E-tjänst för bygglov lanserad

Nu kan du söka bygglov via en digital e-tjänst. Det innebär en snabbare kontaktväg till bygglovsenheten och ökad tillgänglighet genom hela bygglovsprocessen.

Den som söker via e-tjänsten lotsas steg för steg genom processen och de handlingar som krävs.

- Det här innebär ett nytt och snabbare kontaktsätt med oss på bygglovsenheten via ”Mina meddelanden”, oavsett tid på dygnet eller öppettider. Sökande kan följa sitt ärende i processen. Granne som blir berörd kan lämna synpunkter digitalt och ta del av beslut. Den som inte har möjlighet att använda e-tjänsten kan maila ansökan till bygglov@ystad.se. Men vi vill poängtera att för snabbast handläggning är det bättre och smidigare att ansöka digitalt, säger Sara Lager, chef på bygglovsenheten.

I samband med lanseringen av e-tjänsten har hemsidan, www.ystad.se/bygglov, fått en ny struktur med mer lättillgängligt innehåll.

- Vi kommer fortsätta att förbättra och utveckla både hemsidan och de möjligheter det nya systemet med e-tjänster kan ge. Det är ett spännande arbete och det ska bli kul att se vad det ger för resultat om några månader, säger Sara Lager.

Par promenerar i Nybrostrand

 

Publicerad 2020-04-01