Nätverkande och insikter med "Det digitala"

Forskning visar att digitala tjänster kan vara en väg ut ur ensamhet och depression. Samtidigt är en miljon svenskar i digitalt utanförskap. För att öka möjligheter till inflytande krävs det idag alltmer kunskap och förståelse för ”det digitala”.

det digitalaDet digitala kan vara tjänster som man kommer åt via datorer, mobiler, plattor. Teknik som gemene man inte alltid äger idag. Var finns det möjlighet att surfa i kommunerna idag? Hur får jag ett mobilt bankid? Frågor finns det gott om.

Maria Samuelsson hoppas att i sin roll som "BISAM" och med bakgrund i IT-branschen stötta kommunmedborgare då hon i sommar ger möjlighet till nätverkande, utbyte av kunskap och insikter i våra fem kommuner vid två tillfällen per ort.

BISAM – Brukarinflytandesamordnare i Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad

Det digitala - Ystad

Det digitala - alla tider