Fira sportlovet hemma

Njut med familjen eller några vänner utomhus, eller häng med på de digitala aktiviteter som erbjuds under vecka 8.

 

Det är speciella tider just nu, som du vet. Corona-pandemin gör att det inte är bra att samlas med nya kontakter utanför de fritidsaktiviteter du annars går på.

Istället för på ystad.se/lov så finns sportlovsaktiviteterna i år samlade på sidan Aktiv fritid i virustider. Där har vi sedan innan listat saker man kan göra på sin fritid under pandemin, och nu har vi lagt till sportlovsaktiviteter för barn och unga. Vissa av aktiviteterna kan du göra tillsammans med t ex din familj eller några vänner utomhus, och andra kan du ta del av digitalt.

Ungdomens Hus erbjuder många aktiviteter både digitalt och utomhus, bland andra filmvisning, tävlingar, utmaningar, flera Harry Potter-aktiviteter, studioaktiviteter, bingo, skissa vidunder, livesändningar samt gaming.

 

Marietorps naturskola håller två eldar igång måndag-fredag, så ta gärna med dig mat och kom och grilla med familjen. Det kommer också att finnas quiz man kan lösa i skogen runt om.

Ystad Studios Visitor Center erbjuds digitala sportlovsaktiviteter för barn och unga på filmtema. De kräver att du har en smartphone eller iPad, vilket de flesta grundskoleelever i Ystad har via skolan, och enklare material som oftast finns hemma, kan hämtas på studion alternativt skickas hem.

Ystads stadsbibliotek kan man hämta en sportlovspåse, som innehåller material och instruktioner för smältande snögubbe-pyssel, bokinspiration och en bok.

Hoppas du får en roligt och avkopplande sportlov!

Ta del av alla aktiviteter på sidan Aktiv fritid i virustider

 

Grillplats vid Marietorps naturskola

Publicerad 2021-02-16