Förstärkning av golv på Ystads arena

I sommar då Ystad Arena är stängd passar kommunen på att förstärka det golv som ligger under de infällda läktarna. Det är golvet cirka två meter närmast väggen som behöver förstärkas.

När arenan byggdes 2016 tog kommunen beslutet gemensamt med idrottsföreningarna att välja det golv som bäst lämpar sig för sport och optimerat för den verksamhet som pågår i lokalerna merparten av tiden.

- Det är ett säkert sportgolv med bra och jämna egenskaper, men för mjukt att rulla ut läktaren på. Därför valde vi alternativet med att använda plattor när läktaren behövs. Men för verksamheten i Ystad arena är det valda golvet optimalt, läktaren behövs inte under merparten av tiden med träningar och matcher och då skolorna är här. Skolor nyttjar arenan ca åtta timmar om dagen. Samma typ av golv används både i Halmstad och Kristianstad, säger Ann-Sofi Eriksson, projektledare på Ystads kommun.

Det är endast under den infällda läktaren som golvet förstärks, spelplanen är intakt. Arbetet sker när arenan är stängd och ingen ordinarie verksamhet pågår.

- Ett sportgolv har en livslängd på minst tio år beroende på slitage och skötsel, säger Ann-Sofi Eriksson.

Läktare Ystad arena

Publicerad 2019-12-12