinflyttade och fler än 50 företag och föreningar på en minimässa.

Vi bjuder på lätt lunch och underhållning.

Lördagen den 30 november kl. 11.00

Ystad Gymnasium, Österportskolan. Ingång från Surbrunnsvägen.

Anmäl dig senast fredagen den 22 november till nyinflyttad@ystad.se eller ring
0411-57 70 00 måndag-torsdag 08.00-16.30 och fredagar 08.00-16.00

Uppge namn på alla som anmäler sig, samt ålder på medföljande barn under 15 år.
Glöm inte berätta för oss, om du önskar specialkost till lunch eller har någon allergi.

Par framför husbyggeProgram

Kl 10.30: Dörrarna med ingång från Surbrunnsvägen 1, mitt emot stadsbiblioteket öppnas. Kulturskolans stråkensemble underhåller.

Kl 11.00: Programmet i skolans aula börjar:

• Tornväktaren, Roland Borg som varit Ystads tornväktare i 52 år!
  • Kristina Bendz, kommunstyrelsens ordförande, hälsar välkommen.
  • Lars-Inge Persson, skolchef, berättar om Ystads anrika läroverk/gymnasium.
  • Ystad Stadsteater tar er med till det gamla Ystad med både spännande och ruggig historia, om kändisar och profiler. Sant eller skrönor? Ystads Stadsteater utsågs till Ystads kommuns Kulturpristagare 2017.
  • Kristina Bendz tar oss tillbaka till nutid och berättar om Ystad idag och i framtiden.
  • Frida Green underhåller. Frida fick kommunens kulturstipendium 2015. Kanske har ni sett Frida i Talang eller i kassan på Coop? Eller nynnat på ”John Guidetti”-sången som streamats 42 miljoner gånger!? Frida var snubblande nära att bli uttagen till Melodifestivalen i våras.

Kl 12.00: Minimässa och lunch. Hitta nya kontakter och vänner bland ca 60 utställande företag, föreningar och organisationer. För att slippa trängas, är det gott om tid att besöka minimässan och äta lunch.

Meny:

Morotssoppa och gulaschsoppa, hembakat grovt bröd, knäckebröd och pålägg   Risgrynsgröt med saftsoppa
Pepparkaka, hembakat saffransvetebröd, clementiner
Vatten, julmust och kaffe eller te

Kl 14.00: Nyinflyttardagen slutar. Ni kan även besöka Ystad Stadsbibliotek mitt emot gymnasiet fram till kl 14.00. Bibblan har olika julaktiviteter för familjer.

Alla nyinflyttade som kommer till Nyinflyttardagen – både stora och små - får en goodie bag
med information och erbjudanden.

Vi är glada att du valt att bosätta dig här och hoppas att du ska trivas riktigt bra!

Välkommen!

Publicerad 2019-10-31