Antikrundan spelas in i Ystad

I sommar kommer Antikrundan till Ystad. Saluhallen i Ystad blir en av de sex platser som får besök av Anne Lundberg och 21 av Sveriges främsta antikexperter under Antikrundans Sverigeturné sommaren 2020.

Knut Knutsson med besökareDet blir tredje gången gillt för Ystad, 1990 och 2010 gjorde Antikrundan besök i staden.

- Ystad är en fantastisk liten stad som alltid levererar. I år spelar vi in mitt i stadskärnan, bland pittoreska gathus och trånga gator. Inomhus håller vi till i den gamla Saluhallen som nu renoverats, så nu hoppas vi bara på publikrekord och vackert väder, säger Pernilla Månsson Colt, producent för programmet sedan 2008.

Eva Seeman med besökareInspelningen sker torsdagen den 3 september.

Fakta:

Det första avsnittet av svenska Antikrundan spelades in 1989 i Malmö och Helsingör och var ett samarbete med BBC. Experterna kom både från England och Sverige och värdena angavs i både svenska kronor, danska kronor och i engelska pund. Förvirrat och charmigt. Redan året därpå var det enbart svenska experter som värderade föremålen, i svenska kronor. Sedan dess har programmet spelats in och sänts varje år.

Erik IngareAnne Lundberg har varit programledare sedan 1999. Inget annat faktaprogram i svensk television har så höga siffror som Antikrundan med sina 1,5 miljoner tittare i genomsnitt. Säsongen vi spelar in sommaren 2020 har premiär i januari 2021 klockan 20:00 i SVT1. Det blir två heltimmesprogram från varje ort.   

Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Publicerad 2020-03-26